Noutati :

Sindicatul initiaza un nou proces in civil cu executivul primariei Timisoara pentru imputarea salariilor si sporurilor incasate ilegal de angajati

1 octombrie, 2012 - 12:22 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
1

TIMISOARA. Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara se pregateste sa atace in instanta Dispozitiile de imputare  nr. 269 si 270 din 29.02.2012 emise de fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, prin care salariile de merit si indemnizatiile de dispozitiv incasate ilegal de catre angajatii primariei in perioada 2009 – 2011, in plina criza economica, trebuie restituite.

In urma unui control al Curtii de Conturi derulat la sfarsitul anului trecut, inspectorii au descoperit ca anumiti functionari publici au incasat diferite drepturi si sporuri salariale ilegale. Acelasi lucru a fost descoperit si la alte primarii din Timis, suma totala incasata ilegal fiind estimata la peste 18 milioane de lei. Adica circa 4 milioane de euro.

Ne judecam in instanta cu Curtea de Conturi, dar pentru ca decizia de imputare nu e suspendata, banii trebuie dati inapoi”, a precizat la vremea respectiva secretarul Ioan Cojocari, in timp ce liderul Sindicatului din Primaria Timisoara, Tiberiu Negrei, a criticat dus decizia primarului Gheorghe Ciuhandu prin care s-au cerut banii inapoi.

Masura domnului primar nu cred ca este corecta si legala. Este o contradictie, din moment ce decizia de imputare a Curti de Conturi a fost atacata in instanta”, a spus Tiberiu Negrei.

Actiunea in instanta a sindicatului vine la cateva luni dupa ce Tribunalul Timis a respins cererea prin care 94 de persoane cu functii de conducere si alti angajati ai Primariei au cerut suspendarea dispozitiei primarului Ciuhandu de restituire a banilor pana la terminarea procesului cu Curtea de Conturi.

Printre reclamanti s-au numarat si Ioan Cojocari, Culita Chis, Vasile Ciupa, Sorin Chira, juristul sef al Primariei, Sorin Ciurariu, Daniela Doroghi, Ioan Ganciov, Crucita Mihaela Mircea (Marza), Adrian Schiffbeck, Flavius Boncea, Aura Junie si altii, cu totii reclamand ilegalitatea dispozitiei de restituire a banilor emisa de Gheorghe Ciuhandu.

Tribunalul Timis a considerat ca nu exista nici un temei legal pentru a hotari suspendarea dispozitiei primarului si astfel, prin sentinta civila nr. 1292 din 02.05.2012 a respins cererea celor 94 de reclamanti. „Instanta nu este indreptatita a realiza decat o evaluare a aparentei de legalitate a actului administrativ cu privire la care se cere suspendarea, care nu presupune analizarea fondului litigiului, in timp ce prin cererea de fata s-au invocat argumente ce vizeaza exclusiv temeinicia actului ce sta la baza deciziei a carei suspendare se cere a fi suspendata, acesta fiind chiar fondul disputei dintre parti”, precizeaza judecatoarea Casiana Todor in motivarea sentintei prin care a respins cererea.

CITESTE SI: Tensiuni intre sindicat si Nicolae Robu! Sindicatul Liber din Primaria Timisoara: repunerea in drepturi a angajatilor concediati in 2010 se va face cu executorul judecatoresc

La noua tentativa de a convinge instantele de judecata sa le “salveze” salariile incasate ilegal, sindicalistii cer, de aceasta data, anularea dispozitiei primarului si nu suspendarea acesteia, ca si in procesul incheiat la inceputul lunii mai.

Oamenii au fost pacaliti, deoarece in instanta de judecata nu s-a cerut anularea actului, ci doar suspendarea lui. Noi am intrat in posesia mai multor plangeri civile formulate impotriva unor dispozitii de imputare emise de primarii din Timis, Arad, Hunedoara si Bacau, iar instantele de judecata au anulat dispozitiile de imputare. Salariatii functionari publici nu vor mai trebui sa mai restituie nici o suma de bani”, a precizat Tiberiu Negrei.

Deocamdata, sindicatul a facut apel la toti cei care vor sa fie reprezentanti in instanta in noul proces sa vina pentru a aduce actele necesare intocmirii actiunii civile. Ramane de vazut daca noua tentativa de pastrare in cont a zeci de mii de lei incasate ilegal de catre cei aproape 100 de angajati ai Primariei va avea mai multi sorti de izbanda…Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. SALARII NEMERITATE INCASATE .
    AVERI FARA NUMAR LA PRINCIPALII SEFI DIN PRIMARIE.
    A SE VEDEA DECLARATIILE LOR DE AVERE.
    SALARII DISPROPORTIONATE FATA DE MEDIUL PRIVAT SI FATA DE ALTI BUGETARI.
    SA SPERAM CA NOUA CONDUCERE A PRIMARIEI TIMISOARA VA PUNE PICIORUL IN PRAG SI VA REDIMENSIONA APARATUL ADMINISTRATIV SI PE CEI RAMASI ÎI VA PUNE LA TREABA.