Noutati :

Pregatiti batistele! Cel mai romantic festival al toamnei se intoarce la Timisoara! Ce vedete vor urca pe scena?

8 august, 2016 - 10:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Cu 8 compozitori, cu aproape 100 de piese, reprezentand peste 10% din totalul romantelor cunoscute in Romania si Republica Moldova, Timisoara si-a castigat dreptul de a organiza un nou festival dedicat acestui gen muzical.
Apoi, tot Timisoara a obtinut prin interpretii participanti la concursul Festivalului National al Romantei, “Crizantema de Aur”, de la Targoviste, numeroase premii, prin opt premianti.

In septembrie 2014 si 2015 s-au desfasurat primele editii ale Festivalului “Roze pe Bega”, care s-au bucurat de un real succes. Sustinut de Casa de Cultura a Municipiului in colaborare cu Fundatia Politehnica si cu Facultatea de Muzica si Teatru, festivalul a fost initiat si organizat de compozitorul de romante, prof.dr.ing. Mircea Aurel Ciugudean.

Reamintim ca Premiul I la Concursul de interpretare al primei editii a fost castigat de Costel Busuioc, proaspat intrat in lumea romantei, iar la editia a doua, Premiul I a fost castigat de Rodica Seling Pop din Zalau.

Inceputul toamnei, asadar, aduce la Timisoara un nou Festival de Romante „Roze pe Bega”, care se va desfasura in perioada 8-9 septembrie.

Pentru concursurile de Interpretare si de Creatie, candidatii au fost pre-selectati deja la 1 august si sunt de calitate mai buna decat cei din editiile precedente. Acestia vin din Iasi (2), Bucuresti (2), Alba Iulia (2), Timisoara (4), etc.
Printre invitatii in recital la aceasta editie se numara interpreti cunoscuti de romante din afara Timisoarei: Rodica Seling Pop din Zalau, Eugenia Moise Niculae (Clinceni),  Adriana Corina Dragomir (Bucuresti) precum si locali: András Csaba Molnos (romante maghiare),  Pera Todorovici (romante sarbesti) si Tudor Maria.
Conducerea muzicala a festivalului este incredintata aceluiasi lector dr. Horia Fagarasan, iar prezentatoarea festivalului va fi din nou dr. Daniela Bacila.

Intrarea in sala de spectacole “Capitol” a Filarmonicii Banatul este libera, pana la orele 18.00, in ambele zile de joi si vineri, 8-9 Septembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...