Noutati :

Spaga sub forma de ”pupici”, 7 ani de puscarie pentru Ionesie Ghiorghioni!

17 noiembrie, 2015 - 01:43 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: JUSTITIE
0

RESITA. Ionesie Ghiorghioni, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras- Severin, a fost condamnat la sapte ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, dupa ce a luat mita ”pupici”, adica sume de bani pentru inlesnirea unor contracte.

CITESTE SI: Cat valoreaza un ‘PUPIC’ la Consiliul Judetean Caras Severin? O mica avere! De ce-i era frica vicelui Ionesie Ghiorghioni, anchetat de DNA Timisoara?

Asadar, Tribunalul Caras- Severin l-a condamnat pe fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras- Severin, Ionesie Ghiorghioni pentru doua infractiuni diferite de trafic de influenta.

Pentru prima infractiune de trafic de influenta a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, iar pentru cea de-a doua la patru ani de inchisoare cu executare. Cele doua pedepse au fost cumulate, rezultand sapte ani si patru luni de inchisoare cu executare.

De asemenea, Ionesie Ghiorghioni este obligat de instanta sa restituie suma de 180 de euro si 5.276 lei, instanta fiind de parere ca restul sumelor de 24.724 lei, 8 220 euro, 6 USD si camera foto Canon EOS 1100 D au fost restituite deja lui Valentin Armasu.

Si nepotul vicepresedintelui CJ Caras- Severin, Adrian Cosmin Ghiorghioni, a fost condamnat pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta la un an si patru luni inchisoare cu suspendare sub suparaveghere pe un termen de incarcerare de trei ani.

El va trebui sa presteze si o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei Resita sau Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Caras-Severin pe o perioada de 90 de zile. De asemenea, el are de platit statului 7.500 lei cheltuieli judiciare

Decizia Tribunalului Caras- Severin nu este una definitiva, ea putand fi contestata in termen de zece zile la Curtea de Apel Timisoara.

CITESTE SI: Prins in flagrant cand primea SPAGA in birou! Perchezitii DNA Timisoara la Consiliul Judetean Caras-Severin, la Ionesie Ghiorghioni, omul de incredere al lui Sorin Frunzaverde. VIDEO!

CITESTE SI: Trimisi in judecata! Vicepresedintele CJ Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni si nepotul acestuia vor raspunde in fata instantei!

CITESTE SI: Fostul vice de la CJ Caras- Severin, Ionesie Ghiorghioni e liber dupa ce a luat 20.000 de lei mita!

In luna mai a.c., fostul vicepresedinte al CJ Caras- Severin, Ionesie Ghiorghioni a fost prins in flagrant in timp ce primea mita 20.000 de lei chiar in biroul sau. Banii erau pusi intr-o revista care i-a fost data lui Ghiorghioni de catre un omul de afaceri Valentin Armasu. in schimbul banilor, vicepresedintele CJ Caras-Severin ar fi trebuit sa ii inlesneasca omului de afaceri atribuirea unui contract.

Surse judiciare au declarat ca cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o transa din suma totala ceruta de Ghiorghioni de la omul de afaceri pentru incredintarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de MEDIAFAX, Ionesie Ghiorghioni a pretins 10% din valoarea unor contracte de intretinere de drumuri de la CamandImpex Resita, firma cu care CJ avea contracte din 2013, transele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de catre reprezentantii societatii.

ghiorghioni-dna

Astfel, in baza unei intelegeri initiate de Ionesie Ghiorghioni, in perioada in care a administrat SC CamandImpex SRL Resita, Paul Valentin Armasu a convenit sa-i dea vicepresedintelui liberal al CJ Caras-Severin 10% din valoarea fara TVA a lucrarilor realizate si incasate de societatea sa, in baza contractelor de lucrari incheiate cu Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al judetului, unitate din structura organizatorica a CJ.

In schimbul acestui procent, Ghiorghioni urma sa sprijine interesele societatii administrate de Armasu, prin determinarea subordonatilor sai sa primeasca si sa admita devizele de lucrari si sa faca platile cu prioritate in favoarea SC Camand Impex SRL Resita.

