Noutati :

Primarul Nicolae Robu i-a trimis o scrisoare lui Victor Ponta. Ce-i cere?

13 martie, 2015 - 02:03 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primarul Timisoarei nu se lasa pana cand nu primeste mai multi bani de la Guvernul Romaniei pentru ridicarea noului corp de cladire pentru Spitalului de Copii „Louis Turcanu”. Asa se face ca i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, caruia ii cere direct alocarea unei sume mai mari pentru acest obiectiv.

Primaria Timisoara a primit doar 5 milioane de lei anul trecut de la Guvern pentru lucrarile de la Spitalul de Copii, iar acum edilul-sef a aflat ca mai primeste doar 5, desi a cerut 10 milioane de lei.

„Este pacat ca pentru un obiectiv care este de larg interes pentru intreaga tara, vin aici parinti cu copii din Botosani, din Constanta, din Tulcea, din intreaga tara, eu consider ca ar trebui ca cel putin 50% din fonduri sa provina de la bugetul de stat. Cand am discutat, in 2012, eu spuneam, mai in gluma, mai in serios, ca 80% sa vina de la bugetul de stat. Eram convins ca nu o sa vina 80%, insa cred ca un minimum minimorum 50% din totalul investitiei ar trebui sa provina de la bugetul de stat. In acest an vor fi sume mari, acel nou corp se ridica, se lucreaza foarte serios. In 2015 va fi nevoie de mult mai multi bani, noi dorim ca in primul rand banii sa vina de la bugetul de stat si sa venim noi cu completare”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului, investitia este estimata la 100 de milioane de lei, cu tot cu dotarile de echipamente necesare.

Redam mai jos intreaga scrisoare trimisa de edilul Timisoarei premierului Victor Ponta:

„Catre,
Guvernul Romaniei
– in atentia d-lui Prim Ministru Victor Ponta –

Stimate Domnule Prim Ministru,

Dupa cum cunoasteti, Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara – unul dintre cele mai bune din tara, atat dupa evaluarile si clasificarile consacrate, cat si ca perceptie publica – are nevoie stringenta de o extindere semnificativa a spatiului in care iti desfasoara activitatea.

Pentru satisfacerea acestei nevoi, Primaria Municipiului Timisoara a asumat construirea unui nou corp de cladire al acestui spital, unul cu 8 niveluri – demisol, parter plus 6 etaje -, alocand fonduri importante de la bugetul local, dar contand si pe un sprijin considerabil de la bugetul de stat. Valoarea totala a investitiei este de cca 100 milioane lei.

Pana in prezent, Guvernul Romaniei a alocat de la bugetul de stat pentru aceasta investitie o suma de 5 milioane lei, pe care a si virat-o efectiv in conturile Primariei Timisoara in luna decembrie 2014, spre final de an. Am multumit public si va multumesc si acum pentru ea. Pentru 2015, asteptarile noastre erau sa primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, daca nu exista posibilitati pentru atat, cel putin 10 milioane lei.

Am aflat cu surprindere, astazi, ca, in 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat doar tot 5 milioane lei, cat a primit si in 2014.

Domnule Prim Ministru, va rog, in numele cetatenilor Timisoarei si al unei bune parti din cetatenii Romaniei din intreaga tara, care recurg la serviciile Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, sa dispuneti suplimentarea acestei sume la minimum minimorum 10 milioane, astfel incat noua investitie sa se poata derula intr-un timp rezonabil. Noi reiteram solicitarea initiala pentru o suma de 20 milioane, care ar fi optima, cu mentiunea ca orice suma mai mare sau egala cu 10 milioane ne-ar satisface.

Cu stima si increderea ca cel mai mare contributor la bugetul de stat dupa capitala va beneficia de un just tratament din partea dv., ramanem in asteptarea unui raspuns din partea dv.

PRIMAR,
Prof.univ.dr.ing. Nicolae ROBU”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...