Noutati :

Premiera! Un ales judetean va fi DAT AFARA din Consiliul Judetean Timis? Despre cine este vorba?

23 aprilie, 2015 - 10:52 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Pentru prima data Consiliul Judetean Timis decide daca da afara un ales local pe motive de traseism politic.

Este vorba despre consilierul judetean Sorin Cociobea care a fost ales in 2012 pe listele PDL, dar la finalul anului trecut a decis sa treaca la PSD, dupa ce Guvernul a emis o ordonanta care permitea alesilor locali si judeteni sa migreze de la un partid la altul fara a-si pierde mandatul.

Motivul invocat atunci de Cociobea a fost ca nu se mai regaseste in partidul care l-a propulsat in forul judetean, mai ales ca PDL a decis in aceeasi perioada si fuziunea cu PNL.

Numai ca in PSD Cocobea nu a gasit numai lapte si miere, asa cum, probabil, se astepta, ci… ”cancer”, asa cum declara chiar el inainte de Paste, anul acesta, cand a anuntat, spre surprinderea tuturor ca nu mai doreste sa faca parte din PSD.

Nici PSD nu l-a mai vrut, dupa acest anunt, si l-a exclus din partid.

Cociobea nu a luat, insa, in calcul ca isi va putea pierde mandatul de ales judetean.

Consilierii judeteni au pregatit un proiect de hotarare care va fi discutat si votat sau nu in plenul de la finele acestei luni, in care se va cere vacantarea de drept a postului ocupat de Cociobea.

cociobea-2

”Vazand ca domnul consilier judetean Sorin Cociobea a candidat la alegerile din 2012 pe lista Partidului Democrat Liberal, iar dupa intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 55/2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala, a optat pentru a deveni membru al Partidului Social Democrat, avand in vedere Adresa nr. 22/02.04.2015 prin care Organizatia Judeteana Timis a Partidului Social Democrat solicita sa se ia act de Hotararea nr. 9/27.03.2015 prin care a fost retras sprijinul politic permanent domnului Sorin Cociobea si de Hotararea nr. 2/02.04.2015 prin care Biroul Organizatiei locale a Partidului Social Democrat Timisoara a decis excluderea din partid a domnului consilier judetean Sorin Cociobea, tinand cont de prevederile Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali (…) in sedinta ordinara a consiliului judetean urmeaza a fi propusa spre adoptarea o hotarare prin care se va lua act de incetarea de drept a mandatului de consilier judetean al domnului Sorin Cociobea si se va declara vacant locul de consilier judetean in cauza”, se arata in proiectul de hotarare.

Este pentru prima data cand se cere ca un consilier judetean din Timis sa fie practic exclus pentru traseism politic. De-a lungul timpului au ramas vacante posturi de consilieri judeteni in urma unor demisii ori dupa ce acestia au obtinut mandate de parlamentari.

Acum ramane de vazut ce vor vota ceilalti colegi ai sai. In orice caz, daca se va vota pentru excluderea lui Cociobea, acesta va apela, cel mai probabil la instanta de judecata pentru a-si cere dreptatea, astfel va ramane pe post pana la emiterea unei sentinte judecatoresti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. el isi merita soarta! a fost in 5-6 partide! unde a crezut ca ii e mai bine…pe de alte parte, psd chiar daca il da afara va pierde in instanta. politic cociobea e gata, dar va mai ramane pana la anul in cj