„SC Camand Impex SRL Resita a incheiat in urma unei licitatii publice organizate de Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al judetului Caras-Severin un acord cadru de lucrari, prin care Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin, in calitate de promitent achizitor, se obliga sa achizitioneze de la SC Camand Impex SRL Resita, in calitate de promitent executant, in baza unor contracte subsecvente, lucrari de «intretinere pe timp de vara a drumurilor judetene din Caras-Severin» pentru lot 3 zona Resita, in valoare de 5,3 milioane lei, iar in baza contractelor subsecvente incheiate in baza acestui acord cadru, societatea sa a efectuat lucrari si a incasat in parte contravaloarea acestora, context in care patronul firmei i-a remis lui Ghiorghioni suma de 200.000 de lei, in mai multe transe, ultima dintre acestea, in cuantum de 9.500 lei, fiind remisa lui Ghiorghioni, in biroul sau, in perioada iulie – septembrie 2014”, arata sursa citata.

Potrivit documentului citat, in 9 mai 2013, Directia pentru Administrarea Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin a incheiat cu SC Camand Impex SRL Resita acordul cadru de lucrari, avand ca obiect achizitionarea in baza unor contracte subsecvente a lucrarilor de intretinere pe timp de vara a drumurilor judetene din Caras-Severin pentru lotul 3 zona Resita, la pretul maxim de 4.264.381 lei, la care se adauga 1.023.451 lei TVA.

„Din situatiile centralizate privind incasarile facute de SC Camand Impex SRL Resita de la Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin, in perioada 24.01.2013 – 11.09.2014, reiese ca suma totala incasata de societate in aceasta perioada este de 7.005.793,91 lei, dintr-un total de 39.0772,89 lei, in aceasta fiind cuprinse si alte categorii de lucrari contractate de S.C. Camand Impex S.R.L. Resita cu acelasi beneficiar. Rezulta, deci, trafic de influenta de catre Ionesie Ghiorghioni, constand in primirea de bani de la Paul Valentin Armasu pentru sustinerea intereselor S.C. Camand Impex S.R.L. Resita in raporturile contractuale incheiate cu o unitate din structura organizatorica a Consiliului Judetean Caras-Severin, respectiv Directia pentru Administrarea Patrimoniului Public si Privat”, se mai arata in documentul citat.

Conform documentelor, sotia lui Paul Valentin Armasu, Adina Armasu, i-a propus un mesaj codificat lui Ghiorghioni, astfel incat pentru fiecare 5.000 de euro pretinsi de vicepresedintele CJ sa se utilizeze cuvantul „pupici”. Acesta i-a transmis insa femeii ca nu va discuta astfel de aspecte prin telefon si ca cel mai bine ar fi sa ii trimita banii printr-un intermediar de incredere, care o va contacta pe Adina Armasu ulterior, spunandu-i ca doreste sa inchirieze un utilaj. Intermediarul urma sa ridice o suma neprecizata.

„Potrivit procentului convenit, pana in acel moment aveau la Ionesie Ghiorghioni o datorie de aproximativ 70.000 lei, reprezentand folosul infractional in procent de 10%”, se mai arata in documentul citat.

In 2 decembrie 2014, Ionesie Ghiorghioni l-a contactat pe nepotul sau, Adrian Cosmin Ghiorghioni, pe care l-a trimis sa ia banii de la Adina Armasu, ca intermediar pentru unchiul sau.

Cei doi s-au intalnit in parcarea unui magazin din Timisoara unde Adrian Cosmin Ghiorghioni a primit de la Adina Armasu suma de 4.000 de euro pentru unchiul sau.

Ulterior, Adina Armasu i-a transmis vicepresedintelui CJ ca i-a trimis prin intermediul nepotului suma totala de 8.500 de euro.

„In 19 martie 2015, Consiliul Judetean Caras-Severin a efectuat o plata catre SC Camand Impex SRL in cuantum de 330.403,79 lei (cu tot cu TVA), reprezentand contravaloarea unor lucrari executate, procentul de 10% din valoarea fara TVA a decontarii fiind calculata de catre Armasu Adina la suma de 26.000 lei. Ca urmare a incasarii acestor sume, in data de 25 martie a.c. Armasu Adina l-a invitat pe Ghiorghioni Ionesie sa viziteze impreuna locatii in care firma efectua lucrari in acea perioada, scopul real al deplasarii inculpatului fiind insa acela de a i se remite de catre femeie suma «cuvenita», pentru ca in urma activitatii sale infractionale au fost atribuite acele lucrari firmei martorilor”, se mai arata in documente.

