Noutati :

Samsarii de terenuri din Timis gasesc noi metode de a face bani prin cererea de despagubiri de la stat

26 ianuarie, 2011 - 02:20 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Specula cu terenuri se face mai ales pe timp de criza economica, cand preturile de pe piata imobiliara au scazut foarte mult. Prefectul Mircea Bacala spune ca samsarii de terenuri au gasit noi solutii si anume cer despagubiri de la stat mai scumpe decat pamanturile.

Cum procedeaza? Cumpara titluri de proprietate obtinute de oameni, merg apoi la Primarie cu actul, in calitate de noi proprietari, si cer punerea in posesie. Refuza parcelele oferite de mai multe ori apoi cer despagubiri.

Doua cazuri au fost pana acum in localitatea Dumbravita unde speculantii de terenuri au refuzat amplasamentele oferite de primarie si au cerut despagubiri de la stat pentru ele. Problema este ca, piata imobiliara fiind prabusita, despagubirile ajung sa  depaseasca valoarea terenului.

Mai mult, speculantii de terenuri, spune prefectul, au inceput sa publice anunturi prin ziare sau trimit e-mailuri institutiilor publice prin care fac oferte de cumparare a terenurilor dobandite pe Legea 10.

„Directia Agricola Timis a primit un e-mail de la adresa [email protected], iar in e-mail cineva anunta ca doreste sa cumpere terenuri. Problema este ca speculantii de terenuri nu accepta terenurile date de primarii si cer despagubiri de la stat care de cele mai multe ori sunt mai mari decat valoarea terenurilor”, a declarat Mircea Bacala. „Probabil, acesti samsari, decat sa stea doi ani, au cautat solutii de alta natura de a face bani”, a completat el.

Prefectul Mircea Bacala avertizeaza, totodata, cetatenii din Timis sa fie atenti cui vand terenurile, deoarece pot fi trasi pe sfoara. „De obicei persoanele in varsta sunt pacalite si isi vand terenurile cu 1.000 de euro hectarul”, a spus Bacala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De vina e administratia din Romania. Nu au informat oamenii despre pretul mediu al terenurilor din Europa, bineinteles pe calitati. In mandatele lui Sarbu si Tabara ca ministrii s-au cumparat terenuri cu nemiluita pe preturi de nimic, in 2000-2001 cumparau italienii cu 1000000 pe ha. Sarbu si Tabara si altii ca ei au subminat agricultura implicit ieconomia.