Pana la Craciun va fi asfaltat intreg Drumul Boilor, intre Timisoara si Mosnita. Anuntul viceprimarului Ruben Latcau

TIMISOARA. In timp ce pe Drumul Boilor s-au oprit demult lucrarile, traficul e un cosmar intre Timisoara si Mosnita, in conditiile in care se munceste la largirea soselei pe sectorul de Timisoara, unde se formeaza un adevarat dop de circulatie. Acest segment de santier apartine Primariei Timisoara. In paralel, se fac ultimele interventii la tronsonul de la iesirea din oras catre Mosnita Noua, lucrare apartinand Consiliului Judetean Timis, si care trebuie sa se incheie in 15 octombrie.

CITESTE SI: Incepe proiectarea viitorului pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii, la Timisoara. La pasajul Solventul, primele sapaturi… poate la primavara

Chiar daca in acest moment viitoarea intersectie a Drumului Boilor cu Centura Sud are doar o ‘solutie’ aprobata, dupa cum opiniatimisoarei.ro v-a anuntat zilele trecute, reprezentantii Primariei Timisoara trag nadejde ca pana la Craciun se va asterne asfaltul pe toata lungimea DC 149. Asta, desi, mai sunt inca probleme neincheiate, care tin muncitorii departe de santier.

Drumul Boilor este in situatia urmatoare. Ne lipseau 4 terenuri esentiale pe care sa poata sa fie executat drumul. Proprietarii asteptau din 2016 sa doneze terenurile primariei. Au fost niste neintelegeri. S-a facut o demolare a unei constructii existente in zona intersectiei cu strada Albastrelelor, unde exista o constructie care era chiar in drum. Primaria a scos Certificat de Urbanism de demolare, a fost demolata constructia, au fost donate terenurile si acum, luna asta, la sfarsit, o sa facem donatia de la proprietarii privati la primarie, pentru terenurile existente in zona si apoi reincepem executia„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau viceprimarul Timisoarei.

Edilul crede ca, odata incheiata si aceasta problema, din octombrie, muncitorii se vor putea intoarce la treaba.

Constructorul si-a asumat angajamentul ca, pana la sfarsitul acestui an, sa aiba stratul de asfalt pus pe tot sectorul de drum. Probabil ca n-o sa fie finalizate toate trotuarele, toti stalpii de iluminat, dar, pana la sfarsitul anului, vrem sa avem asfalt acolo„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau.

Va reamintim, dupa mai multe probleme legate de relocarea unor stalpi de tensiune si exproprieri, si dupa ce s-a turnat asfalt pe o portiune insemnata din Drumul Boilor, lucrarile au fost sistate in cea mai mare parte inca de anul trecut.

Amenajarea de la Drumul Boilor a demarat in iulie 2019 si costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Lucrarea este executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei. Proiectul cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi, a trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, zone verzi, construirea de podete peste canalele de desecarea/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, iluminat public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalului tehnic pentru cabluri.

Intersectia Drumul Boilor cu Centura Sud Timisoara, inca in aer

Reprezentantii CNAIR spun ca in privinta intersectiei cu Drumul Boilor, despre care fostul ministru al Transporturilor Catalin Drula sustinea ca este ‘ca si rezolvata’, lucrurile nu s-au miscat dincolo de aprobarea solutiei, si anume amenajarea unui sens giratoriu.

Fata de intreg traseul variantei de ocolire, in prezent a ramas de obtinut autorizatia de construire si efectuarea de exproprieri suplimentare doar in cazul intersectiei cu drumul de legatura dintre Calea Mosnitei si DC 149 (Drumul Boilor), la km 19+280, conform noii solutii aprobate, ca intersectie giratorie„, se mai arata intr-o adresa CNAIR iscalita de directorul general Mariana Ionita, eliberata in urma cu cateva zile. Toate detaliile, mai jos!

CITESTE SI: S-a prelungit termenul de finalizare pentru Centura Sud Timisoara. Intersectia cu Drumul Boilor, inca fara autorizatie. Video

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. După ce este gata drumul cu numele simbolic vine Moș Crăciun că în fiecare an.

 2. Și cum vor traversa cei care merg cu bicicleta intersecția cu Centura? O sa facă trecere de pietoni cu semafor. Toți sunteți o apa si-un pământ!psd=pnl=usr

 3. Mergi pe str Polona si ia rahaturile alea de calmatoare si bagale undeva.

  • Ce inseamna „bagale”?

   Clasele primare ” e grele”… da’ suntem toti destepti si rai in comentarii anonime…

 4. Pe acel drum vor trece VACCINATII?

 5. Craciunul carui an?