Dupa ce a luat banii, Ghiorghioni i-a spus Adinei Armasu ca este disponibil in a incredinta discertionar lucrari de consolidare a unui pod catre firma familiei Armasu, precum si disponibilitatea de a-i mai aloca fonduri pentru lucrari de intretinere a drumurilor, pe viitor.

„In continuare, martora Armasu Adina i-a remis direct inculpatului Ghiorghioni Ionesie suma de 10.000 lei in interiorul autoturismului «Uitati aici o suta de milioane…asa…si mai…cand mai scot mai…», insa inculpatul a dorit sa afle cat a incasat firma pentru a calcula cati bani i s-ar fi «cuvenit» din acea decontare, astfel ca martora i-a explicat «acu’…la incasarea care am vazut-o eu trebuia sa va dau 260 (referindu-se la 260 milioane ROL, respectiv 26.000 lei – s.n.)…ca or fost trei miliarde trei sute cu tot cu TVA si am scazut TVA-ul si…dar mai trebuie sa mai aduc eu» (referindu-se la diferenta intre cei 10.000 lei pe care tocmai i-a remis-o inculpatului si totalul de 26.000 lei ce reprezenta 10% din valoarea totala a sumei incasate fara TVA”, se mai arata in documentele anchetatorilor.

La finalul intalnirii dintre cei doi, Adina Armasu l-a intrebat pe vicepresedintele CJ Caras-Severin cand doreste sa se mai intalneasca pentru a-i mai da si diferenta de bani, propunand ca acest lucru sa se intample tot in cadrul unei deplasari pe teren.

DNA a aratat, intr-un comunicat din luna mai a.c., ca Adrian Cosmin Ghiorghioni a primit de la Adina Armasu o camera foto cu diverse accesorii, in valoare de circa 1.900 de lei, pentru ca a intermediat predarea banilor catre Ionesie Ghiorghioni.

Potrivit ultimei declaratii de avere, din mai 2014, Ionesie Ghiorghioni are un teren forestier de 30 de hectare in comuna Bautar, sat Bucova, cumparat in anul 2003, si altul de 180 de hectare in acelasi sat, mostenit in anul 2008. De asemenea, el are un teren de 2,5 hectare tot in Bucova, obtinut prin donatie in anul 1998, si un teren de 8 hectare, in aceeasi localitate, mostenit in 2014 impreuna cu sotia Rozina Ghiorghioni.

Totodata, Ionesie Ghiorghioni detine o casa de 75 de metri patrati in satul Bucova, obtinuta prin donatie in anul 1998, un apartament de 82 metri patrati in Otelu Rosu, cumparat in 1998, precum si o casa de 120 de metri patrati impreuna cu Rozina Ghiorghioni, mostenita in 2014.

De asemenea, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin a cumparat in anul 2000 un autoturism Mercedes. Acesta nu are bunuri mobile a caror valoare sa depaseasca 3.000 de euro, nici conturi si depozite bancare, plasamente, imptrumuturi acordate

Ionesie Ghiorghioni a castigat de la Consiliul Judetean suma anuala de 49.414 de lei, iar sotia lui, in calitate de director al Liceului Banatean Otelu Rosu, a obtinut venituri in valoare de 39.395 lei.

Veniturile vicepresedintelui CJ din investitii ajung la 100.000 de lei ca actionar unic la SC Fag Montana SRL, 60.000 de lei ca actionar la Composesoratul Bucova, iar ale sotiei sale la 20.000 in calitate de actinar la acelasi composesorat.

Potrivit declaratiei de interese, Ghiorghioni este presedinte la Composesoratul Bucova, unde are 34 parti sociale sau actiuni, membru al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Caras-Severin, actionar cu 50% la SC Piatra SRL si actionar unic cu 100 % la SC Fag Montana SRL Bucova.

Ionesie Gheorghioni a fost deputat PDL de Caras-Severin in perioada 2004-2008, iar timp de sase ani a ocupat functia de vicepresedinte al CJ Caras-Severin, fiind unul din apropiatii presedintelui institutiei, Sorin Frunzaverde.

Sursa foto: expressdebanat.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...