Noutati :

Robu vrea sa stearga WC-urile ecologice de pe harta Timisoarei: Va trebui sa CONSTRUIM toalete publice

10 octombrie, 2014 - 03:52 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Capitala Banatului ar putea scapa de toaletele ecologice. Dupa ce le reduc drastic, reprezentantii municipalitatii vor sa le stearga de tot de pe harta orasului. Primarul Timisoarei vrea sa construiasca toalete publice sau sa cumpere unele „ultra civilizate, asa cum sunt in Cismigiu”. Aceasta in conditiile in care toaletele publice construite din Timisoara au lacatul pe ele de ani buni.

opiniatimisoarei.ro scria, vineri, ca municipalitatea a platit aproape 1 milion de euro pe doi ani pe toaletele ecologice puse prin oras. Reprezentantii primariei ne spuneau ca am avut 114 bucati si altele care se foloseau la evenimentele organizate de municipalitate. Potrivit lui Robu insa, in Timisoara erau amplasate aproximativ 250 de toalete ecologice. Pentru anul urmator vor fi puse doar 25 de bucati prin oras, iar restul de 30 se vor amplasa la festivaluri, au decis consilierii locali.

„Noi urmarim sa traversam o perioada tranzitorie, de la situatia in care am fost cu aproximativ 250 de astfel de toalete in oras, la o situatie in care sa nu mai avem asa ceva. Am redus foarte mult, acum doar 80 sunt prevazute in puncte cheie in care avem imperativ necesar. Dar, in paralel, noi va trebui sa incepem o campanie de toalete civilizate. Daca ne uitam ce este in spatele Bancii Nationale ne rusinam. Cred ca trebuie sa construim toalete foarte civilizate si sigur ca daca chiar vom face si achizitii de toalete de-a gata, in anumite puncte nu exclud si o astfel de abordare, atunci trebuie sa luam din acelea ultra civilizate, ultra scumpe, care au aparut si in Cismigiu, in Bucuresti. Vom vedea daca putem sa achizitionam, dar solutia este sa construim si sa terminam odata situatia existenta la ora actuala. Colaboram cu cine o sa castige licitatia pentru o perioada de un an, ca in anul acesta noi sa reusim sa construim”, a explicat primarul Timisoarei.

Desi in caietul de sarcini pe care trebuiau sa-l voteze erau prevazute maximum 80 de toalete ecologice pentru anul urmatorii, alesii au decis sa fie amplasate doar 25 prin oras, in puncte fixe, iar 30 sa fie folosite la diferitele evenimente organizate de municipalitate.

CITESTE SI: Tu le folosesti? WC-urile ecologice din Timisoara, o scumpete! Primaria a cheltuit cu ele un milion de euro in 2 ani, iar acum vrea altele noiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mintea romanului de pe urma? Daca le pastram pe cele existente si nu le transformam in pizzerii (ca in P-ta Operei), acum aveam ce moderniza pe bani putini si nu am fi aruncat bani buni pe aceste focare de infectie din plastic! Orice solutie „mobila” s-ar alege nu va fi viabila in aceasta lume lipsita de o minima civilizatie si civitate, dar nici estetic nu sunt tolerabile intr-un perimetru istoric ce s-ar pretinde de tinuta!