Stalpii care sustin firele de troleibuz sunt inca de neclintit din calea largirii la 4 benzi a drumului catre autostrada prin Dumbravita, de la Timisoara, dar se face actualizarea documentatiei pentru acest lot. O singura firma vrea contractul

TIMISOARA. Daca in privinta extinderii la 4 benzi a drumului Dumbravita – Autostrada Vestului este in derulare licitatia pentru desemnarea unui constructor care sa continue lucrarea pe lotul 2 de unde a ramas, dupa ce a fost rupt contractul cu Tehnocer, firma care nu si-a facut treaba, pe lotul 1 Timisoara – Dumbravita trebuie actualizata documentatia. O singura firma s-a inscris la licitatia derulata de Consiliul Judetean Timis pentru completarea si aducerea la zi a valorilor din proiectul tehnic.

CITESTE SI: Continua de unde a ramas largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Dumbravita – Autostrada Vestului. A pornit licitatia de 15 milioane de euro

Este vorba de Doragi Consulting, aceeasi care a intocmit si expertiza de pe lotul 2, dupa ce s-a reziliat contractul cu Tehnocer pentru a se stabili cu precizie stadiul lucrarilor si ce a ramas de facut pe acest sector din DJ 691.

Oferta a intrat in evaluare. Conform anuntului din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, daca va fi declarata castigatoare a licitatiei, firma va trebui sa asigure „actualizarea documentatiei tehnice existente (parte scrisa+parte desenata) tinand cont de valorile actualizate si in conformitate cu structura cadru prevazuta de HG nr. 907/2016, pentru LOT 1;
• Completarea documentatiei tehnice existente (LOT 1) cu proiectele de specialitate: a) Alimentare cu energie electrica a statiilor de pompare ape uzate si b) Instalatii de iluminat public; c) Retea de troleibuz;
• Actualizarea si, dupa caz, elaborarea altor studii de specialitate – daca se impune;
• Actualizarea si, dupa caz, obtinerea unor avize/acorduri necesare investitiei; • Elaborarea unui Deviz general centralizator al investitiei ambelor tronsoane ale DJ 691 – (LOT 1+ LOT 2)
• Asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei si receptiei lucrarilor (lot 1); Aceasta se va realiza pe toata durata de executie a lucrarilor, inclusiv in ceea ce priveste receptia la terminarea lucrarilor„.

Valoarea estimata a contractului este de 659.412 lei fara TVA, adica aproximativ 160.000 de euro cu TVA.

Pe acest sector de drum nu s-a reusit inca deblocarea situatiei privind stalpii care sustin firele de troleibuz prin Dumbravita. Primaria Timisoara refuza inca sa isi dea acordul pentru mutarea lor ca sa poata fi largit drumul la 4 benzi de circulatie de catre Consiliul Judetean.

Reprezentantii CJ Timis spun ca au avut nenumarate discutii pe aceasta tema cu cei ai Primariei Timisoara, ba chiar au fost discutii mediate de ADR Vest, care gestioneaza acordarea fondurilor europene, cu care trebuie extinsa soseaua, pentru ca altfel se pierd. Toate, insa, fara vreun rezultat concret.
Detalii despre disputa dintre Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis pe aceasta speta gasiti AICI.

CITESTE SI: Aflati in calea largirii la 4 benzi a drumului catre autostrada prin Dumbravita, stalpii care sustin firele de troleibuz sunt inca de neclintit. O noua disputa intre Primaria Timisoara si Consiliul Judetean

Va reamintim, stalpii de sustinere a firelor de toleibuz fac parte dintr-un proiect vechi al Primariei Timisoara initiat in vremea administratiei Ciuhandu si inaugurat in anul 2015 prin care a fost extins transportul public metropolitan pana in Dumbravita. Proiectul a fost in valoare de peste 17 milioane de lei, finantat in cea mai mare parte de Uniunea Europeana. Nu s-a putut intreveni asupra acestuia timp de 5 ani, insa acesti 5 ani s-au scurs deja demult, iar stalpii pot fi mutati pentru a se putea largi soseaua. Singura conditie e, insa, acordul Primariei Timisoara ca beneficiar al intregii instalatii. Este insa de notorietate faptul ca edilul USR din Dumbravita nu isi doreste extinderea la 4 benzi a drumului prin comuna sa, iar o tergiversare a lucrurilor de catre seful sau de partid de la Timisoara i-ar fi de ajutor.

