S-a prelungit termenul de finalizare pentru Centura Sud Timisoara. Intersectia cu Drumul Boilor, inca fara autorizatie. Video

TIMISOARA. Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, astfel ca lucrarea va fi gata in decembrie anul viitor.

Asta reiese din raspunsul dat de CNAIR unei solicitari in baza legii 544/2001 al liberului acces la informatiile publice, postat pe forumul de infrastructura peundemerg.ro.

Ultimul termen de finalizare a lucrarilor, aprobat de Beneficiarul CNAIR SA si de Inginerul Consultant este 25.03.2022. Prin ultimul Program de Lucrari transmis de Antreprenor, termenul estimat pentru finalizarea lucrarilor este decembrie 2022.

Intarzierile acumulate pana in prezent au fost cauzate de: solicitari ale autoritatilor locale, ale detinatorilor de utilitati de modificare a proiectului, reluarea procedurilor de avizare a noilor solutii, finalizarea cu intarziere a procedurii de expropriere, organizarea si mobilizarea Antreprenorului.

Clauzele contractuale prevad aplicarea de penalitati Antreprenorului pentru nerespectarea termenului de finalizare aprobat, precum si pentru nerespectarea Ordinului de mobilizare emis de Inginerul Consultant, pe baza unui Program de Lucrari emis de Antreprenor si aprobat de Inginerul Consultant. De asemenea, pe baza unor documente relevante, prezentate de Antreprenor conform clauzelor contractuale, Beneficiarul si Inginerul pot aproba o prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor.

Actiunile intreprinse de catre CNAIR pentru respectarea graficului de lucrari, precum si incadrarea in termenul contractual au fost cele pe care contractul le prevede, respectiv emiterea de revendicari pentru ritmul scazut al evolutiei in executia lucrarilor si nerespectarea programului de executie. In sedintele de progres de pana acum s-a atras atentia asupra mobilizarii insuficiente, care a condus inevitabil la un progres fizic al lucrarilor de numai 32% (in acest moment este de 36%, conform reprezentantilor DRDP Timisoara, n.r.)”, se arata in raspunsul reprezentantilor CNAIR dat in aceste zile.

CNAIR: Plata facturilor catre constructorii italieni e la zi

In aceeasi adresa Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizeaza ca ‘nu exista impedimente financiare care sa afecteze mobilizarea Antreprenorului si implicit progresul lucrarilor. Nu sunt inregistrate plati restante catre Antreprenor, toate certificatele de plata emise de catre Consultant fiind aprobate si platite conform termenelor contractuale„.

Intersectia cu Drumul Boilor, inca in aer

Reprezentantii CNAIR spun ca in privinta intersectiei cu Drumul Boilor, despre care fostul ministru al Transporturilor Catalin Drula sustinea ca este ‘ca si rezolvata’, lucrurile nu s-au miscat dincolo de aprobarea solutiei, si anume amenajarea unui sens giratoriu.

Fata de intreg traseul variantei de ocolire, in prezent a ramas de obtinut autorizatia de construire si efectuarea de exproprieri suplimentare doar in cazul intersectiei cu drumul de legatura dintre Calea Mosnitei si DC 149 (Drumul Boilor), la km 19+280, conform noii solutii aprobate, ca intersectie giratorie„, se mai arata in adresa CNAIR iscalita de directorul general Mariana Ionita.

Iata ultimele imagini de pe traseul Centurii de Sud Timisoara!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. mosnico spune:

  Nu va fi gata nici in Decembrie 2022, dureaza …

 2. ceferistul spune:

  O alta „realizare” a lui Drula. A avut un bun marketing politic si politrucii din partidul lui sunt foarte activi. Macar acum CNAIR poate sa vorbeasca si sa spuna adevarul. Apropo de Drula, si-a batut joc de caile ferate. Nu aminteste nimeni de acest lucru pe mandatul lui.

  • ANDREI BULUC spune:

   Pune mana si citeste! A avut 2 mld minus, pentru ca Cutu tau, avea bani doar pentru ministerele lui…

  • cfr spune:

   care cai ferate ? erau cumva in stare perfecta cand a venit Drula? calea ferata si trenurile stau si ruginesc de 30 de ani, trebuia un ministru in 8 luni sa le faca ca in Germania ?

  • eu spune:

   Realizarea lui Drula?
   Centura e in constructie din 2019. Poti sa dai vina pe toti ministrii de atunci. Daca e pana acolo el chiar a incercat sa deblocheze situatia cu Drumul Boilor. Eu zic sa te mai informezi.

