Se monteaza primul planseu la Pasajul Solventul din Timisoara. Primaria da asigurari ca, din toamna, masinile, biciclistii si pietonii vor putea traversa pe sub liniile de cale ferata. VIDEO

TIMIȘOARA. Mobilizare pe mai multe fronturi la Pasajul Solventul din Timișoara, unul dintre cele mai așteptate obiective de infrastructură din oraș.

CITESTE SI: Incepe calvarul soferilor pe una dintre cele mai circulate artere la Timisoara. Bulevardul intra in reparatii capitale

Zilele acestea, pe rampa dinspre Calea Bogdăneștilor sunt montate grinzile planșeului peste care vor trece mașinile, bicicliștii și pietonii care doar vor trece de pe o parte pe alta fără a pătrunde prin viitorul pasaj. Totodată, se lucrează la drumul care va urca pe rampa dinspre strada Gării.

Reprezentanții Primăriei Timișoara sunt optimiști și spun că până în toamnă Pasajul Solventul va fi gata și tot în acest an va porni licitația pentru viitorul pod peste Bega, care să asigure continuitatea traseului dinspre pasaj către cartierul Dâmbovița.

Ultimele imagini de pe șantierul de la Solventul ne sunt oferite de cititorul opiniatimisoarei.ro care monitorizează marile obiective de infrastructură aflate în lucru la Timișoara și în județ.

Lucrarile au trecut de 75% realizare.

Va reamintim, în 10 martie, chesonul, caseta de 70 de metri lungime și 28 lățime, a străpuns complet pământul de sub cele 10 linii de tren, spre Calea Bogdăneștilor, conturând interiorul viitorului pasaj.

Chiar daca in toamna lucrarile vor fi gata, tramvaiele vor trece prin pasaj abia peste câțiva ani. Aceasta pentru că mai trebuie construit podul peste Bega către cartierul Dâmbovița. Este așteptată demararea licitației pentru găsirea unei firme care să-l proiecteze și să-l construiască, aceasta însă după ce va fi obținută și o finanțare din bani europeni, pentru care a fost depusă cerere în luna martie.

Pasajul Solventul, care costă peste 28 de milioane de euro, ar fi trebuit să fie gata incă din ianuarie 2024.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. solutia sunt tunelurile dacice ,stau acolo nefolosite .

    Guru Georgescu: „Nu ai ce să înțelegi și nici nu e cazul să înțelegi, ăsta e singurul mod de a înțelege. Dacă te apuci să înțelegi, intri în minte și s-a terminat“.

  2. Guru Georgescu este complet capabil sa cocleasca aurul.

  3. Intre timp sau inventat robotii, inteligenta artificiala. Faceti atata caz de un amarat de pasaj , doamne la ce nivel santem .

    • La nivel cu calea ferată sigur nu mai suntem

  4. Chiar și fără tramvai să îl vedem finalizat, să se decongestioneze pasajul Jiul.

    • 5 ani pentru 70m

      • Pentru 28 m!! :))

  5. in 1850, englezii au facut metrou pe sub fluviu mai repede decat fac astia un minitunel de 70m… se misca de zici ca sapa cu cazmaua si toarna beton la lopata.. Si se mai si lauda odata la trei zile in loc sa se ascunda de rusine.. Nici in Burundi nu stai atat pentru o traversare de cale ferata.. Si trenurile circula cu 20kmph. mai incet decat alea cu aburi

  6. D-le Lascau mai lasati oameni aia sa=si vada de treaba de 2 ani acelasi lucru santeti 2 viceprimari mai ocupativa de curatenia orasului,de alte probleme ce va ies in cale daca colindati putin prin oras din birou nu o sa observati nimic D-l Fritz are alte probleme mai importante pentru dansul dar voi ce faceti chiar santeti doar de decor sau aveti interzis la opinie ……..!!!!?????

  7. Partea buna este ca se misca lucrurile pe santier si se fac lucruri utile, dar partea proasta, asa cum ma asteptam este ca intarzia mai mult decat „se arata/sunt optimisti” cei din administratie, care au spus deja de 2 ori cand va fi gata. Demult ma gandeam ca deabia in iarna va fi dat in uz, daca apuca din lene sa se miste si firma si cine ii supervizeaza (si sunt platiti toti).
    Sunt zile la rand in care santierul e complet abandonat, chiar cu vreme perfecta : nicio furtuna, ploaie (soarele nici numai conteaza). Sau zile in care mai misca cv un utilaj si iara e pustiu sapt la rand.
    Lucrarea trebuia facuta zilnic, continuu, la cat au intarziat. Si asa cum a zis cnv mai sus, vai de capul nostru pt un banal pasaj pe sub linii, dar cu o imensa importanta, sa dureze atat. Cand altii muta din loc reliefuri si fac diverse treceri impresionate, noi deabia reusim un pasaj si un pod nou.
    E mereu perfect cum la noi, tot ce e mai important bate pasul pe loc si se face intr-un ritm al melcului (din toate pct de vedere al adm), ca alt ex. Corpul nou „nout” (sau mai bine vechiut, ca era demult ca un schelet, schela, cladire neterminata in paragina) al Spitalul de Copii Louis Turcanu.
    Sunt optimist ca se poate mai bine, mai mult si mai repede, insa nu inteleg mereu ce ne impiedica.