Protest al grefierilor la Timisoara. De ce au iesit in strada? Foto

TIMISOARA. Grefierii din Timisoara au protestat pe scarile Palatului Dicasterial care adaposteste instantele timisene.

CITESTE SI: Premiera in Timis. 30 de primari de la mai multe partide si-au dat mana, au pus politica in cui si au infiintat Grupul de Reforma in Administratia Locala 

Grefierii din Tribunalul Timis, Judecatoria Timisoara si Cureta de Apel au fost cei care au iesit la miting in jurul ore 11.00.  Oamenii au iesit in strada pentru a cere adoptarea unui nou statut al profesiei, care sa corespunda realitatilor din instante si parchete.

Nu este insa singura cerere a grefierilor. Ei cer, de asemenea, infiintarea unei directii de specialitate in Ministerul Justitiei care sa reprezinte si sa gestioneze situatia grefierilor din intreaga tara.

Printre cereri se afla si reanalizarea schemelor de personal din instante si parchete si isi doresc suplimentarea acestora cu 1000 de posturi, la nivel national.

Grefierii mai cer eliminarea inechitatilor salariale la nivelul autoritatii judecatoresti sau incadrarea instantelor și parchetelor in categoria locurilor de munca in condiții deosebite si includerea personalului auxiliar de specialitate in categoria de munca a persoanelor care isi desfasoara activitatea in conditii de munca deosebite.

Cu toate ca au iesit sa protesteze, grefierii nu au intrerupt activitatea in totalitate, asigurandu-se cazurile de urgenta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. pensionar spune:

  Urgent si Imediat salariile grefierilor sa fie marite la nivelul celor primite de judecatori si in plus si noi greferii sa primim PENSIE SPECIALA de cel puti 10.000 lei. Clar???

 2. Manuel spune:

  De 30 de ani șir nesfîrșit de proteste , greve ale angajaților la stat , sau cum li se mai spune , bugetari , în schimb , în partea opusă , la ,, privat ,, , protestele si grevele sînt de 1000 de ori mai reduse , oare de ce , nu stiu , ce mai vreau sa spun este ca in Romania , unii , si aici intra destui de multi , sînt mult mai egali ca altii , nu fac nicio referire la articol , nu stiu care sînt aspectele , dar cred ca la locul de munca ai alegerea sa respecți,, fișa postului ,, , iar daca nu vrei , nu poti sau crezi ca nu iti plac unele aspecte , mai există și instituția demisiei , si,mai pot sa spun ca in curînd,si acei vreo 3 000 000 si un pic de angajati in domeniul privat se vor împuținat si mai mult prin plecările în străinătate, în tara rămînînd doar cei care lucrează la stat , mult peste 1 000 000 , mult față de alte țări din U E , chiar foarte mult , vor mai rămîne elevii pînă în clasa a 8 a si pensionarii , asa ca viitorul nu suna prea bine .

 3. gheo spune:

  o meserie inutila in 2019. cum au disparut carutasii, ar trebui sa dispara si astia. recalificarea

  • pensionar spune:

   huuuoooo niebunule. cum meserie inutile. pai fere noi justitia este zero. ca noi muncim coloshia de ne sar capacile. auzi tu mah? vez ca ajungi la penale si noi facem incheierea de sedinta penala si dreacu te ia.

 4. GeoTM spune:

  Conditii de munca deosebite????? Pai ia sa iesiti voi un pic la maturat de oras, in ploaie si frig cateva zile la rand si haideti sa discutam dupa aceea de conditii deosebite de munca. Faptul ca (teoretic cel putin) vorbiti corect gramatical nu e nimic deosebit.

 5. pensionar spune:

  deci revin daca judecatorii si procororii au lefuri de peste 12.000 lei si pensii asisderea de ce noi greferii care le facem in fond munca sa avem de 10 ori mai putin. aud??? sa vedeti voi cand aia o sa ajunga singuri si cand noi astia care redactam in fapt rechizitorii si hotarari o sa facem greva totala. atunci o sa fie pe adevar justitia kaput.

 6. Eu spune:

  Majoritatea grefierelor sunt femei ,salarii au destule de bune oricum,dar tot majoritatea sunt amantele celor mai mari ,jude,procurori ,daca le faceti munca sa va mai dea si voua ceva bani din ai lor,mai mare curvasaraie ca la voi numa prin spitale mai e .