Politistul ‘saltat’ de DNA Timisoara chiar din sediul IPJ Timis a promis ca ‘rezolva’ obtinerea unui teren de 2,5 milioane de euro cu ajutorul a doi parlamentari

TIMISOARA. Politistul din comuna Giroc, de langa Timisoara, Aurelian Gird, care a cerut spaga pentru a interveni intr-un proces de punere in posesie pentru un teren cu valoare imobiliara, a fost retinut pentru 24 de ore.

Fusese ridicat de procurorii DNA, marti, chiar din sediul IPJ Timis unde se afla la un curs de perfectionare.

Politistul a promis celui de la care solicitase banii, ca prin intermediul a doi parlamentari, suma va ajunge la un judecator din Bucuresti, iar, in schimbul sumei, magistratul ar fi urmat sa se pronunte favorabil in proces.

CITESTE SI: Politist prea ‘lacom’, ridicat de DNA Timisoara direct din sediul IPJ Timis. Uimitor ce a putut cere drept spaga

DNA a transmis ca politistul Aurelian Gird din Giroc, adjunct al sefului de post, este acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

Omul legii a cerut 13.000 de euro de la un cetatean din Giroc pentru a interveni in dosarul privind de proprietatea.

In perioada anterioara datei de 09 august 2021, suspectul Gird Aurelian, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acesti bani sa ajunga ulterior la un judecator din Bucuresti. In schimbul acestei sume de bani, magistratul urma sa pronunte o hotarâre favorabila in cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost indreptatita familia martorului”, transmite DNA.

Ulterior, Gird a solicitat si o parte din suprafata terenului care urma sa intre in proprietatea barbatului de la care a solicitat suma de bani.

In contextul mentionat mai sus, la data de 12 august 2021, in sediul postului de politie Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeasi ocazie, suspectul Gird Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafata de 2.000 mp teren intravilan in localitatea Giroc, precum si suprafata de 20.000 mp teren intravilan situat in aceeasi localitate, pentru “colaboratorii” politistului care urmau sa rezolve si sa decida punerea in posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus mentionate urmau sa fie transferate dupa ce se obtinea punerea in posesie”, mai transmite DNA.

Terenurile pretinse ar valora 2,4 milioane de euro.

Miercuri Aurelian Gird urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Macaques cu agenda spune:

  NASPA – ditamai ” paguba ” :))) .. !

 2. ion spune:

  Nu merita pt. toti banii din lume, sa-ti pierzi libertatea si demnitatea. Cat valoreaza 1minut petrecut in spatele gratiilor? Libertatea nu are pret! Pentru libertate multi mor, mai ales in razboaie, in timp ce altii renunta la ea cu usurinta. Libertatea a ajuns sa fie considerata de unii ca si un drept al lor cand in realitate a fi liber inseamna sa te sacrifici in fiecare zi, cate putin ca sa iti implinesti un vis fara sa-ti pierzi omenia!

 3. Alex spune:

  Nu e problema, ii da justitia corupta din Timis o pedeapsa simbolica sau cu suspendare și rămâne cu șpăgile încasate pana acum.

  Majoritatea magistraților, politailor, vameșilor și cu funcții administrative sunt îmbogățiți de pe urma șpăgilor în Timișoara.
  Traiesc liniștiți, nimeni nu le a facut nimic deoarece magistrații sunt corupți pana în maduva oaselor.

  E suficient sa le vedeți la aceștia, vilele, limuzinele, vacantele de lux, bunurile deținute de copii lor sau alte rude, doar DNA Timiș nu le vede sau Anaful sa ii întrebe de unde au banii pt ele.

 4. All Mighty Vlad spune:

  Oare cei doi parlamentari sa fie Alfred Simonis si Sorin Grindeanu? Se stie ca Simonis era seful combinatorilor imobiliari din Giroc si Mosnita. Banii veneau prin fratele sau Bila.