Se schimba banda de circulatie pe Calea Bogdanestilor din Timisoara, din ianuarie. Anuntul viceprimarului Ruben Latcau

TIMISOARA. S-au finalizat bransamentele la retelele de utilitati pentru termoficare, la intersectia Caii Bogdanestilor cu Cetatii, iar in curand urmeaza sa circulam pe asfalt proaspat.

CITESTE SI: Primul cinematograf in care vom vedea proiectii de film la Timisoara in 2022. Care este stadiul lucrarilor la fiecare dintre salile aflate in reabilitare. Foto

Viceprimarul Ruben Latcau a anuntat ca, din ianuarie 2022, soferii vor circula pe nou construita strada, iar lucrarile se vor muta pe cealalta parte a drumului.

Pe Bogdanestilor a fost pus primul strat de asfalt, de la intersectia cu Cetatii pana la Alexandrescu, cu tot cu semnalizarea conforma prin linie galbena pe carosabil. Accesul rutier va fi mutat pe sectiunea de asfalt noua in luna ianuarie. Tot atunci, constructorul va incepe lucrarile la utilitati pe partea stanga a bulevardului, pe directia catre Ronat.

S-au terminat de efectuat bransamentele de retele de utilitati pentru termoficare, in intersectia cu Cetatii cu Hasdeu. Incepe si aici sa se pozitioneze linia de tramvaie pe anumite sectoare, fundatia este facuta pe unele sectoare„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara, din luna martie. De atunci, o buna bucata de timp, muncitorii au lucrat la realizarea retelelor de utilitati si a racordurilor.

La finalul lucrarilor, Calea Bogdanestilor va fi deveni primul bulevard din oras care are linii de tramvai inierbate.

Conform proiectului, lucrarea de „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 5, Calea Bogdaneastilor” cuprinde reabilitarea liniei cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, largirea la 2 benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete si de zone verzi, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Se vor realiza 2,1 km linie cale dubla de tramvai – 0,2 km linie cale simpla de tramvai – 35.900 mp suprafata carosabila modernizata – 7 bucati statii de tramvai – 12.220 mp suprafata trotuare – 4000 m piste pentru biciclete”.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseu aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe bulevardul Bogdanestilor este de 28 de luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. AWK spune:

  Așa… și… NIMIC despre PARCĂRI? Adicătelea mașinile proprietate PERSONALĂ au devenit dușmanul numărul unu al actualei primării? Normal, sunt useriști, adicătelea slugoi ai globaliștilor de la Bruxelles și Davos care au pornit războiul împotriva libertăților și drepturilor, inclusiv al libertății de mișcare cu ajutorul autoturismelor.
  Sataniștilor din primărie, nu ne-ați prostit, ghinion. Ori sunteți dușmani înrăiți ai populației, ori proști grămadă și n-ați înțeles în slujba cărei satană lucrați DE FAPT. Alegeți voi varianta corectă.

  • ghitza spune:

   @awk: nu uita ca proiectul este facut pe vremea lui lae….va fi ca pe rebreanu…fara parcari…pupa-l pe lae in frunte

  • Mosnico spune:

   Amice , nu e proiect facut de Fritz, este un proiect inceput de Robu . Nu sunt simpatizant Fritz dar macar sa fim corecti, asa e normal.

  • beke oliver spune:

   Esti un retardat.unde vrei parcare pe strada aia? fiecare care sta in zona respectiva poate parca frumos pe podetul din fata casei. La toate blocurile de pe bogdanesti sunt si parcari. Doresti sa mergi la Carrefour, ai parcare acolo. Vrei langos la colt? parcheaza la carrefour. Ce doresti sa intrii cu masina peste tot?
   Mai plimba si tu picioarele alea. Poate te trezesti dupa putina miscare.

 2. Timisoara2020 spune:

  Parcari ,zona verde sau macar niste pomisori???

 3. un timisorean spune:

  din totalul de 4 benzi de circulatie,2 vor fi defapt parcari ca peste tot orasul,ce nu-i clar?:))