Noutati :

Se da drumul la trafic pe inca un segment complet reabilitat din Bulevardul Cetatii la Timisoara. Lucrarile se muta pe cealalta parte

11 iunie, 2022 - 08:46 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Incepute in vara anului 2021, lucrarile pe Bulevardul Cetatii din Timisoara sunt in plina defasurare si au ajuns la jumatate. Saptamana viitoare urmeaza sa fie redeschis traficului tronsonul pe care s-a lucrat deja si care este complet asfaltat, iar santierul sa fie mutat pe celalalt sens.

CITESTE SI: Dominic Fritz face restructurari ‘pe hartie’ la Politia Locala. Reduce 14 posturi care, de fapt, nu sunt ocupate. Masura luata dupa ce ar fi scazut numarul de locuitori din Timisoara 

Potrivit reprezentantilor primariei Timisoara, in luna iunie incepe transferul lucrarilor pe partea opusa a bulevardului, urmand sa porneasca sapaturile, montare tuburi, camine de canalizare si camere de telecomunicatii. De asemenea, ar urma sa fie asternute stratul de legatura si o parte din stratul de baza pe sectorul cuprins intre Gheorghe Lazar si Torontalului.

Tot luna aceasta, muncitorii ar urma sa monteze 15 stalpi de electricitate, sa realizeze fundatiile si sa monteze peste 40 de stalpi la marginea trotuarelor, pentru ca soferii sa nu poata patrunde cu masinile. De asemenea, vor fi instalati stalpii pentru semafoare, acolo unde au fost turnate fundatiile.

Pana acum, pe partea dreapta a bulevardului, muncitorii au realizat integral retelele subterane, dar si carosabilul, pana la intersectia cu strada Gheorghe Lazar, cu tot cu marcaje, iar pe tronsonul pana la Calea Torontalului aceleasi operatiuni sunt aproape de finalizare. De asemenea, tot pe aceasta latura a mai fost incheiata introducerea retelei de apa si canalizare, a celei electrice, reteaua de telecomunicatii si tubulatura pentru sistemul de irigații. 30 de stalpi metalici pentru energoalimentare au fost montati si a fost realizata cablarea pe o distanta de aproximativ 3 kilometri liniari.

Astfel, este planuita deschiderea circulatiei de la intersectia cu Gheorghe Lazar si pana la aproximativ 100 de metri inainte de cea cu Torontalului. Nu a fost insa stabilita inca o data certa de la care soferii isi vor putea continua drumul pe Cetatii inca o buna bucata de strada.

Lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si sunt prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

In total, trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuie sa fie gata in septembrie 2023.

Constructorii primesc pentru lucrare 17.365.145 euro cu TVA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. de luni de zile pe gh. Lazăr se stă bara la bară producind poluare si nervi desi lu crarea putea fii facuta in doar o saptamina. Daca edilii se implicau personal si obligau firma sa intre cu 40 fe muncitori si DOAR 4, citi vezi mai mult la țigară decit sa lucreze…
    BATAIA DE JOC MARCA PMT USR

  2. de mult sa stat bara la bara pe gh lazar intre kaufland si cetati din inainte sa fie vreun santier

  3. Fritz ati vrut, Fritz-pix aveti!

  4. 3 ani pt 1.5 kilometri? mai bine aduceati niste chinezi… in 3 luni era gata

  5. Articol scris de pe canapea, nici filmul nu va ajuta sa intelegeti ce s-a facut acolo. E asfalt pe mai putin de un sfert din bulevard, si nu este „reabilitat complet” , este doar primul strat de bitum. Al doilea strat se va pune la final pe tot drumul. Mai au cca 75% din lucrare – sa puna liniile de tramvai, sa amenajeze 3 intersectii mari, sa puna iarba intre sine, sa termine restul segmentelor de drum, parcarile etc. abia la anul vor incepe sa se vada efectele pozitive ale acestui santier