Momentul in care se deschide Punctul de Trecere Frontiera de la Beba Veche, in Timis. Anuntul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, dupa intalnirea cu ministrul de Externe al Ungariei

TIMISOARA. La 1 septembrie se inregistra un moment istoric la Timisoara, cand ministrul Afacerilor Externe al Ungariei Peter Szijjarto si vicepremierul si ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu semnau un document important pentru strategia de colaborare dintre cele doua tari.

Printr-un memorandum, a fost parafata decizia finala privind deschiderea a doua noi puncte de trecere frontiera intre Romania si Ungaria, unul la Beba Veche si celalalt la Cenad, prin reconstruirea unui pod distrus in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Acum, Péter Szijjártó s-a reintalnit la Bucuresti cu Sorin Grindeanu si au discutat despre cum au evoluat proiectele transfrontaliere romano-ungare.

Vecinii au inceput deja pregatirile pentru Beba Veche, iar pentru refacerea podului au cerut fonduri europene.

Cel tarziu in 2025, punctul de trecere frontiera din Timis ar putea fi operational.

Mai exact, subiecte precum deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Beba Veche- Kübekháza, Triplex Confinium si refacerea podului peste Mures, dintre Cenad si Magyar Csanad.
Partea maghiara a finalizat planurile si solicitat fonduri europene pentru refacerea podului de la Cenad, iar pentru PTF de la Beba Veche au inceput pregatirile.
Cele doua noi puncte de trecere pot fi realizate in baza celor doua memorandumuri pe care le-am semnat la Timisoara, in luna septembrie.
Dupa finalizarea acestor doua noi obiective, vor exista 14 Puncte de trecere a frontierei intre Romania si Ungaria.
Proiectele sunt importante atat pentru dezvoltarea economica a Romaniei si Ungariei, cat si pentru regiunile de la frontiera celor doua state.
PTF de la Beba Veche va fi realizat prin intermediul CNAIR si va putea deveni operational in maximum doi ani (2025)„, a transmis Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a precizat ca si in aceste discutii, ministrul maghiar de Externe a reafirmat sprijinul Ungariei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. DN 6 lărgit la 4/6 benzi din Torontalului până la ieșire la PTF, să intrăm în Schengen, și Timișul decolează pe pilot automat. Bravo Sorine

  • esti un lingau

  • Lingaule!

   • O smotocești la măciulie, Dorule! Omul are dreptate, nu există dezvoltare fără drumuri bune și sigure!

  • Paul tu esti dus cu pluta pe …Mures. Ce drum, la 6 benzi pentru o iesire fara trafic prea mare?! La cat sunt de batuti in cap politrucii nostri nu au inteles ca autostrazile trebuiau construite de la inceput cu 3 benzi pe sens in special pe primele sectiuni de langa Bucuresti. Astazi la nici 10 ani de la inaugurare au ajuns la concluzia ca Bucuresti-Ploiesti si Bucuresti -Constanta trebuie reconstruite la 3 benzi pe sens!

 2. Ma bucur! Spor la munca!

 3. Trebuia de mult sa fie deschis! Rusine!

  • Ai avut cu cine până acum? Doar PR în fața camerei și promisiuni fără acoperire. Vine unul care rupe pisica și pune lucrurile pe traiectorie și tot nu e bine!

   Să vină Hotărârea aia de Guvern pentru stadion că am ajuns la punctul final al capătului răbdării, și-au asumat dispoziția pe Noiembrie, e deja p***re pe față ce fac ei