Se munceste in 10 puncte pe santierul Centurii de Sud la Timisoara. Pregatiri pentru amenajarea de intersectii in localitatile de pe traseu. Foto

TIMISOARA. Reveniti pe teren inca de la mijlocul lunii ianuarie, muncitorii de pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud s-au mobilizat in ultimele zile in 10 puncte de pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud.

CITESTE SI: A fost semnat Ordinul de carantinare pentru Timisoara si comunele periurbane. Lista cu toate restrictiile 

Echipele antreprenorului Tirrena Scavi sunt prezente in zona DJ 591 (Utvin si Sanmihaiu Roman), unde se lucreaza la elevatiile a doua culei pentru viitorul pasaj peste drumul judetean, si intre DN 59 si Chisoda, unde se fac foraje, se amenajeaza platforme si se lucreaza la pilele viitorului pasaj peste un drum local.

Noutatea este ca au demarat lucrari specifice si in zona localitatilor Urseni si Rudicica. Aici vor fi doua intersectii giratorii intre Varianta de Ocolire Sud si DC 152 (Bd. Sudului, viitor DJ 595D catre Urseni), respectiv intre Varianta de Ocolire Sud si DC 98 (Timisoara – Urseni in zona Rudicica). La km 18+117, unde va fi un nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste DJ 592 si un sens giratoriu la nivel pentru DJ 592 (Timisoara – Mosnita Noua) se realizeaza lucrari de cofrare radier pentru pilele pasajului. in apropiere de nodul rutier existent peste DN 6 (Timisoara – Lugoj), s-a lucrat la scaderea nivelului apei subterane pentru a se putea executa lucrari la pilotii unei culei„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Alte tipuri de lucrari de pe traseul centurii sunt: pregatiri pentru relocarea unei retele de gaze, probe de presiune, sapaturi la fundatia podetelor, egalizari de teren si decapari.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...