Cat priveste continuarea lucrarilor pe lotul 2, de la Dumbravita pana la Autostrada Vestului, termenul limita pentru depunerea ofertelor de catre firmele care vor sa finalizeze proiectul este 28 decembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. comuna asta primitiva doar trage Timisoara in spate. ar trebui blocate toate intrarile in catunul lor de tarani

  • Ar trebui blocate si intrarile in Timisoara sa nu mai intre toti „desteptii” care comenteaza aiurea venind de la coada vacii

   • Sunteti cu totii ridicoli. Adevarul este ca Dumbravita nu ar mai trebui sa fie o comuna, ci parte integranta a Timisoarei. In realitate este doar un cartier si atat. Ca si celelalte comune asemenea ei. Dar procopsitii locali din primarii, toti smenarii cu terenuri si constructii nu vor asta din interese private (si total divergente fata de interesul general). Aceasta descarcare nu mai este de mult doar o descarcare. Este in realitate un mare bulevard, o asa zisa radiala, o intrare/iesire din Timisoara si ar trebui tratata ca atare. Facilitat tranzitul auto pentru o fluenta cat mai buna, evident si pentru riverani si pentru cei in trecere. Acea mandrie locala este pur si simplu penibila. Cand faceti zeci de minute catre sau de la servici (caci uriasa majoritate lucrati in Timisoara) atunci nu mai vreti straduta? Atunci ar fi buna inca o banda minim, nu?
    Asta ca sa nu mai deschid subiectul centura. Ca iar ne doare capul.

  • Ia du-te tu de unde ai venit, ca sa nu-ti spun altcumva, în Oltenia voastră, jeg ce esti. Numai niste idioți ca tine isi închipuie cât de buna este descărcarea de pe o autostrada, pentru un oraș mare ca Timisoara, tocmai prin mijlocul unei comune/oras. Mars, ma!

 2. Nu am stiut ca Dumbravita are societate de transport public…

  • doamne, dar asa de greu este sa citesti articolul ca sa intelegi ce se intampla???? ce societate de transport sa aiba dumbravita??? unii oare pe ce lume traiesc, cat sa fii de ignorant in viata asta???

   • Chiar nu ati priceput ironia? Cat de ignoranta puteti fi? Comuna Dumbravita (ca si Ghiroda de altfel) beneficiaza de rabdarea timisorenilor care stau si asteapta in statii, ca sa aiba parte de un trolebuz. Carevasazica, flota STPT este folosita in folosul cetatenilor non-timisoreni.

    • Cat de ignorant sunteti dvs. STPT nu mai are dreptul la nicio decizie. Toate se iau peste capul sau de catre sefii de la SMTT pusi de gasca lui dominic fritz. Nu doar non timisorenii de dumbravita beneficiaza, ci si din multe alte comune, inclusiv de la Foeni, daca nu stiati, si asta doar pentru ca acolo este primarita USR si penalii din administratia Fritz le-au pus la dispozitie autobuz

     • bai aurelia cat de tampita poti sa fii, mizeria accea de societate a fost facuta in timpul mandatului de primar al lui robu, director a fost pus acelasi nemuritor goia, cel care a condus fostul ratt pe timpul mandatelor de primar al lui robu
      deci pe cine a pus fritz acolo, mama voastra de dobitoci

 3. Deci o alta treaba bine facuta de primaria Timisoarei in 2015 (cine era atunci primar) si din ce motiv s-au pus acei stalpi cand se discuta deja de largirea acelei strazi…

  • Nu primaria Timisoarei a decis sa se puna stalpii in drum in catunul dumbravitean

   • Tocmai cei din Dumbravita au dorit stalpi in forma asta, astfel incat sa nu se poata extinde la 4 benzi.

    • Eu vad ca asa scrie in acest articol si in altele:
     „Va reamintim, stalpii de sustinere a firelor de toleibuz fac parte dintr-un proiect vechi al Primariei Timisoara initiat in vremea administratiei Ciuhandu si inaugurat in anul 2015 prin care a fost extins transportul public metropolitan pana in Dumbravita.”
     Deci proiectul este al PMT si doar aprobat de primaria Dumbravita.

  • Tu crezi ca ideea in sine de a trece descărcarea prin Dumbrăvița este una buna? Păi dacă va fi descărcare cu două benzi, va fi cea mai mare porcărie. Acum sunt trei benzi, din care una este dd refugiu pentru acces la străzile ( multele stazi) care pleacă din strada principala. Se vor face sensuri giratorii sau intersecții semaforizarea? Renunțați la această porcărie caci veti sta in Dumbrăvița mai mult decât ati călătorit pe autostrada.

 4. intr-o tara normala ar fi fost arestati cei care au decis sa monteze stilpii intentionat pentru drumul actual stiind ca peste citiva ani vor trebui mutati. acest lucru s-a discutat de atunci dar de-ne-a lucreaza doar la comanda politica.

  • Intr-o tara normala cu oameni normali, nu cu idioti ca tine, niste necanimea, nu s- ar fi facut o descarcare cu două benzi, de pe o autostrada, tocmai prin mijlocul unei comune care numara 20 000 de locuitori. Iti cam dai seama cum vor intra locuitorii pe străzile marginale? Sau capul tau nu gândește decât la capra vecinului, care musai trebuie sa moara daca tu n- ai capra. N- ai nici cap!

 5. Doragi Consulting a realizat Actualizarea Proiectului Tehnic pe lotul 2, Expertiza pe lotul 2 a fost realizata de Universitatea Politehnica Tm.

