Spitalele militare, depozite pentru vaccinul anti-COVID. Medicii scolari si studentii vor ajuta in campania de vaccinare

Autoritatile romane pregatesc in detaliu campania de vaccinare anti-COVID-19 si au stabilit deja unde va fi tinut serul folosit pentru imunizarea populatiei, avand in vedere ca are nevoie de conditii speciale.

CITESTE SI: Vaccinarea anti COVID nu va fi obligatorie, iar vaccinul se va administra gratuit in Romania. Explicatiile medicului militar care conduce campania de vaccinare 

Astfel, pe langa Institutul Cantacuzino, care va fi centrul principal de depozitare a vaccinului, urmeaza sa fie organizate si 6 centre regionale in spitale militare, care au capacitatea de a pastra serul la o temperatura de minus 80 de grade.

Medicul militar Valeriu Gheorghita a declarat duminica seara pentru Digi24 ca producatorul vaccinului va asigura distributia pana la aeroport si ca acesta va rezista o perioada de 6 luni.

In momentul de fata avem tot ce ne trebuie. Principalul centru de stocare in Romania va fi Institutul Cantacuzino. Vor exista inca 6 centre regionale, in 6 spitale militare care vor fi prevazute – si exista aparatura de care va spun – cu aceste congelatoare de minus 80 de grade care au capacitate de stocare a unui numar mare de doze. Toate acestea exista, ele mai trebuie doar sa fie distribuite la centrele regionale. Producatorul acestui vaccin asigura distributia pana la nivelul acestor centre regionale…Centrele de vaccinare vor fi organizate la nivelul spitalelor, pentru personalul medical, si vor fi infiintate centre de vaccinare fixe si mobile, pentru a ajunge si in zonele rurale si la persoanele cu dizabilitati”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita„, a afirmat medicul militar pentru digi24.

Doctorul Gheorghita a reamintit ca personalul medical va fi primul care va primi vaccinul, iar pentru celelalte categorii vaccinarea se va face cu programare prealabila, scrie hotnews.ro.

Exista si un plan pentru campania de vaccinare. Vor fi create echipe din care vor face parte medici de medicina scolara, medici rezidenti, studenti la Medicina, ce vor fi supravegheati de un medic specialist.

De asemenea, Ministerul Apararii a pus deja la dispozitie o situatie cu personalul care poate fi implicat in aceasta campanie.

Foto: romania.europalibera.org

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.