Noutati :

RECORD de incasari la Directia Fiscala a Primariei Timisoara in ultima zi de plata a taxelor si impozitelor cu reducere!

7 iulie, 2016 - 10:30 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Plata taxelor si impozitelor locale reduse cu 10% s-a incheiat la data de 30 iunie, dupa o prelungire de trei luni a termenului. Sumele incasate nu sunt o surpriza pentru Directia Fiscala, insa in acest an s-a stabilit un record in chiar ultima zi de achitare cu reducere.

De la inceputul anului si pana in 30 iunie, 161.291 de timisoreni au ajuns la Directia Fiscala pentru a-si achita obligatiile financiare.

Sumele taxe si impozite de la persoane fizice din bugetul estimat de incasari pe 2016 au fost stranse in proportie de aproximativ 80%. Din bugetul estimat de incasar,i de 25,2 milioane de lei, pana in 30 iunie, Directia Fiscala a strans 19,9 milioane de lei. In materie de incasari, de la persoane juridice, s-au strans taxe si impozite in proportie de 55% din bugetul estimat. Directia Fiscala a Primariei Timisoara a stabilit si un record de incasari, in data de 30 iunie.

Prelungirea nu schimba cu nimic comportamentul. Cand s-a aflat ca s-a prelungit termenul de la 31 martie la 30 iunie nu a mai venit nimeni, sau foarte putini. Ca noua asa ne place romanilor sa facem lucrul pe ultima zi. Acum eu inteleg ca pe partea de stingere a obligatiilor, ca prorogarea termenului de plata ne aduce un beneficiu, ca putem sa folosim acei bani pana la scadenta, si mi se pare normal sa facem lucrul asta. Ce nu mi s-a parut normal este sa lase pe ultima zi depunerea declaratiilor. Si am constatat imediat dupa prorogare sa nu vina nimeni, in ultimele doua saptamani a fost nebunie si in ultimele 3 zile s-au depus mai bine de 5000 de documentatii… De multa vreme nu am mai avut incasate doar pe casieriile Municipiului undeva la 600 de mii de lei. Asta era recordul. Impreuna cu casieriile de la Posta am depasit milionul in ultima zi. Si nu atat ca numar de contribuabili care au venit, ci ca dimensiune a sumelor incasate pe unitate de platitori. Vorbim de persoane fizice, pentru ca acestea vin cel mai mult. Persoanele juridice fac platile prin ordin de plata„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale din Primaria Timisoara

Incasarile din impozitul pe venit de la societati comerciale s-au dublat in aceasta jumatate de an fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 2,2 milioane in 2015, la 4,5 milioane in acest an. Veniturile din amenzi au crescut si ele cu 13 procente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...