Noutati :

Specialist in domeniul securitatii si sanatatii in munca in domeniul auto – meserie noua creata de angajatii unei companii timisorene

29 septembrie, 2011 - 12:56 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Un proiect finantat din fonduri europene a condus la crearea unei meserii noi in Romania: specialist SSM auto. Dupa 14 luni de cursuri si activitati de formare, proiectul a dat primele roade.

Nicoleta Popa, managerul proiectului, a precizat ca o noua meserie a fost creata in Romania. 20 angajati ai Autocamion Service au devenit specialisti SSM auto. Angajatii companiei se ocupa de securitatea si sanatatea in munca in domeniul autovehiculelor.

„In 14 luni de proiect am derulat mai multe activitati de instruire cu angajatii. Astfel, potrivit unui studiu privind situatia actuala in aria SSM in domeniul intretinere si reparatii autovehicule, s-a constatat ca nivelul de risc s-a situat sub limita acceptabila stabilita in metodologia de evaluare, adica 3,5 pe o scara de la 1 la 7”, a adaugat Nicoleta Popa.

Finantarea, in cadrul proiectului, a fost de aproape 100.000 de euro. In cadrul acestuia a fost creat si un portal web de informare si instruire in securitatea si sanatatea in munca dedicat domeniului de activitate de intretinere si reparatii autovehicule: www.autossm.ro.

Pe langa acesta, 90 de angajati au participat la mai multe cursuri de instruire practica si teoretica si alte activitati prin care si-au adus contributia la dezvoltarea securitatii la locul de munca.

Scopul principal al proiectului „AUTO SSM – Reactulizarea si optimizarea sistemului de Sanatate di Securitate in Munca, capabil sa asigure o functionare conforma cu legislatia in vigoare si fara riscuri in activitatea curenta a companiei” a constat in formarea continua a angajatilor in siguranta la locul de munca.

Proiectul a inceput in august 2010 si se incheie in 31 septembrie 2011.

Autocamion Service este divizia din cadrul grupului edy care ofera asistenta tehnica pentru flota de camioane edy Group si pentru alti transportatori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...