Proiect dedicat profesionalizarii angajatilor se apropie de final

CCIA Timiș, partener coordonator al Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, parcurge ultima etapă a acestuia, de finalizare a celei de-a doua serii a cursului de contabil.

Prin activitățile derulate în perioada de implementare, au fost îndeplinite cu succes obiectivele asumate.

Astfel, 160 de persoane angajate în sectoarele economice identificate conform SNC și SNCDI pentru activități de formare profesională de inițiere, (re)calificare, perfecționare și specializare au urmat cursuri în specialitățile: lucrător în comerț, cofetar-patiser, responsabil de mediu, expert accesare fonduri europene și structurale și contabil.

De asemenea, 12 companii beneficiază de asistență în elaborarea și implementarea unor strategii de dezvoltare a resursei umane proprii, adaptate la dinamica sectoarelor din care fac parte.

Proiectul “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest” are ca obiectiv prioritar facilitarea accesului angajaților la programe de formare profesională care să conducă la îmbunătățirea statutului profesional și a condițiilor de muncă și, în consecință, la creșterea competitivității firmelor.

Grupul țintă este format din angajații IMM-urilor din Regiunea Vest care se încadrează în sectoarele economice vizate,  astfel încât aceștia să se adapteze mai ușor la schimbările de pe piața muncii și din domeniul în care activează.

Efectul pozitiv, pe termen lung, urmărit prin atingerea obiectivelor proiectului, constă în crearea unei mase critice în populația angajată din Regiunea Vest calificată, perfecționată și specializată care să asigure, în perioada post implementare, un climat concurențial potrivit obiectivelor de dezvoltare regională asumate și o preocupare reală pentru dezvoltarea personală și a unei atitudini pozitive față de muncă.

Reamintim că proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3: “Locuri de muncă pentru toți” și derulat de CCIA Timiș în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Expert Consulting.

***

Informații suplimentare la tel: 0732-185.285, e-mail: [email protected], Daiana Mirela BUZATU – Manager de proiect.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete