Noutati :

Primul transplant de ligamente la Spitalul Militar din Timisoara! Cine este pacientul?

3 martie, 2014 - 02:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. O noua premiera medicala in palmaresul chirurgiei din Timisoara! Are loc primul transplant de ligamente in cadrul Clinicii de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Militar Timisoara, de cand unitatea medicala a fost acreditata sa efectueze prelevare si transplant de tesut osos si tendinos, in toamna anului trecut. Interventia chirurgicala are loc marti, 4 martie.

Ligamentele care urmeaza sa fie transplantate vor fi aduse de la Banca de tesuturi din cadrul Spitalului Colentina, din Bucuresti. Beneficiarul transplantului este un tanar din Timisoara care a mai suferit in trecut o operatie chirurgicala de reconstructie a ligamentelor la genunchi, doar ca atunci medicii au folosit tesut din corpul pacientului, iar acele ligamente s-au rupt in urma unui nou traumatism sportiv. Ca atare, medicii au decis sa ii reconstruiasca ligamentele tanarului cu grefon din Banca de tesuturi.

Operatia de transplant va fi efectuata de echipa medicala din cadrul Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Militar Timisoara, condusa de seful clinicii, Conf. Dr. Fabian Romulus Tatu, medic primar ortoped.
O astfel de interventie chirurgicala a mai avut loc o singura data in Timisoara, in urma cu cativa ani.

Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Militar din Timisoara a fost  singura unitate medicala din tara, in afara Spitalelor Foisor si Colentina din Bucuresti, acreditata, in toamna anului 2013, sa efectueze prelevare si transplant de tesut osos si tendinos. Conducerea clinicii a aplicat pentru intrarea in Programul National de Transplanturi, iar de la jumatatea anului 2014 costurile acestor proceduri terapeutice vor fi decontate, iar pacientii vor beneficia de operatii si tratament gratuit.

Acreditarea unitatii medicale este valabila pentru 5 ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...