Regulile de concurenta si ajutor de stat, dezbatute in cadrul unui webinar organizat de CCIA Timis

TIMISOARA. Zeci de reprezentanti ai firmelor din Timis au participat la un nou webinar organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Specialistii din mai multe institutii au discutat despre doua subiecte de interes major pentru perioada actuala, mecanisme vitale ale economiei romanesti: Concurenta si Ajutoarele de stat.

Temele abordate au fost legate de concurenta si ajutoarele de stat in timpul pandemiei de COVID 19 si dupa, aspecte si probleme specifice ale concurentei si ale ajutoarelor de stat in timpul COVID 19 si dupa, dar si legate de legislatie, analize, si studii de caz.

Anul 2020 si 2021 sunt ani de reconfigurari, adaptari. A fost si este nevoie, in continuare, la nivel de Romania si la nivel european, la nivel de mapamond, de interventii masive din partea statelor pentru a ajuta si sprijini cetateni si mediul de afaceri, si aici fiecare stat membru, in functie de resursele bugetare si interesele, a venit cu pachete de reforme si masuri, cum ar fi somajul tehnic, vorbim de masuri in plan fiscal – amanarea taxelor si impozitelor sau a ratelor bancare si altele, si vorbim de masuri in plan economic, destinate agentilor economici, multe dintre ele intrand in sfera ajutorului de stat„, a spus Alis BARBULESCU, directorul Directiei Ajutor de Stat, de la Consiliul Concurentei.

Evenimentul a avut ca principal scop informarea agentilor economici si a autoritatilor locale cu privire la principiile si regulile de concurenta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...