Noutati :

Proiect de peste 650.000 de lei la Timisoara pentru formarea de specialisti in atragerea fondurilor europene

14 iunie, 2012 - 01:07 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: ECONOMIC
0


TIMISOARA. Cateva zeci de persoane au fost formate pentru ca judetul Timis sa reuseasca sa atraga mai multi bani de la Uniunea Europeana. Dupa un an de proiect, 36 de certificari au fost obtinute de angajatii Agentiei de Dezvoltare Economico – Sociala Timis (ADETIM).

Acestia au elaborat un ghid despre cursurile la care au participat prin care si alti angajati ai institutiilor publice (primarii, directii ale primariilor, agentii etc.), care doresc sa scrie proiecte europene, pot afla ce trebuie sa faca si ce sa evite atunci cand scriu un proiect pentru obtinerea de bani europeni.

Pe durata implementarii proiectului au fost atinse mai multe obiective, precum cele 36 de certificari obtinute de angajatii ADETIM in programe de formare profesionala, totalizand 218 zile de instruire, cu tematica axata pe Accesare si utilizare fonduri structurale, Accesare si implementare proiecte cu finantare nerambursabila, Achizitii publice, Contabilitatea/Managementul financiar in proiectele cu finantare europeana etc., realizarea unui volum de sinteza programe de instruire si a paginii web a proiectului – www.adetim-podca.ro, unde se afla informatii despre realizarea si bune practici ale proiectului Competenta profesionala si utilizarea eficienta a resurselor umane – cheia cresterii capacitatii de accesare a fondurilor nerambursabile la nivelul administratiei publice locale, in valoare de peste 650.000 de lei.

Grupul tinta al proiectului este constituit in mod direct de angajatii ADETIM si in mod indirect de personalul Consiliului Judetean Timis si al primariilor din judetul Timis, cu atributii in domeniul dezvoltarii locale, atragerii de fonduri europene”, explica Bogdan Mihaiescu, managerul de proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...