 6. dar sa faca Dumbravita alt drum daca nu au cum sa vina in oras … sau nu mai au cum ca au preferat sa faca profit si nu mai au nici o palma de teren ? stim prea bine ca primarul anterior nu a vrut 4 benzi asa ca a cerut stalpi si troleibuz, iar fraierii de la STPT si Primaria Timisoara s-au conformat

  • Mai bau bau & DeDiego, dobitoc ai fost, dobitoc ai rămas. Se pare ca tie ți- ar placea ca toti vecinii sa treaca pe la tine prin casa, iar daca nu- ti convine n’ ai decar sa-ti faci scara exterioara. Cata minte ai!

 7. Dacă mutarea unor stâlpi e o problemă și o dispută, ce să mai spunem de străzile pline de gropi din Dumbrăvița….Azi dimineață o mamă cu 2 copii din care unul în cărucior, făceau slalom pe str Serelor, printre gropile cu apă.

 8. Țin să precizez că dumbravitenii au votat in unanimitate împotriva lărgirii la 4 benzi . Proiectul cu autostrada a fost gresit de la bun început și descărcarea era prevăzută pe Aradului in nodul cu Sânandrei, iar Timișoara nici in zilele noastre nu are centurile ocolitoare finalizate. Sunt o grămadă de comune care au centuri ocolitoare, așa cum este normal, deci sunt categoric împotriva unei autostrăzi prin mijlocul unei comune

  • Dar mai lasa-ma cu „descarcarea” , nu e nici o descarcare – e largire la 4 benzi ca sa poata veni dumbravitenii la Mall la Timisoara. Cu asta v-a prostit primarul anterior, nu face 4 benzi ca sa nu treaca TIR-urile pe strada. Traficul greu nu trece prin Dumbravita ca e interzis, descarcarea se face pe centura, prea putini tampiti merg pe acolo unde sunt semafoare si treceri de pietoni. Mai ales ca in 1-2 ani se leaga Aradului direct la autostrada, o sa ramana dumbravitenii singuri pe drumul ala

 9. Daca si asa vom achizitiona troleibuze care vor avea si baterii – deci nu vor depinde de linia de contact – de ce NU SE DAU JOS STALPII FARA A MAI FI MUTATI.? Avem exmplul troleibuzelor Skoda care au si tractiune diesel si circula de ani de zile fara linie de contact sau cand nu este curent in retea.

 10. Toată lumea vorbește despre stîlpi și cum ar fi într-o țară normală,cu siguranță într-o țară normală autostrada nu ar fi unde este și la o distanță de un oraș de mărimea Timișoarei,întrebațivă cînd sa făcut autostrada cine a fost la guvernare și aveți răspunsul de ce suntem în situația actuală.

 11. Fara suparare: unii (din pacate cam multi) dintre cei care scrieti pe pagina sunteti foarte ‘suparati’, iar faptul ca intrati si va certati aici (si sigur si in alte parti… /FB probabil) nu va linisteste, va agita mai tare…
  Puteti sa polemizati si fara injurii? Fiecare cuvant d-asta face “zona” ,mai gri… si sigur nu-i pateaza imaginea injuratului… Dar probabil anonimatul ii face pe unii mai… curajosi, mai… slobozi la gura…

 12. Descarcare de pe autostrada direct prin mijlocul unei localitati. Si nu oricare localitate, ci Dumbravita, oras sau sat cu 20.000 locuitori. Si cu bunastare, cat de cat reusita.
  Asa ceva se poate inscrie in Cartea Recordurilor la prostie.
  Niciunde in lumea civilizata nu se face asa ceva.dar vad ca unii se bucura sa moara capra vecinilor (a celor din Dumbravitza) Si asta dupa ce s-a facut montarea stalpilor de curent acum cativa ani.
  De ce sa aibe aia asa de bine, ca noi putem sa le facem rau.
  Faceti-va alta cale de acces, faceti-va centura orasului, faceti-va civilizatie in curtea voastra si nu invatati sa fiti civilizati.

 13. Dupa mintea useristi lor din Pipera Timișoarei bulevardele ar trebui sa aibă o singura bandă pe sens.
  Cind Dumbrăvița a fost in izolare, ei stateau cuminți la coada la punctul de control de pe ulița principală, nu stiau ca există si alte strazi care fac legatura cu timisoara.

 14. „edilul USR din Dumbravita nu isi doreste extinderea la 4 benzi a drumului prin comuna sa”

  nu este comuna sa! desi se comporta ca atare

 15. In oricare alta țară nu se făcea autostrada așa de departe de Timișoara ca să ai descarcare printr-o localitate.
  4 benzi prin Dumbrăvița ar fi o catastrofă pentru oamenii din localitate.
  în alte țări se fac centuri ocolitoare în jurul localităților, ca să nu mai fie atâta circulație prin localitate.

 16. Doua comentarii (doar!) sunt corecte pe aici. Ale lui Rumburak si bocsig. Restul ar vrea ba sa mute autostrada de unde este, ba sa mute Timisoara de unde este. Multi sunteti, Doamne!