Noutati :

Sportul campionilor din Banat – rugby, din acest an si in scolile primare din Timisoara

12 februarie, 2016 - 10:55 AM
Autor: Daniel Neacsu      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Asa cum ii sta bine unei campioane, Timisoara Saracens, tripla castigatoare a Superligii, dubla castigatoare a Cupei Romaniei si detinatoare a Cupei Regelui, se implica si in viata sociala. Astfel, in colaborare cu aliatul de incredere Universitatea De Vest, dar si cu Inspectoratul Scolar Timis va demara un proiect de suflet, unic la nivelul orasului nostru prin care valorile rugby-ului vor fi propuse cu caracter didactic si educational prin jocul de rugby tag la nivelul claselor ciclului primar intitulat RUGBY4SCHOOLS.

Proiectul RUGBY4SCHOOLS se adreseaza claselor I-IV din Timisoara, incurajand viata sanatoasa, miscarea, sportul de echipa si educarea conduitei elevilor in spiritul jocului de rugby tag. Proiectul se doreste unul cu continuitate anuala, ca parte din implicarea la nivelul comunitatii a entitatilor semnatare: Timisoara Saracens, Universitatea de Vest din Timisoara si Inspectoratul Scolar Judetean Timis.

Concret, se vor organiza in perioada februarie – mai patru turnee de rugby tag, la Scoala Gimnaziala nr. 16, Scoala Gimnaziala nr. 30, la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau si la Colegiul National Banatean, urmand ca turneul final sa se dispute chiar pe arena campionilor, stadionul Gheorghe Rascanu din Ronat.

Rugby4Schools doreste sa devina o strategie educationala de mare anvergura la nivelul comunitatii locale, iar la proiectul pilot din acest an se vor recruta cate 10 copii din clasele I si II, respectiv III si IV ale fiecarei scoli implicate in proiect. Se vor forma echipe mixte de rugby tag, estimandu-se un numar total de 1000 de elevi activ participanti in proiect, precum si peste 4000 de scolari angrenati in proeict.

Participanti vor fi si reprezentantii celor 3 entitati organizatoare, dar si colaboratorii lor, care vor veghea la buna desfasurare a competitiei. In plus, si campionii de la Timisoara Saracens vor participa activ la acest proiect unic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...