Se va inchide traficul pe Drumul Boilor pentru asfaltare. Anuntul viceprimarului Timisoarei Ruben Latcau

TIMISOARA. Muncitorii Super Construct s-au intors la treaba pe Drumul Boilor, dupa ce viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau a anuntat ca si ultimul segment ramas in aer va fi asfaltat pana la Craciun.

In clipa de fata se lucreaza la sapaturile de teren si urmeaza stabilizarea pamantului pentru tronsonul problematic, dintre Albastrelelor si Marghitas. Pamantul va fi imbunatatit si apoi pus stratul de balast si cel de balast stabilizat„, a transmis viceprimarul Ruben Latcau.

Edilul declara pentru opiniatimisoarei.ro in septembrie ca au fost inlaturate si ultimele piedici ce stateau in calea asfaltarii complete pe Drumul Boilor, si anume cele 4 terenuri ce mai trebuiau donate Primariei dupa ultima expropriere. Nu s-a reusit inca rezolvarea completa a acestei chestiuni, insa, spune Ruben Latcau, lucrarea va continua, iar la momentul turnarii asfaltului, traficul va fi oprit.

Situatia terenurilor este in linie dreapta. Ele au fost dezmembrate si urmeaza sa fie donate primariei. Urmeaza in perioada urmatoare sa instituim o interdictie de circulatie pe acest tronson. Pana vom ajunge la primul strat de asfalt acest drum va fi inchis„, a spus viceprimarul fara insa sa precizeze cand anume se va opri circulatia.

E in continuare in aer problema intersectiei dintre Drumul Boilor si viitoarea Centura Sud aflata in lucru.

Primarul Dominic Fritz anunta inca din februarie ca ‘am deblocat proiectul de la Drumul Boilor, impreuna cu echipa lui Catalin Drula‘.

In iunie, Catalin Drula, pe atunci ministrul Transporturilor, anunta la Timisoara ca ‘in privința intersecției cu Drumul Boilor, soluția tehnica a fost aprobata de Compania de drumuri si am primit unda verde pentru includerea acesteia in contract‘, dand asigurari ca finantarea va fi asigurata de CNAIR.

Pana in toamna insa, cand a plecat din fruntea Ministerului Transporturilor, in realitate, Catalin Drula n-a rezolvat problema spinoasa a intersectiei, unde Cuiul lui Pepelea il reprezinta, in fapt, cine pune banii cu care sa fie construita.

CNAIR ne-a transmis ca realizarea lucrarilor din fonduri de la bugetul local este „singura soluție posibila, in vederea conlucrarii dintre CNAIR SA si Primaria Municipiului Timisoara„, preciza in urma cu cateva zile viceprimarul Ruben Latcau, aratand ca totul este in acelasi stadiu de acum mai bine de un an cand vechea administratie isi asumase, verbal ce-i drept, ca va amenaja aceasta intersectie cu bani din bugetul Timisoarei.

Viceprimarul spunea ca nu si-a pierdut speranta ca pana la urma CNAIR va face cum… anuntase Catalin Drula si va amenaja intersectia cu Centura de Sud pe banii companiei de drumuri. Iar pana la Craciun, Primaria Timisoara va asfalta pe toata lungimea Drumul Boilor.

Va reamintim, amenajarea de la Drumul Boilor a demarat in iulie 2019 si costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Lucrarea este executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei.

Proiectul cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi, a trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, zone verzi, construirea de podete peste canalele de desecare/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, iluminat public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalului tehnic pentru cabluri.

Situatia este inca una complicata intrucat proiectul de amenajare pe Drumul Boilor e in linie dreapta, chiar s-a turnat asfalt si in zona in care ‘taie’ traseul viitoarei sosele de Centura Sud, iar nicaieri nu a fost prevazuta realizarea unui sens giratoriu acolo unde se intalnesc cele doua drumuri.

Nicio solutie nu a fost cuprinsa in proiectul tehnic pentru Varianta de Ocolire Sud Timisoara, care are un traseu stabilit inca din anul 2011.

Amenajarea Drumului Boilor, inceputa in iulie 2019 si intarziata de tot felul de neajunsuri cauzate de mutarea unor stalpi de curent ai ENEL, dar si de exproprieri si aceasta intersectie, s-a blocat.

Cu o lungime de nici 2 km, Drumul Comunal 149, mai cunoscut drept Drumul Boilor, asigura legatura intre Timisoara si Mosnita Noua, venind din cartierul Plopi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Deja e DESUET acest proiect... La fel ca imberbul Lațcău spune:

    Atita gargară cit ne servesc cei doi edili ce se cred niște vedete… (Fritz și Lațcău, nepotu lui Cojocari) de fapt niște măscărici

  2. Irina spune:

    Tu, ai rămas în țară sau ai emigrat?!