Noutati :

Primariile vor fi obligate sa deconteze alegerile locale. Vezi reactia Primariei Timisoara!

15 martie, 2012 - 09:43 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primariile vor fi obligate sa restituie Guvernului banii cheltuiti de la bugetul de stat pe buletine de vot si stampile. De cealalta parte, autoritatile locale, care deja si-au organizat bugetele, nu sunt neaparat pregatite sa faca acest decont.

Guvernul a decis ca primariile sa restituie banii care vor fi alocati din fondul de rezerva bugetara, prin intermediul MinisteruluiAdministratiei si Internelor, pentru stampile si buletine de vot la alegerile locale. Executivul urmeaza, potrivit deciziei, sa sisteze alimentarea bugetelor pentru aceia care nu vor respecta aceasta obligatie.

Reactiile pe aceasta tema nu au intarziat sa apara, din partea Primariei Timisoara. Secretarul institutiei, Ioan Cojocari declarand ca municipalitatea este pregatita pentru un astfel de decont, insa problema cea mare va fi la comune.

Noi ne-am prevazut o suma de bani pentru cabine de vot, urne, sa asiguram sectii de votare si alte chestiuni de ordin organizatoric, nu am prevazut nimic pentru stampile, astea veneau direct de la Bucuresti. Bugetul e facut deja la Timisoara, astea nu le-am platit noi niciodata”, a declarat Ioan Cojocari, secretarul Primariei Timisoara.

Primaria Timisoara a alocat, potrivit secretarului Ioan Cojocari, suma de 600.000 de lei pentru organizarea alegerilor locale.

Am facut un calcul si daca ar trebui sa platim si stampilele si logistica, ne-ar costa aproximativ 10.000 – 15.000 de euro. Nu e o problema pentru Timisoara, avem de unde sa ii dam, problema e la comunele mai mici”, a mai precizat Cojocari.

Guvernul a decis, printr-o hotarare, ca data la care va avea loc primul scrutin al alegerilor locale sa fie 10 iunie. Candidaturile se vor depune pana la data de 1 mai. Campania electorala a viitorilor primari si consilieri locali va incepe pe 11 mai si se va incheia pe 9 iunie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. hotararea asta de guvern matelot e valabila pentru toate primariile sau numai pentru cele care nu sunt conduse de PDL?

  2. primariile pdl-iste vor fi scutite rapid de plata… ca de pentru ce este fondul de rezerva