Noutati :

S-a stabilit coplata la Spitalul Judetean si cel Municipal din Timisoara. Vezi cat se plateste la externare!

4 aprilie, 2013 - 11:36 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Consiliile de administratie din cadrul Spitalului Judetean si cel al Spitalului Municipal din Timisoara s-au intrunit pentru a lua o decizie privind nivelul coplatii in cele doua unitati sanitare.

La Spitalul Judetean din Timisoara valoarea coplatii este de zece lei pe externare, insa doar pentru anumite categorii de persoane, lista acestora fiind facuta publica de Ministerul Sanatatii.

S-a facut o evaluare si s-ar aduna aproximativ 6.000 de lei pe luna. Acesti bani ar urma sa acopere costurile pentru materiale se curatenie„, a declarat Liana Dacilescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara care a adaugat ca incepand de luni se va aplica noua masura.

La Spitalul Judetean, registratorii vor incasa banii la externarea pacientilor, iar pe foaia de observatie a pacientului va fi notat daca acesta plateste sau nu coplata la externare.

Si la Spitalul Municipal, valoarea coplatii este aceeasi, 10 lei si se aplica incepand de astazi, la pacientii internati de la 1 aprilie si care intra in categoria celor care platesc aceasta taxa.

Noi avem aproximativ 3.000-3.500 de pacienti internati lunar, insa doar aproximativ 2.000 vor plati taxa„, a declarat Rodica Mihaescu, director medical in cadrul Spitalului Municipal.

Nu vor achita coplata: copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii intre 18 ani si 26 de ani, daca sunt elevi, absolventi de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studentii, daca nu realizeaza venituri din munca; bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate stabilite de Ministerul Sanatatii, pentru serviciile medicale aferente bolii de baza respectivei afectiuni, daca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte resurse; pensionarii cu venituri numai din pensii de pana la 740 lei/luna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu va e rusine porcilor sa puneti asa poza, cu o pacienta dezbracata? Chiar m-as bucura ca apartinatorii acesteia sa va traga putin prin salile de judecata, poate va mai temperati cu „senzationalul”.

  2. Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro