Incepe calvarul soferilor pe una dintre cele mai circulate artere la Timisoara. Bulevardul intra in reparatii capitale

TIMISOARA. Una dintre cele mai aglomerate artere ale orașului intra in reparații capitale. Este vorba despre bulevardul Liviu Rebreanu, unde muncitorii vor trece la treaba in scurt timp.

CITESTE SI: Drumul expres de 7 km care va lega direct Aeroportul Timisoara de Autostrada Vestului, intr-o noua etapa. Va fi a patra descarcare de pe A1

Intervențiile au asteptat după finalizarea Centurii Sud, întrucât acest bulevard prelua și traficul greu pe direcția Serbia. Deschiderea unui șantier, cu mii de mașini și cu sute de TIR-uri în circulație, ar fi generat blocaje majore și ar fi îngreunat considerabil desfășurarea lucrărilor.

Acum, bulevardul e plin de gropi, denivelări și crăpături, ca urmare a traficului intens de vehicule de mare tonaj. După reparații, circulația va fi mai fluentă și mai sigură pe un carosabil refăcut complet din Calea Șagului până la AEM.

Reparațiile capitale includ frezarea și reasfaltarea completă a carosabilului, verificarea și refacerea fundației drumului acolo unde este necesar, înlocuirea rigolelor de scurgere, unde este cazul, și aducerea la cotă a capacelor de canal, pentru o circulație sigură și uniformă.
Lucrările vor fi executate în etape pentru a perturba cât mai puțin traficul, iar primul tronson este cuprins între Drubeta și Brâncoveanu. Pe acest segment, reparațiile vor fi executate în perioada 25.05.2025 – 20.06.2025, în funcție de condițiile meteo, primele zile fiind dedicate lucrărilor de organizare de șantier și amplasării semnalizării rutiere necesare.

În cazul în care, pe durata lucrărilor, vor fi identificate cedări ale fundației, termenul de execuție va fi extins pentru a permite realizarea lucrărilor necesare la fundație. Reparațiile capitale vor fi executate de la un capăt la celălalt al bulevardului, iar următorul tronsonul programat de municipalitate este Drubeta – Calea Șagului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. În sfârșit!
    Era absoluta nevoie, drumul este praf!
    A se vedea și ieșire reparata din Calea Lugojului, ajunsa și aia plina de petice și denivelări de la camioane.

    • Mda, tot Fritz a refăcut pe Lugojului in 2020-w.2021 daca mai țineți minte cozile alea, tot de la camioane. Acuma nu știu dacă vor veni prea curând să repare ce au distrus tirurile până să fie centura gata. Dar din 2021 sa se distrugă iar în 2024-2025 ? Ce. Naiba de garanții dau ăștia?

  2. Calvarul fraierilor care țin să ne explice nouă că altfel nu se poate, decât dacă se plimbă cu o căruță de 1,5t.

  3. Sper ca nu ca lucrarea lu Robuilica de pe Sudului si Lidia ..cu canale de 10 cm adancime !

    • Ce canale omule? Pe Sudului chiar nu-i niciun canal.

  4. Poate vin cu ceva schimbări la Rebreanu cu Drubeta….o bandă de stanga pt cei care merg spre Balcescu

    • Asta ar fi o mare prostie!

  5. Daca nu faceti cum trebuie (la atandarde moderne de 2025) trecerea liniilor de tramvai unde multi isi taie cauciucurile noi , tot degeaba !

  6. la intersectia cu sagului sunt doua benzi , una inainte una la stanga , cu semaforizare pentru fiecare ….deci , s-ar putea si acolo …..schimba „rotatia” semaforizarii in aceea intersectie .

  7. …”primul tronson este cuprins între Drubeta și Brâncoveanu”…..!iar următorul tronsonul programat de municipalitate este Drubeta – Calea Șagului! …. ??????

  8. Buna ziua dacii mei , nu va luati dupa ei care va controleaza viata , folositi tunelurile dacice o sa ajungeti mai repede spre Matrix.

    Energie pe sub fusta

  9. Vedeam logic ca inainte sa spargi cea mai mare artera est-vest din oras, sa reorganizezi traficul pe strazile paralele, sa refaci acele cai de acces.
    Tin minte ca la ultima modernizare a Bd Rebreanu, in perioada Ciuhandu, se circula deviat pe strazi adiacente, cu carosabil ok.
    Azi, pe Eneas e varza, la care adaugi pista de biciclete – vraiste si aceasta + locurile de parcari.
    Aceeasi situatie pe Alunis sau pe Cozia.
    In sens invers, nu e mai roz nici pe Memorandului, dar asta e.

    In rest, ma asteptam ca odata cu finalizarea centurii Sud, sa avem parte de un santier adevarat, care sa inlocuiasca tot – linii de tramvai, tevi subterane, refacere / latire trotuar, realizare piste de biciclete, statii noi pentru tramvaie, gazon pe spatiul de rulaj tramvai, plantare arbori – ca nu exista asa ceva (cu mici exceptii) din AEM si pana in Dambovita.
    In realitate, avem o reasfaltare cap-coada si cam atat. Viziune Europeana si buna guvernare!

    • Nu e nevoie de nici un gazon printre linii, mare tampenie. Pe acolo circula ambulanta, politia, pompierii.

    • pai, sa nu uitam ca nu sunt 20 de.ani de cand s-a facut reparatie capitala pe rebreanu, cu tot cu canalizari si tevi… fundatie de.beton la strada/linie tramvai, scurgeri ,canale, tot, ca au asfaltat si au spart iara sa bage tevile, circula autobuzul 9(icarus si rocar) pe eneas. trebuia doar intretinut, ei nu au tras asfalt de 20 de ani, clar se duce fundatia

  10. Calvar? În mod special și aproape unic pentru cine? Pentru cotețarii care sufocă traficul zi de zi, mijloacele de transport în comun stau la coadă după cocoșii ăștia, câte unul în 4 metri lungime de tablă pe patru roți.