   • Misu spune:

    Drulaul e doar hau hau si marketing, in afara de imagine niente, nada, nula. Dar, daca a fost vocal, prostii au crezut ca si face ceva…

  • fotbal1 spune:

   Tu te auzi ce vorbesti, si-a batut joc de caile ferate, wow…
   Care sunt alea, ca dupa revolutie au ajuns…
   Sa inteleg ca dupa tine pana sa ajunga Drula ministru erau cele mai cele din Europa…
   Doar scrii sa nu zici ca ai facut si tu ceva…
   Si da a spus ca s-a rezolvat, adica s-a aprobat acel sens deci se va face, in rest ca nu se fac exproprierile sau alte acte la timp nu e treaba ministrului.

 3. Adrian spune:

  Prelungirea termenului, prevede și ceva penalități, sau contractul este de amorul artei?

 4. eu spune:

  dar ce exproprieri complicate au de facut pentru un giratoriu ? 4 metri patrati pe fiecare parte a drumului? autorizatia de constructie o cere constructorul. cum au deja aproape un an intarziere, se fofileaza sa mai uite de autorizatie ca sa mai prelungeasca termenele

  • fotbal1 spune:

   Se fofileaza dar nu constructorul, acesta are baza legala sa ceara prelungire, daca vrea sa intervina pe anumite protiuni dar nu poate pentru ca nu are voie.
   Si da acei 4 m inseamna la noi birocratia + angajatii de la stat care nu isi ac treaba e sunt cei vinovati. Stau acolo si nu fac nimic. Nu eu ca constructor trebuie sa ma zbat pentru a primi aceste aprobari, eu ca constructor trebuie doar sa le primesc.

 5. carcotasu spune:

  o executie absolut haotica, lucrari executate fara noima, fara o ordonare clara a activitatilor.
  nu v-a fi gata in urmatorii 10 ani!
  Un adevarat drum al boilor – asta devine aceasta centura Sud a orasului.
  Este imaginea impotentei celor ce conduc judetul si transporturile in Romania.

  • Whatever spune:

   În limba română se scrie corect „va fi gata” și Nu v-a fi gata… Dacă nu știi sa scrii, lasă la alții, găsește-ți alte îndeletniciri, de ex. sapa, tractorul etc…

 6. Ochila spune:

  Dar ce stau sefii astia cu mainile in buzunare.Ca ei fac si muncitorii.A sta este egal cu a lucra…8 ore…din care efectic vreo 3-4.De aceea nu merge nimic in tara asta si nu o sa mearga vreodata….constiintiozitate…va spune ceva acest cuvant?…pai dar salariile sunt mici,nu vin la timp,nu se platesc orele suplimentare si altele…de ce s-ar fortza muncitorul?

 7. EU spune:

  pai cam 35% in 2 ani…deci pentru 100% le trebuie cam 6 ani..si nu 2 ani cat au licitat…o mizerie de constructor!, sunt curios de penalitati, daca vor exista.

 8. ionut spune:

  Ce penibil suna, ca Drula este de vina ptr un rahat de giratoriu de pe centura de ocolire al unui oras din vestul Romaniei.
  dar CJ, adica Nica…..doar se lauda? el de ce nu este vinovat ?
  ce ce nu au facut bine proiectul de la inceput…cei de la Pesede, care au avut judetul in ultimii ani ???
  a stat si Dula 8 luni la transporturi si e vinovat ptr un drum al boilor de toata jena!
  Pe cei din pesede si penele ii deranjeaza ca a facut si a deblocat proiecte cat ptr alte 3 mandate pesede sau penele…
  vai de capul vostru de penelisti si pesedisti

 9. Dada spune:

  Ce Drila visati mai baieti?
  Toate proiectele acestea sant de pe vremea lui Dragnea. Drula a facut doar posturi pe facebook, in rest.. doar studii de fezabilitate. Am ajuns sa plangem dupa Dragnea :))(

 10. bau bau spune:

  Uite că pe asta nu a rezolvato maimuța urlatoare Drulă !!
  El făcea poze în șantierele cu antreprenori serioși care își respectă contractele și își insușea munca de ani de zile a celor dinaintea lui cum face și Hampelmann Fritz Witz Figur!
  Numai că maimuța urlătoare s-a dat de gol la B1 unde a spus ca munca lui se va vedea peste 4 – 5 ani !
  Dar eu fac o provocare pensaţilor și ciumatilor 100 de euro contra 1000 că drumul de țară de pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Sag, Parţa și Sâmihaiu Român nu este gata nici la sfârșitul anului 2023 !!

 11. Stef spune:

  Mi-a plăcut ca au „preconizat” decembrie 2022…e clar, mai avem de așteptat… Și nu e vina constructorului, fac pariu ca nici acum nu sunt finalizate despăgubirile. Statul la stat funcționează… Să vă fie rușine!