Primaria Timisoara recastiga, in instanta, un corp de cladire al Spitalului de Copii. Decizia nu e definitiva!

TIMISOARA.  Curtea de Apel Timisoara a decis ca o cladire in care functioneaza Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara, sa revina in patrimoniul statului roman, dupa ce fusese revendicata de o anume Henriette Reibert.

Curtea de Apel Timisoara a dispus ca aceasta cladire, in care functioneaza acum Sectia de Chirurgie, sa revina in patrimonial statului roman.

Sentinta Curtii de Apel Timisoara poate fi atacata cu recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cladirea a fost detinuta in perioada interbelica de o societate pe actiuni. Henriette Reiber, care este cetatean german, este mostenitoarea unuia dintre actionarii acelei societati. Dupa Revolutie, femeia a inceput demersurile pentru recuperarea cladirii.

Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara functioneaza acum in sapte cladiri din zona centrala a municipiului. Cea de-a opta cladire, in care se aflau Sectia de Pneumulogie si Laboratorul, au fost evacuate, la inceputul lunii noiembrie, de proprietar, Vladimir Carpaci.

Familia Carpaci a intrat oficial, in 1 noiembrie, in proprietatea unui corp de cladire de la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, astfel ca Sectia de Pneumologie si laboratorul, care functionau in acest imobil, au fost mutate intr-una din celelalte sapte cladiri ramase ale spitalului.

Cladirea respectiva a fost retrocedata fostilor proprietari in anul 1995. Prin vanzari succesive, imobilul a ajuns in proprietatea familiei de romi Carpaci, care a cerut evacuarea. In 1 noiembrie a expirat ultimul termen de evacuare, astfel ca Vladimir Carpaci s-a prezentat pentru a-si prelua proprietatea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. IRATIONAL spune:

    Care este motivarea curtii de apel? Daca tot ati fost la tribunal ca sa aflati ca a respins retrocedarea, puteati sa va interesati si care au fost motivele pentru care a hotarat asa.