Noutati :

S-a stabilit cand are loc concursul pentru ‘tarani’ la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Vezi ce iti trebuie pentru examen!

11 noiembrie, 2014 - 01:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Sunt scoase 4 posturi de ‘tarani’ la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, iar cei dornici sa preia aceste job-uri sunt invitati la examen. Acesta a fost deja stabilit pentru data de 16 decembrie, de la ora 11.00.


In fapt, este vorba de 4 posturi de supraveghetor muzeu, in cadrul Sectiei Expozitionale in Aer Liber, pentru proiectul Muzeul Viu al Satului Banatean, Csongrad–Timis, Traditie si Multiculturalitate.

Termenul limita de inscriere la concurs este data de 17 noiembrie, ora 15.30. Concursul va consta dintr-o proba scrisa (conform bibliografiei) si un interviu cu comisia de examinare. La interviu vor participa doar candidatii care au promovat proba scrisa.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda o cerere de inscriere, copia actului de identitate, copiile documentelor care sa ateste nivelul studiilor, copia carnetului de munca, conforma cu originalul, sau dupa caz o adeverinta care sa ateste vechimea in munca respectiv in specialitatea studiilor, cazier  judiciar sau o declaratie pe proprie raspundere ca nu are antecedente penale, adeverinta medicala care sa ateste starea de sanatate, curriculum vitae.

Dintre cerintele postului amintim: constituie un avantaj studiile liceeale cu diploma sau universitare cu licenta, constituie un avantaj cunoasterea unei limbi de circulatie internationala si a uneia din limbile maghiara, germana sau sârba, experienta in domeniul lucrului cu publicul, aptitudini privind modul de viata din mediul rural traditional.

Bibliografia cuprinde: Legea  311 din 08.07.2003, cu modificarile si completarile ulterioare (legea muzeelor si a colectiilor); Legea 182/2000 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (legea privind protejarea patrimoniului cultural national mobil); Evolutia asezarilor rurale din Banat, Editura WALDPRESS, Timisoara 2003.

Proiectul Muzeul Viu al Satului Banatean, Csongrad – Timis, Traditie si Multiculturalitate presupune refacerea la Muzeul Satului Banatean din Timisoara a conditiilor de viata ale satului banatean din secolul al XIX – lea.

Muzeul Satului Banatean cauta, asadar, sa angajeze oameni care sa locuiasca in cele patru gospodarii in conditii modeste. Acestia se vor descurca doar cu obiectele din locuinta si nu vor avea voie sa foloseasca tehnologia moderna. Nu vor avea telefoane mobile si nici fixe, isi vor gati abia dupa ce vor aprinde focul in curtea casei.

De asemenea, ”locatarii” caselor din Muzeul Viu vor interactiona cu vizitatorii si le vor explica acestora cum traiesc si le vor arata ustensilele din gospodarie.

Pentru relatii suplimentare privind concursul, cei interesati se pot adresa  Muzeului Satului Banatean Timisoara la nr de tel. 0356.715.595, 0733.313.579.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...