Se lucreaza la trecerea peste calea ferata de la Giarmata pe drumul largit la 4 benzi ce leaga Timisoara de Autostrada Vestului. Masinile vor circula pe o ruta deviata. Foto

TIMISOARA. Daca la inceputul saptamanii era anuntata finalizarea lucrarilor de largire la 4 benzi pe tronsonul 2 al drumului ce leaga Timisoara de Autostrada Vestului, acum reprezentantii Consiliului Judetean Timis transmit ca se lucreaza intens si in zona caii ferate de la Giarmata, interventie cu care acest segment ar fi complet incheiat.

CITESTE SI: Momentul in care se deschide Punctul de Trecere Frontiera de la Beba Veche, in Timis. Anuntul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, dupa intalnirea cu ministrul de Externe al Ungariei 

Lucrarea Strabag in zona traversarii peste sinele de tren a fost finalizata partial. A fost refacuta infrastructura la nivelul caii ferate, dar si terasamentul pana la dalele elastice. Lucrarile vor continua si saptamana viitoare, cand va fi facuta si o deviere a traficului pentru a permite si alte interventii. Planul este ca pana la finalul lunii noiembrie, tronsonul 2 sa fie gata si in zona caii ferate pentru care s-a asteptat un aviz al CFR.

Trecerea la nivel cu calea ferata de pe DJ691: progrese vizibile si planuri de finalizare pana la sfarsitul lui noiembrie!
Constructorul Strabag a refacut în întregime infrastructura caii ferate si terasamentul pana la nivel de dale elastice. Drumul este la stadiu de strat de reciclat, urmand ca pana joia viitoare sa se realizeze straturile de balast stabilizat, apoi stratul de baza din anrobat bituminos, stratul de legatura si cel de uzura. Traficul rutier va fi deviat in prima faza pe partea dreapta, iar de vinerea viitoare cand se va lucra la calea ferata, se va circula pe partea stanga a drumului„, transmite presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

Va reamintim, tronsonul cuprins intre soseaua de centura si autostrada este practicabil inca de acum cateva luni, insa, zilele acestea, a fost turnat stratul de uzura a asfaltului, s-a montat parapetele de separare a sensurilor de mers si au fost trasate marcajele.

Muncitorii de la Strabag au inceput, in urma cu mai bine de o luna, si lucrarile pe Lotul 1, cel cu celebrii stalpi de sustinere a firelor de troleibuz din Dumbravita. 70 vor fi indepartati pentru extinderea carosabilului la 4 benzi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Deci se poate lucra si toamna. Bravo!

    • Mai barierele sa fie montate si gata. Sunt curios daca barierele vor fi duble sau se va putea face slalom printre ele?
      De pasaj suprateran nu erau bani la UE? Asa am impresia ca suntem in secolul XX, prin anii ’70-80…

      • Nu cred ca avea rost pasaj, trec doar 2 trenuri dimineata si 2 seara pe acolo, ar fi fost bani risipiti

        • „dashteptule”…de timpul risipit soferilor ce zici? Dar costurile celor care isi vor distruge masinile la trecerea peste calea ferata…doar nu iti imaginezi ca lucrarea aia tine mai mult de 4-5 luni? Dar poluarea generata de asteptarea la bariera si agomerarea inevitabila a sensurilor giratorii? Un pasaj supra era simplu si de bun simt.

          • Daca la 4 trenuri/bariere inchise pe zi e „poluare” aria din jurul strazii Baader, unde zilnic se joaca CFR-ul de-a trenuletele, ar fi avut toata atractivitatea unui poligon nuclear.

          • no name padaj@ nici in Germania pentru un asemenea trafic de pe o linie secundara nu se construiesc pasaje! Chestia cu ”nu tine lucrarea aia mai mult de 4-5 luni” esti prea prost sa realizezi ca cei ce distrug drumul si aceste pasaje sunt mafiotii care supraincarca masinile de marfa. Cat despre poluare mai bine te uiti dimineata la traficul din oras, masina si omul, ca dehh aia veniti cu pluta in Timisoara sunt prea fuduli sa foloseasca transportul in comun

        • Cred ca asa s-au gandit si proiectantii precum unii dintre comentatori; pentru doua trenuri pe zi nu-i nevoie de pasaj. Dar daca va uitati pe harta, puteti vedea ca prin acest loc ar putea trece si viitoarea centura feroviara a orasului de care se tot vorbeste prin campanii electorale si nu numai in ele.
          Ne vom trezi in momentul in care se va dori construirea centurii ca avem nevoie de pasaj. Si atunci din nou licitatii, contracte si 10 ani minim pana la finalizarea unui astfel de pasaj…Si saraci, si prosti…

      • Asa se spala banii. La un moment dat se va face si un pasaj. Idem montarea stalpilor la Dumbravita, stalpi care acum trebuie inlocuiti cu altii noi. PSDNL nu se dezminte . . . .

  2. Toti va dati cu parerea .ce ati facut in viata voastră.ce mari realizări aveti .câte proiecte ati întocmit la câte licitații ati participat?