Noutati :

Strada Closca a fost extinsa la 4 benzi. S-a deschis circulatia, dar lucrarile nu sunt finalizate inca. FOTO!

25 iunie, 2013 - 03:07 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Cosmarul timisorenilor care locuiesc pe strada Closca s-a incheiat, dupa ce artera a fost extinsa la 4 benzi. Circulatia a fost redeschisa pe toata lungimea strazii, dupa mai bine de un an de lucrari, lucrari care nu au fost finalizate complet. Muncitorii mai au ceva de lucru la pistele de biciclete care se afla pe strazi paralele, iar sensurile de mers nu au fost inca marcate.

Lucrarile la drumul care duce spre Jimbolia au inceput in luna mai a anului trecut si au fost intarziate cu mai bine de o luna. S-a lucrat de zor pe sectorul bulevardul Cetatii – strada Ovidiu Balea, pe o lungime de 1,7 kilometri, si s-au investit 8,8 milioane de lei, bani europeni. S-a lucrat cu greu insa, la un moment dat conducerea Societatii de Drumuri Municipale, firma care a castigat licitatia, a fost in impas si a fost nevoie de o marire de capital de la Consiliul Local pentru continuarea lucrarilor, in conditiile in care nu mai erau bani pentru materiale.

Practic, carosabilul a fost extins la 4 benzi de circulatie, s-au amenajat racordurile la strazile laterale, precum si accesul in casele timisorenilor care locuiesc acolo, s-au amenajat bordurile, trotuarele, iar pistele au fost amenajate pe strazile paralele – Ovidiu Balea si Crisan –, nemaifiind loc pe Closca. Aproape la fiecare intersectie au fost puse semafoare.

„Extinderea carosabilului a impus mutarea a 11 stalpi si a retelei electrice aeriene. A fost realizata o canalizatie subterana pentru retele. Au fost plantati 310 pomi si au fost realizate zone verzi”, au explicat reprezentantii Primariei Timisoara.

Potrivit directorului SDM, 100 de muncitori au lucrat pe strada Closca. „Cam jumatate din capacitatea societatii noastre a lucrat pe strada Closca, cam 100 de oameni au lucrat, cu utilaje si cu tot. Cel mai greu a fost cu situatia financiara a societatii, in rest suntem dotati, avem de toate, putem executa lucrari. Pe strada Closca s-a sapat de la fundatie incepand. Pistele de biciclete nu aveau loc pe strada, erau 2 benzi, am facut 4 benzi”, a spus Octavian Bulboaca pentru opiniatimisoarei.ro.

Primarul Nicolae Robu a tinut sa marcheze la fata locului redeschiderea circulatiei pe intreg tronsonul. Aceasta cu toate ca lucrarile nu au fost finalizate suta la suta. Pe alocuri, unde ar trebui sa fie spatiu verde, este pus inca pamant neimprastiat, iar utilajele inca mai sunt pe strada, semn ca mai e ceva de lucru.

„Firma care a castigat licitatia, societatea de Drumuri Municipale, a avut mari probleme financiare si a trebuit sa rezolvam mai intai acele probleme, dat fiind faptul ca Primaria este actionarul unic, pentru ca ea sa poata lucra si sa puna in opera proiectul. Oficial, lucrarile au demarat in 7 mai 2012, cand s-a semnat ordinul de incepere, in realitate s-a inceput mult mai tarziu, chiar la inceputul mandatului meu de primar. Mai trebuie sa vopsim culoarele pentru pistele de biciclete, dar asta o facem putin mai tarziu, pentru ca inca mai lucreaza asfaltul, mai trebuie facute ajustari, unde sunt rosturile lasate pentru diversele tronsoane, pentru ca asfaltul mai lucreaza si trebuie sa se faca finisaje dupa ceva vreme. Mai sunt inca 3 luni de contract pana la expirarea termenului, avand in vedere ca s-a cerut o prelungire dupa termenul initial”, a explicat Robu. Receptia finala nu s-a facut inca.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. 1. Practic, niciodata nu a fost inchisa. Romarlanii circulau si prin gropi fara nici o problema.
  2. 4 benzi degeaba. Ca pe banda I sunt tot timpul parcati nesimtiti. Si astia nu sunt luati de acolo deoarece comunitarii sunt ocupati sa pazeasca palmierii lui robu.

 2. aaaa deci pe closca nu mai avem voie sa parcam .o sa ne luam masina si o sa o bagam in buzunar! P.S. ATATA DE DREPT E ASFALTATA CLOSCA , CA E NUMAI VALURELE !!!!! probabil ca masina de asfaltat avea pana !!

 3. dar de ce de fiecare dată când se face ceva nimeni nu e mulțumit? dacă nu se face nimic nu e bine…dacă se face tot nu e bine…

  • 88 DE MILIARDE DE LEI VECHI PENTRU O CARPEALA DE STRADA-NU AUTOSTRADA, DE 1.700 METRII…
   O ALTA REALIZARE MARCA N.ROBU

  • Mha omule, suntem in 2013 si nici un strat de asfalt nu suntem in stare sa turnam???se face cumva ceva sosea suspendata cu sens giratoriu la inaltime???…degeaba fura o caruta de bani , ca asta reprezinta lucrarile, motive de furt :
   „çe plm sa mai facem, ceva de construit ca luam niste bani pa fonduri, vii tu si faci lucrarea, modificam pe parcurs proiectul ca se constata la fata locului ca e de 1000 de ori mai tare pamantul, si se sapa greu…”

 4. Una din promisiunile din campania electorala era si desfintarea asa ziselor spatii verzi de pe langa carosabil, care de fapt sunt un vesnic izvor de praf vara si de noroi iarna, daca nu sunt intretinute corespunzator. Asa s-ar fi castigat si spatiu pentru benzile de biciclete. Nu numai ca nu s-a s-a facut nimic in acest sens, dar pe strada asta au aparut ca nuca in perete spatii ,,verzi” fara nici o logica. Adica dupa logica specifica Robu. In general buna lucrarea daca va gata in totalitate.