Noutati :

Poze cu noul Spital de Copii din Timisoara! Cum va arata cladirea, ce culori va avea si ce va fi la fiecare etaj

21 februarie, 2014 - 01:54 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. In culori vesele! Asa se va infatisa noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu ce se va ridica la Timisoara. Primarul Nicolae Robu a prezentat vineri plansele cu poze, intocmite de arhitecti.

Va fi intre strazile Panait Istrati si Liviu Gabor si va avea demisol, parter si 6 etaje. Se vor avea in vedere ingrijirea pacientilor copii: sugari, prescolari, scolari, pana la 14 ani. Compartimentarile fiind organizate la etajele 3 si 4.  Vor fi sectie de pediatrie, serviciu de urgenta, spatiu de deparazitare, camera pers medical, tratament de urgente minore, salon de resuscitare, camera de garda, salon de gipsare„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul a declarat ca licitatia pentru desemnarea firmei care sa ridice imobilul e in plina desfasurare, fiind 11 firme care se bat sa castige proiectul.

Primarul Timisoarei a dezvaluit si culorile in care se va zugravi spitalul.

„Este si violet si culoarea sperantei, verde. E un spital de copii. Copiii nu trebuie sa se sperie cand ajung intr-o astfel de zona”, a explicat Robu.

La nivelul demisolului se prevad: spatiile pentru prosectura, spatiile farmaciei, spatii de depozitare, spatiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea ieşiri directe de la demisol spre curte.

La nivelul parterului se prevad urmatoarele functiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgente), acces principal in spital, sectie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.

La etajul 1 se amplaseaza policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leaga spatiile de circulatie din holul policlinicii propuse cu holul de circulatie de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.

La etajul 2 se amplaseaza blocul operator şi spatiile de terapie intensiva A.T.I.

La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 6 se amplaseaza cateva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, Sali de cursuri .

Pe terasa si nivelul tehnic
La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scara dintre axele A-B respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice. Terasa este circulabila, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilatie.

Pentru incalzirea cladirii spitalului se realizeaza o centrala termica noua, complet echipata şi automatizata, reprezentand nivelul tehnic al spitalului. Centrala termica este echipata cu doua cazane de pardoseala, in condensatie, cu puterea termica de 776-858 kW fiecare, care acopera intreg necesarul de caldura al cladirii.

Proiectul prevede urmatoarele dotari in saloane:
a) priza de oxigen la fiecare pat;
b) corp de iluminat, priza şi sonerie la fiecare pat;
c) pat şi noptiera cu dulap la fiecare pat;
d) o masa cu scaune la fiecare salon.

a) Spatiu Deparazitare

b) Evaluare si Tratament Imediat

c) Camera Personal Medical
d) Tratament Urgente Minore cu salon izolare
e) Salon Resuscitare
f) Intalniri UPU
g) Camera Garda
h) Salon gipsare

Lucrarile pentru ridicarea si amenajarea acestui nou corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara sunt programate sa inceapa la jumatatea acestui an. Suprafata imobilului va fi de 8055 mp si va adaposti 150 de paturi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Desene am mai vazut.Unul chiar recent cu un stadion nou. :))))

  2. La treaba..proiectul pe hartie arata bine…vrem sa-l vedem construit si pus in functiune…atunci mai vorbim.

  3. Sunteti siguri ca nu-l revendica Visinel sau Termopan? Ca peste vreo 15 ani sigur se gaseste un „mostenitor” si pentru asta. 🙂

  4. am mai vazut si spitalul municipal de pe Torontalului,probabil asa o sa fie si cu cel de copii.si nu motivati ca nu primiti bani de la Bucuresti ca voi trimiteti bani la greu la centru printr o multitudine de mijloace ortodoxe sau neortodoxe.sa i facem mari pe bucuresteni si Timisoara salati o balta.