Noutati :

‘Ramanem la periferia istoriei, mancand seminte, cu petul de bere in mana’. Presedintele Tribunalului Timis, un nou mesaj dur pentru colegii sai

19 noiembrie, 2018 - 01:19 PM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
6

TIMISOARA. Sentiment de revolta pentru presedintele Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu. Intalnirea membrilor CSM de la Alba Iulia, carora li s-au alaturat si ceilalti infaptuitori ai justitiei in Romania, avocati si procurori, i-a prilejuit judecatoarei un nou moment de analiza pe marginea situatiei celor care impart dreptatea intr-o tara macinata de coruptie.

CITESTE SI: Unde duce rusinea? Gestul neasteptat facut de tanarul care a furat bani dintr-un cabinet veterinar din Timisoara. Video 

Randurile Adrianei Stoicescu, asternute pe pagina sa de Facebook, sunt un nou semnal de alarma tras colegilor sai.

Importăm pătrunjel şi usturoi şi exportăm scandal.

Incapabili să depăşim nivelul precupeţelor care au ca unic argument poalele ridicate în cap, ne hrănim din certuri, conflicte şi scandal.
De aceea trebuie să vorbim despre momentul Alba Iulia, 16 noiembrie.
Pentru că, în aceeaşi sală, uitând preţ de o zi de revoluţii fără miză şi revocări contestate la nesfârşit, judecătorii şi procurorii au ascultat lecţii de Istorie.
Au vorbit avocaţi şi foşti magistraţi, profesori şi oameni politici, despre istorie şi justiţie, despre decenţă şi onoare.
Despre normalitate.
Justiţia nu înseamnă protocoale şi DNA.
Justiţia nu este o poveste despre dosare, înscrisuri şi expertize; este o poveste cu şi despre oameni. Cu necazurile şi suferinţele lor. Cu păcatele lor. Şi, mai ales, cu speranţă.
Magistratura nu înseamnă salarii şi pensii speciale, privilegii şi onoruri.
Este o vocaţie, nu un job de 8 ore. Dacă eşti Magistrat, pleci acasă cu problemele oamenilor din faţa ta, indiferent ce sfaturi vei primi de la cei care ne învaţă să fim zen.
Pentru că schimbi destine.
Hotărăşti cui rămâne o casă şi cine pleacă, după o muncă de o viaţă; cine creşte copilul, pe care celălalt părinte îl va vedea, poate, o dată pe lună.
Inculpaţii din faţa ta au poveştile lor de viaţă, pe care nu întotdeauna le înţelegi…
Decizia ta de a–i trimite după gratii le schimbă, însă, viaţa pentru totdeauna.
Nu ne vor salva străinii.
Noi trebuie să o facem.
Când ultimul magistrat din ţara asta va înţelege că magistratura înseamnă un strop de smerenie şi multă înţelegere, înţelepciune şi omenie, vom fi salvaţi.
Până atunci, rămânem la periferia istoriei, mâncând seminţe, cu petul de bere în mână.
Vom continua să importăm iluzii şi să exportăm minciună.

Felicitări doamnelor judecător Simona Marcu şi Evelina Oprina pentru momentul Alba Iulia, 16 noiembrie 2018„, a scris judecatoarea Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cit se mai tolereaza ..?politisti corupti cu infractori, cu judecatori corupti !!!!!!ne lasa sa ne distruga locuinta si existenta…amenintind cu procese penale!!!!cetateni in virsta din Timisoara ====procesul 2192/325/2017…..constructie ilegala…pe terenul Primariei+distrugerea apartamentului nostru de pe str Gradinii nr 5/b ap.1…politia 3 ,politistii sa ameninte o pensionara..sustinind un infractor

  2. Doamna, va pregatiti pentru primarie?
    N-ar fi rau!

  3. Sunt mandru de tine !

  4. Doamna draga,esti o ,,minune,, de normalitate intr-o lume aiurea si bezmetica!!Toata admiratia noastra !Sa fii sanatoasa si sa ai puterea sa te lupti cu ,,morile de vant,, si sa le infrangi!

  5. Cat adevar in”pentru ca schimbi destine”.Felicitari doamna judecator pentru sinceritatea acestor cuvinte.

  6. Pacat ca locuiesc in Bucuresti si nu in Timisoara. Aici nu i s-ar fi admis Inspectorului sef Bujor Constantin de la ITM Bucuresti sa ma evalueze profesional ca si cum ar fi fost Ministrul muncii, invocand cu ocazia evaluarii fapte pe care Comisia de disciplina a Ministerului Muncii le-a incadrat ca fiind abateri disciplinare. Uite asa, a reusit sa ma sanctioneze profesional, sub aparenta legalitatii, iar ITM Bucuresti a mentinut calificativul evaluarii….detalii pe stefanmares.eu, unde puteti vedea exemple de crime administrative savarsite cu violarea normelor legale in vigoare.