Viceprimarul Ruben Latcau, inca increzator ca va fi asfaltat Drumul Boilor pana la sfarsitul anului. Ultimul anunt despre intersectia cu Centura de Sud Timisoara. Video

TIMISOARA. In septembrie, viceprimarul Ruben Latcau declara pentru opiniatimisoarei.ro ca au fost inlaturate si ultimele piedici ce stateau in calea asfaltarii complete pe Drumul Boilor.

Ne lipseau 4 terenuri esentiale pe care sa poata sa fie executat drumul. Proprietarii asteptau din 2016 sa doneze terenurile primariei. Au fost niste neintelegeri. S-a facut o demolare a unei constructii existente in zona intersectiei cu strada Albastrelelor, unde exista o constructie care era chiar in drum. Primaria a scos Certificat de Urbanism de demolare, a fost demolata constructia, au fost donate terenurile si acum, luna asta, la sfarsit, o sa facem donatia de la proprietarii privati la primarie, pentru terenurile existente in zona, si apoi reincepem executia„, declara in septembrie pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Ruben Latcau.

La mai bine de o luna si jumatate de la acest anunt, pe Drumul Boilor nu s-a miscat mai nimic. Ruben Latcau a revenit acum cu noi precizari legate de aceasta sosea de nici 2 km menita sa usureze traficul rutier intre Timisoara si Mosnita Noua.

Incercam sa facem Drumul Boilor circulabil pana la sfarsitul anului, dar exista inca probleme.
Fosta administratie a pus Timisoara intr-o situatie delicata in momentul in care a inceput sa lucreze pe terenul centurii sud pentru ca era al altcuiva, adica al ministerului, si pentru ca lucrarile efectuate nu corespundeau cu cele proiectate.
Ne-o spune chiar CNAIR in corespondența pe care am atasat-o (foto mai jos).
Centura Sud, in punctul in care se intalneste cu Drumul Boilor se afla la o cota mult mai inalta, iar intre cele 2 proiecte nu a existat nicio corelare„, transmite viceprimarul Timisoarei, facand iarasi trimitere la problemele lasate in aer de vechea administratie in privinta conexiunii dintre Drumul Boilor si viitoarea Centura Sud, aflata in lucru.

Edilul este convins ca, daca la Ministerul Transporturilor ar fi ramas colegul sau de la USR, Catalin Drula, altfel ar fi stat astazi lucrurile, iar chestiunea intersectiei dintre Drumul Boilor si Varianta de Ocolire Sud ar fi fost rezolvata.

In momentul in care guvernul nu se afla intr-o situație atat de volatila si ministrul transporturilor era Catalin Drula, am gasit o solutie si am deblocat situatia. Autoritatea centrala urma sa se ocupe, inclusiv financiar, de lucrarile de realizare a sensului giratoriu.
in clipa in care ministrul transporturilor a fost schimbat, interesele Timisoarei au incetat sa mai conteze. Tot progresul facut in ultimul an de negociere a fost sters„, a scris vineri pe pagina sa de Facebook Ruben Latcau.

Catalin Drula a plecat insa de la minister la inceputul lunii septembrie, odata ce USR a iesit de la guvernare.

Colegul sau de partid, primarul Dominic Fritz anunta inca din februarie ca ‘am deblocat proiectul de la Drumul Boilor, impreuna cu echipa lui Catalin Drula‘.
In iunie, Catalin Drula anunta la Timisoara ca ‘in privința intersecției cu Drumul Boilor, soluția tehnica a fost aprobata de Compania de drumuri si am primit unda verde pentru includerea acesteia in contract‘, dand asigurari ca finantarea va fi asigurata de CNAIR.

Pana in toamna insa, cand a plecat din fruntea Ministerului Transporturilor, in realitate, Catalin Drula n-a rezolvat problema spinoasa a intersectiei, unde Cuiul lui Pepelea il reprezinta, in fapt, cine pune banii cu care sa fie construita.

