Se prelungeste cu inca 4 zile contractul cu furnizorul de gaz pentru Colterm. Nu se vor opri caldura si apa calda la Timisoara in 6 noiembrie

TIMISOARA. Autoritatile din Timisoara anunta ca, cel putin pentru inca patru zile, pana miercurea viitoare, dupa expirarea actualului act aditional la contract, nu se pune problema intreruperii caldurii si apei calde in oras.

Potrivit acestora, furnizorul care livreaza si in prezent gaz catre Colterm pentru arderea carbunelui, Tinmar Energy, a acceptat sa prelungeasca intelegerea care expira in 6 noiembrie, cu inca 4 zile. Documentul va fi semnat joi dimineata.

Semnam cu acelasi furnizor, perioada este in functie de banii pe care ii putem aloca, momentan semnam pe 4 zile. In continuare, semnam acte aditionale, avem un contract de baza, in baza caruia se semneaza actele aditionale.

Functionam pe carbune, avem grafic de livrare cu 2 societati, continuam negocierile si cu alte societati. Toate sunt o problema, dar de asta suntem acolo. Problemele sunt pe un fagas acum, exista contract de gaz, exista contract de carbune…

Alocam si noi, si primaria banii necesari pentru a plati acest combustibil. Acum s-a inceput livrarea de carbune si din Valea Jiului si speram sa fie mai bine. Problema e mai mare cu gazul, pentru ca nu exista gaz pe piata. Ne afecteaza nu numai pe noi„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Mitu, directorul interimar al Colterm.

Pentru a asigura fondurile necesare platii gazului, consilierii locali vor vota, in plenul programat joi dupa amiaza, o rectificare de buget prin care, pe de o parte, accepta banii pe care Consiliul Judetean ii da primariei din fondul sau de rezerva pentru Colterm, si, pe de alta parte, prin care se muta fonduri din alte resurse ale Primariei.

De asemenea, tot joi, alesii vor avea de votat hotararea de scumpire a gigacaloriei, care urmeaza sa se dubleze.

Se propune modificarea/ajustarea pretului local de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice livrata de Compania Locala de Termoficare COLTERM S.A. la valoarea de 851,27 lei/MWh (respectiv 990,03 lei/Gcal; 1 Gcal = 1,163 MWh), inclusiv TVA, precum si modificarea pretului local al energiei termice facturata populatiei la valoarea de 644 lei/MWh inclusiv TVA”, scrie in proiectul de hotarare.

Va reamintim, actualul contract de furnizare a gazului catre Colterm este semnat cu Tinmar Energy si era valabil pana in 6 noiembrie. Acestui termen limita i se adauga 4 zile, odata cu noua prelungire.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Nu se oprește apa caldă și căldura”,care căldură?că eu dorm cu treningul pe mine,iar apa caldă doar ce am incalzit-o la aragaz pentru că să mă spăl, deci, despre ce vorbim ?Domnilor : Mai durează mult mascarada aceasta ?

  2. Prelungiti, opriti, extindeti, faceti ce aia a ma sii vreti ca eu una nu mai stau sa fiu ciuca bataii pentru mizeria de colterm si nesimtitul de fritz, de azi am centrala asa ca svfot angura

  3. Prelungiti ceva ce nu exista. Oare DNA nu se sesizeaza. Daca apa calda nu este caldura nu este si PMT plateste gaz si carbune, ceva nu este normal.

  4. Hay ca se poate

  5. daca de 30 de ani persistam in indolenta noastra si asteptam sa vina cineva sa ne rezolve problemele.si politicienii sunt copia noastra -indolenti,cu gindul doar la furtisaguri si pomeni.puneti-va centrale de apartament de bloc odata si gata treaba.

  6. Si facturile cum vor fi,tot ,,prelungite,,????Ce vom plati,mai exact??Apa si caldura care nu sunt ,sau supraschema de personal a coltermului si a primariei??

  7. in 30 de ani ati uitat de comunism. asa ca ati votat cu noii comunisti. aveti ce ati votat.

    Ati uitat deja ca in secolu 20, guvernele progresiste au omorat peste o suta de milioane de oameni. O sa aveti ocazia sa va reamintiti.

  8. In Timisoara se va plati un tarif de „doar” 644 lei.
    Mult peste pretul de productie, transport, distributie si furnizare din alte orase.
    Chiar este interesant de aflat cum justifica atingerea valorii de 500 de lei pentru transport, distributie si furnizare. Pentru ca la productie lucrurile-s clare: e conform valorii aprobate de ANRE. Ce s-o fi modificat (in bine) pe partea de transport, distributie si furnizare, fata de iarna trecuta?

    O suma modica de „doar” 1000 de lei, in medie, pe luna. Doar ca sa nu moara de foame cei lipiti de monstrul numit COLTERM.

    • ce nu intelegi, trebuie platite amantele de la Colterm. Dragi concetateni platiti amante, combinatii si sinecuristi.

      • Hai ca si Fritz are partea lui de vina aici! In vara cand preturile erau bune, nu a avut inspiratia sa urmeze proverbul romanesc si sa-si faca sanie.

        Ca sa ne intoarcem fata la cauza principala a acestei situatii, va recomand celor ce il injurati pe Fritz sa ascultati ultimul podcast Recorder unde veti auzi o mica explicatie legata de cauzele acestei situatii.

        Ca daca ar fi sa tot numim responsabili de tot felul de proiecte ce se fac in TM si sa tot amintim de buna mostenire a fostei administratii, nu ar strica sa fim cinstiti si sa amintim in stiri cum s-a ajuns aici ca doar datoriile alea multe nu le-a acumulat Fritz in mai putin de 1 an de mandat!

  9. Ce emulație …

  10. Tinmar Ind are numai 70 de angajaţi, care din spatele monitoarelor din clădirea Sky Tower din Bucureşti iau energie de la marii producători …………..

    firma capusa. asa se fac baniii in romania.

  11. Magnatul Ioan Niculae, acum câțiva ani considerat cel mai bogat român, își transferă afacerile unui fost partener de afaceri, Augustin Oancea, de 48 de ani, din Câmpina, județul Prahova. Oancea controlează cel mai mare trader românesc de energie, Tinmar Energy.

    Mișcările lui Niculae vin în contextul celor 3 dosare penale ale sale………
    …….
    Oancea a fost asociat și cu un inculpat trimis în judecată pentru evaziune într-unul dintre dosarele lui Sorin Blejnar, fostul șef PDL al ANAF.
    …………
    În iulie acest an, după 3 ani de analiză în camera premilinară, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat OK-ul pentru începerea pe fond a marelui proces Romgaz în care compania Interagro, patronul ei, Ioan Nicuale, fostul ministru PDL al Economiei, Adrian Videanu și mai mulți funcționari sunt acuzați de producerea unui prejudiciu de 60 de milioane de euro prin obținerea de către Interagro de gaze ieftine din producția internă față de populația care a primit gaze scumpe, importate din Rusia.

  12. si dupa toate astea astia ar trebui tratati in asa fel ca -memorialul durerii – sa para joaca de copii.ne dam seama ca toti politicienii care de 30 ani au dus tara de ripa ar merita acelasi tratament.