Noutati :

‘Regele porumbului’ din Timis, trimis in judecata, alaturi de Tailor Cacareaza, dupa ce a dat tunuri de peste 10 milioane

8 noiembrie, 2016 - 02:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: JUSTITIE
4

TIMISOARA. Supranumit ‘Regele porumbului’ din Timis, omul de afaceri Dumitru Cristian Popa a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de alte opt persoane, dupa ce ar fi dat mai multe „tunuri” cu cereale si plante tehnice, insusindu-si TVA-ul.

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar a omului de afaceri pentru constituire de grup infractional organizat, doua fapte de evaziune fiscala, din care una in forma continuata, si spalarea banilor in forma continuata. La data faptelor Popa a fost administrator al SC Cargo Pro Cereal Company SRL, SC Cargo Pro Cereal Trading SRL si SC INC 1975 SRL.

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata, sub control judiciar, Vasile Tailor Cacareaza, Dragos Ciprian Negoita, Ioan Cadariu, Ionut Sorin Ivancea si Cristian Brosteanu, la data faptelor administratori ai  unor societati comerciale, pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala in forma continuata.

Totodata, Sergiu Ioan Stanescu si Marius Mircea Mateescu si ei administratori ai unei societati comerciale, la data faptelor, au fost trimisi in judecata, in libertate, pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala in forma continuata.

Si Alin – Mihai Marinescu Chineata a fost trimis in judecata, in stare de libertate pentru doua infractiuni de complicitate la evaziune fiscala, in care una in forma continuata.

Potrivit procurorilor DNA, Dumitru Cristian Popa, in calitate de administrator al unor societati comerciale a constituit incepand din anul 2007 un grup infractional care a actionat pana in anul 2011 pentru a comite evaziune fiscala prin eludarea platii, catre bugetul de stat, a TVA aferenta operatiunilor comerciale de cumparare-vanzare de cereale si plante tehnice.

De fapt, omul de afaceri Dumitru Cristian Popa, cunoscut in Banat ca ”Regele porumbului”, achizitiona cereale de la persoane fizice, a emis facturi pe anumite firme de tip fantoma, care erau bagate apoi in insolventa sau instrainate, dar nu inainte de a vinde produsele mai departe si a-si recupera TVA-ul.

Pentru a ascunde si disimula adevarata provenienta a sumelor de bani obtinute din infractiunile de evaziune fiscala comise prin intermediul firmelor controlate, inculpatul Popa Dumitru Cristian a dispus intocmirea unui numar de 223 contracte de creditare ale societatii comerciale INC 1975 SRL, pentru a crea o aparenta de legalitate a modalitatii ilicite de dobandire a acestor sume, prin intermediul carora a fost spalata suma de 3 833 752,98 lei. Prin aceasta conduita infractionala, inculpatii au cauzat bugetului de stat un prejudiciu in cuantum de 10.917.859 lei”, se arata in rechizitoriul intocmit de procrurorii DNA.

In cauza, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 12.122.295 lei, la care se adauga majorari, penalitati, dobanzi aferente debitului principal.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil, asupra a 42 autovehicule (autocamioane si autoturisme) precum si asupra conturilor bancare ale SC INC 1975 SRL.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra conturilor bancare ale SC Cargo Pro Cereal Trading SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pana nu vad condamnarea nu mai e de crezut cu nimica procurorii. Acolo e justitie, cand este condamnare. Probele sant esentiale.

  2. Asta e doar o parte din banii furati, la cati bani au acesti hoti sigur vor primi cu suspendare

  3. LAS’ CA-I SCOATE MAESTRUL PASCA DE LA BULAU, DOAR NU DEGEABA ESTE CONDUCATORUL TEZEI DE DOCTORAT A LUI KOVESI SI, SIMULTAN, AVOCATUL CLANULUI „PRO CEREAL”. TARA DE KKT PE BAT!

  4. Tara de prosti. Ce are KOVESI, cu instanta…? Daca intervenea , atunci intervenea sa nu il trimita in instanta.