CNAIR ne-a transmis ca realizarea lucrarilor din fonduri de la bugetul local este „singura soluție posibila, in vederea conlucrarii dintre CNAIR SA si Primaria Municipiului Timisoara„, a precizat Ruben Latcau, aratand ca totul este in acelasi stadiu de acum mai bine de un an cand vechea administratie isi asumase, verbal ce-i drept, ca va amenaja aceasta intersectie cu bani din bugetul Timisoarei.

Viceprimarul spune ca nu si-a pierdut speranta ca pana la urma CNAIR va face cum… anuntase Catalin Drula si va amenaja intersectia cu Centura de Sud pe banii companiei de drumuri. Iar pana la Craciun, Primaria Timisoara va asfalta macar pe toata lungimea Drumul Boilor.

Continuam discutiile cu CNAIR si sper sa existe deschidere pentru finalizarea acestui proiect important pentru Timisoara.
In paralel cu acest demers ne pregatim sa recepționam primele donații de teren. in felul acesta vom putea ataca porțiunea neinceputa ca sa avem pana la sfarsit de an asfalt pe toata lungimea„, a mai transmis Ruben Latcau.

Dat fiind faptul ca a inceput deja sezonul ploilor lungi de toamna, e greu de crezut ca, odata readusi pe santier muncitorii vor putea sa si incheie operatiunea de asfaltare pana la finalul anului.

Va reamintim, amenajarea de la Drumul Boilor a demarat in iulie 2019 si costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Lucrarea este executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei.

Proiectul cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi, a trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, zone verzi, construirea de podete peste canalele de desecare/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, iluminat public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalului tehnic pentru cabluri.

Situatia este inca una complicata intrucat proiectul de amenajare pe Drumul Boilor e in linie dreapta, chiar s-a turnat asfalt si in zona in care ‘taie’ traseul viitoarei sosele de Centura Sud, iar nicaieri nu a fost prevazuta realizarea unui sens giratoriu acolo unde se intalnesc cele doua drumuri.

Nicio solutie nu a fost cuprinsa in proiectul tehnic pentru Varianta de Ocolire Sud Timisoara, care are un traseu stabilit inca din anul 2011.

Amenajarea Drumului Boilor, inceputa in iulie 2019 si intarziata de tot felul de neajunsuri cauzate de mutarea unor stalpi de curent ai ENEL, dar si de exproprieri si aceasta intersectie, s-a blocat.

Drumul Comunal 149, mai cunoscut drept Drumul Boilor, asigura legatura intre Timisoara si Mosnita Noua, venind din cartierul Plopi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Alex spune:

  Ce metoda perversa de a-ti bate joc de oameni au astia… M**sti…

 2. kkk spune:

  Latcau,pacaliciul de serviciu!

 3. Ary spune:

  Ca sa isi caute scuze acest pacalici ca nu se misca nimica si ca nu va asfalta 1m anul asta da vina pe acel sens.Sa faca partea lui dinspre Timisoara.Un incompetent la fel ca Fritz.
  Pic si Poc cei mai prosti…..

 4. iosif spune:

  După 25 Noiembrie,iarna „va fi la ușă”,ce mai vorbim de asfaltări.

 5. pink spune:

  Latcau, un bou pe drumul boilor?

 6. Dan A. spune:

  Eu zic sa-l numiti „Drumul Nicolae Robu”, caci EL a pus piatra de temelie, chiar daca n-a prea facut nimica pentru realizarea lui. Unii vor zice ca de ce din drumul boilor (plural) sa ajunga drumul unei persoane (singular). E tot aia, caci Ultracinstitul are personalitate multipla. Ca sa nu mai vorbim de cele 6 titluri pe care le insira in fata numelui.

  • @Dan A spune:

   Băi fraiere coclit, tu ești atât de cretin încât vei spune că Robu este vinovat și peste patru ani pentru ce nu au făcut păcălicii ăștia pe care îi lingi de dimineață până seara.
   Acum după ce pensaţii au ieșit de la guvernare vreau să văd ce bani va mai primi de la București.
   Văngurădegunoie.