Noutati :

Probleme mari la Primaria Timisoara dezvaluite de Curtea de Conturi. Unde s-au dus 24 de milioane de lei si ce spune Robu?

16 februarie, 2015 - 12:59 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Curtea de Conturi si-a publicat raportul din care rezulta mai multe probleme la Primaria Timisoara. Interesant este ca toate aceste nereguli au fost facute cu aviz juridic, dat de specialistii din primarie.

Una dintre nereguli face referire la sporurile pe care le-au incasat primarul si viceprimarii, iar sumele sunt deloc de neglijat.

Astfel, in raportul Curtii de Conturi se arata ca Primaria Timisoara ”a efectuat in perioada iulie 2011- mai 2014 plati nelegale pentru drepturi de natura salariala, abaterea fiind estimata la 24.638.000 lei, astfel: au fost evidentiate si angajate la plata drepturi salariale in suma bruta estimativa totala de 4.510.000 lei, din care contributiile angajatorului la bugetele publice in suma estimativa de 945.000 lei de natura indemnizatiei de dispozitiv acordata lunar, in procent de 25% din salariul de baza, personalului contractual si functionarilor publici, care a fost inclusa fara temei legal, in structura salariului de baza incepand cu data de 1 ianuarie 2010, dar si plati efectuate in suma totala de 203.000 lei pentru drepturi de natura salariala, acordate primarului si viceprimarilor in suma bruta estimativa totala de 145.000 lei”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Totodata, in acelasi raport se arata ca au fost facute lucrari de intretinere de spatii verzi care au fost facute nelegal. Cu alte cuvinte, s-au decontat materiale si manopera la valori exagerate, s-au facut defrisari si corectii de arbori prin utilizarea de preturi mai mari decat pretul pietei, dar au fost identificate si lucrari supradimensionate la parcari ecologice in valoare de 67.000 de lei. Totodata, s-au facut lucrari nelegale pentru topografie si cadastru pentru spatii cu alta destinatie.

De asemenea, acelasi raport arata ca Directia de Patrimoniu nu a intocmit acte aditionale la contracte deja existente si a incheiat alte contracte cu alte firme la preturi mult mai mari.

Toate aceste nereguli au fost contastate de primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Nu vreau sa fac acum propaganda Curtii de Conturi. Raportul nu este de ieri, de azi, ci de acum jumatate de an. Am contestat, am mai vorbit despre asta. Sunt contestate toate acele asa-zise nereguli. Noi consideram ca tot ce s-a facut, s-a facut cu aviz juridic. Deconturile au fost corecte si drept urmare contestam auditorii pentru ca nu sunt niste Dumnezei. Daca intr-adevar s-a gresit, atunci au gresit juristii si cei de specialitate. Nu am stabilit eu salariul primarului si viceprimarilor. Nu a facut nici Ciuhandu de capul lui, ci au facut cei de specialitate”, a declarat Nicolae Robu.

Raportul Curtii de Conturi care a fost facut public in aceste zile este intocmit pentru perioada anului fiscal 2013.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Desteptul asta de Robu se face ca nu pricepe un lucru elementar pentru orice om cu bun simt.
  Avizul juridic nu inseamna ca actul este legal ci ca cel ce da aviz considera ca actul ar fi legal.
  Faptul ca acest Cojocari a acordat aviz juridic mai multor acte si ulterior s-a stabilit ca actele respective de fapt nu sint legale imi pune serioase semne de intrebare asupra legalitatii avizelor domnului Cojocari. Cite alte avize nelegale nu a emis omul asta???

 2. Sau dus la constructia metroului? :)))

 3. Primare, sa-ti dau un pont!!
  ia pune-i pe cei de la juridic sa studieze un pic Legea 284 din 2010, stii tu, aia cu salarizare.
  sa vezi surpriza, Curtea de conturi NU are competenta de a verifica legalitatea modului de stabilire a salariilor;
  cica, competenta ar fi la MAI reprezentat prin ANFP!? ia vezi art. 8 din lege. ce zici de asta. crede-ma ca stiu ca nu-ti spun prostii, verifica si o sa vezi. bine asta te-ar ajuta daca ati contestat potrivit legii daca nu … naspa!!
  oricum is varza baietii si fetile de la juridic. daca-i mai ti pe langa tine nu te vad prea bine. fii atent ca fac si rime!!