Protestul judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara, fata de taierea pensiilor de serviciu, la un alt nivel. Magistratii intrerup lucrul in fiecare zi

TIMISOARA. Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara sunt nemultumiti ca proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu pentru magistrati s-a facut fara consultarea Puterii Judecatoresti si, spun ei, „incalca independenta judecatorilor si afecteaza ordinea constitutionala din Romania, contribuind astfel la subminarea statului de drept„.

CITESTE SI: Bugetul Judetului Timis pe 2020. Cei mai multi bani sunt la drumuri, asistenta sociala si sanatate. CJT vrea, insa, si lift exterior la Palatul Baroc si sa restaureze Donjonul Castelului Huniade. Cum sunt impartite sumele 

Magistratii de la Curtea de Apel Timisoara anunta ca vor urma o noua forma de protest, dupa ce pana acum au mai suspendat sedinte, insa au continuat sa judece cauzele urgente.

Avand in vedere ca aceasta masura legislativa contravine dispozitiilor constitutionale care reglementeaza principiul independentei judecatorilor, precum si exigentelor actuale pe care importante documente internationale le exprima in mod direct cu privire la drepturile magistratilor, in considerarea importantei rolului acestora in apararea statului de drept.

Avand in vedere ca atat Sectiile Unite ale inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar si Avocatul Poporului au decis sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate a Legii de abrogare a pensiei de serviciu a magistratilor;

Avand in vedere responsabilitatea Puterii Judecatoresti in garantarea si protejarea drepturilor si intereselor fundamentale ale cetatenilor„, transmit reprezentantii Curtii de Apel Timisoara

Astfel, prin noua forma de protest se suspenda activitatea de judecata timp de 30 de minute in fiecare zi, imediat dupa solutionarea cererilor de amanare fara discutie, masura care va dainui pana la momentul solutionarii conflictului constitutional de catre Curte Constitutionala a Romaniei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. la canal cu ei.

  2. Eu zic sa le legifereze CC macar un statut de semizei , si asa sînt deasupra tuturor si nu dau nicio socoteala daca gresesc , pentru ca sînt oameni si nu au cum sa nu greșească , daca ii transforma in semizei , macar au alt statut , ca divinității nu gresesc niciodată.