Primirea delegatiei Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis la Ambasada Romaniei din Tokio

TIMISOARA. În cursul zilei de joi, 30 martie, Ambasadorul României în Japonia, E.S. Domnul Ovidiu DRANGA, a primit delegația de afaceri timișeană aflată într-o misiune economică în Japonia.

Cu această ocazie, au fost trecute în revistă particularitățile pietei nipone, într-un schimb de idei cu antreprenori români din Japonia.

Dialogul a abordat premisele unor posibile colaborări între companii românești și nipone, în domenii de interes comun.

Misiunea economică timișeană organizată de CCIA Timiș se află în Japonia, în perioada 25 martie – 2 aprilie 2023.

Pe lângă programul profesional, reprezentanții companiilor timișene vor vizita obiective turistice aparţinând culturii și civilizaţiei nipone din Tokyo, Osaka, Kyoto, Kamakura și Nikko.

Japonia este a doua putere economică în Asia-Pacific şi a treia la nivel mondial, unul dintre statele asiatice cu care România are relaţii speciale la nivel de parteneriat strategic.

Japonia este unul din principalii parteneri economici asiatici ai României, care a sprijinit cu asistenţă financiară şi tehnică procesul de reforme din România: reabilitarea unor porţiuni de drumuri naţionale şi căi ferate, modernizarea unei centrale termoelectrice, a unei porţiuni a Portului Constanţa, realizarea liniei de metrou care va lega Capitala de aeroportul Otopeni.

La finalul anului trecut, investițiile nipone în România totalizau peste 385 milioane dolari, Japonia fiind cel de-al 22-lea partener investițional al țării noastre, numărul companiilor mixte românești înființate cu participarea de capitaluri japoneze fiind 388.

Principale investiţii nipone în România au fost realizate în industria auto (componente/piese de schimb şi componente electrice, anvelope), rulmenţi, produse electronice ş.a.

(Sursa: Ministerul Afacerilor Externe)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...