Noutati :

Salba de magnolii de mai multe culori pe una dintre arterele principale din Timisoara. FOTO!

24 februarie, 2016 - 11:39 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Schimbare de decor ce ne va incanta primaverile viitoare la Timisoara. Au loc modificari importante pe una dintre arterele orasului, mai precis pe strada Cluj, in zona parcului de langa Liceul de Muzica Ion Vidu.

Batranul gard viu care incepea de la statia de autobuz si strajuia strada Cluj pana in apropierea Liceului Ion Vidu a disparut, in timp ce pomii din apropierea acestuia au fost toaletati. De asemenea, gardul verde de metal din fata liceului a disparut si el, si au ramas doar bancile puse pe marginea troturului. Si putinii arbori care erau postati intre strada si trotuar, in zona trecerii de pietoni catre Complexul Studentesc au fost scosi din locurile in care se aflau. Spatiul eliberat nu va ramane insa gol, in locurile defrisate vor aparea magnolii.

magnolie-2

In locul acestora, pe tot aliniamentul vom pune diferiti arbori si arbusti, dar vom pune si magnolii. Gardul viu a trebuit sa il scoatem pentru ca era destul de batran si avea in jur de 30 de ani. Am curatat si copacii care aveau nevoie de toaletare. Am scos, de asemenea, si gardul de metal din fata liceului pentru ca si acesta era vechi. Bancile au ramas, deocamdata, acolo, desi sunt scrise ori scrijelite toate. O sa avem o discutie cu domnul primar, si vom vedea daca le vom inlocui si pe acestea sau daca le vom revopsi„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Andrei Dragila, directorul SC Horticultura

CITESTE SI: Parcul din Timisoara ce n-a fost amenajat niciodata are acum lumina! Ce schimbare ii aduce primavara? FOTO!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. in anul 2008 au fost plantati cu oameni adusi de la penitenciar( economie de cheltuiala !) sute de magnolii albe in timisoara !
    dupa cativa ani mai supravietuiesc doar cei ingrijiti de cetatenii care au fost mai gospodari…
    unii se pregatesc de inflorire,acum spre ex. in zona de nord a orasului …caiti sa-i numeri pe degetele de la o mana!
    cei mai multi sunt demult doar vreascuri de foc.
    se cuvine a se planta altii doar daca este interes ca ei sa se prinda sa creasca si sa infloreasca intr-o buna zi.