Spitalul CFR ar putea fi preluat de Spitalul Judetean Timisoara

TIMISOARA.  Ministerul Transporturilor a decis ca va transfera Spitalele CFR catre Ministerul Sanatatii sau autoritatile locale, iar cel din Timisoara va fi preluat, cel mai probabil, de catre Spitalul Judetean.

CITESTE SI:  Alexandru Rafila despre testarea antidrog in scoli, la Timisoara: Nu facem testare de dragul testarii, ci ca sa putem sa ajutam un copil

”Ca vorbim de Spitalul CFR pe care Ministerul Transporturilor vrea sa il transfere catre Ministerul Sanatatii sau catre autoritatile locale, nu stim inca spre ce optiune ne vom indrepta. Pare in acest moment ca se va duce catre Spitalul Judetean, deci Spitalul CFR va reveni autoritatilor”, a declarat Alfred Simonis, deputat al PSD de Timis.

De asemenea, urmeaza ca o cladire din curtea actualului Spital CFR sa intre in posesia spitalului, dupa ce proprietarii vor fi expropriati.

”Va dezvalui, de asemenea, ca pana sa se faca acel transfer catre Spitalul Judetean, Ministerul Transporturilor va expropria ultima cladire din acea incinta, un palat din acela retrocedat in conditii suspecte, in urma cu foarte multi ani, vor fi expropriati proprietarii, Ministerul Sanatatii va intra in posesia lui si, dupa aceea, fara niciun fel de problema juridica, va fi transferat catre judetul Timis”, a mai spus Simonis.

Atat Primaria Timisoara, cat si Consiliul Judetean Timis, dar si Universitatea de Medicina si Farmacie si-au exprimat dorinta de a prelua Spitalul CFR din Timisoara, de la Ministerul Transporturilor. Recent, Primaria Timisoara a anuntat ca a transmis Ministerului Sanatatii documentatia pentru preluarea acestui spital.

Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara este in prezent in subordinea Ministerului Transporturilor. Are o capacitate de 212 de paturi. Spitalul acorda servicii de spitalizare continua, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi si servicii paraclinice in urmatoarele specialitati: anestezie si terapie intensiva, medicina interna, pediatrie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, medicina de laborator, radiologie – imagistica medicala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. distrugeti si ce a mai ramas bun.

  2. Primăria vrea să îl preia,acum ministeru transporturilor vrea să îl de-a Spitalului județean o tampenie

  3. Un spital curat, cu personal amabil, efectiv o raritate, va fi adus la „standardul” Județeanului, adică… aglomerație, mizerie, vai și amar. Ptiu, Romania lucrului bine …utut!