Politia Locala someaza ‘detinatorul’ unui ghost-bike sa-si ridice bicicleta in 10 zile. A fost pusa simbolic de comunitatea biciclistilor din Timisoara, in urma cu un an, dupa moartea unui tanar

TIMISOARA. Revolta in randul biciclistilor din Timisoara, dupa ce o somatie a Politiei Locale a fost pusa pe o bicicleta ce a fost asezata simbolic intr-o intersectie din zona Lipovei, unde un tanar si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie.

CITESTE SI: Doliu in comunitatea biciclistilor din Timisoara, dupa accidentul in care un tanar de 22 de ani a pierit sub rotile unei betoniere. Masa Critica: Vrem un oras sigur!

 

Desi langa bicicleta au fost asezate constant flori si lumanari luni la rand, in memoria tanarului care a pierit sub rotile unei betoniere, un agent al Politiei Locale a decis zilele trecute sa solicite ridicarea ei de pe domeniul public. Aceasta desi vehiculul nu incurca circulatia in zona.

O somatie a fost lipita de bicicleta in 23 septembrie. „In conformitate cu Legea nr. 421/2002 modificata cu Legea nr. 97/2020 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, proprietarul sau detinatorul legal al vehicului Bicicleta de culoare alba Cal. Sever Bocu/str Amurgului este somat sa ridice de pe domeniul public in termen de 10 zile, in caz contrar va suporta rigorile legii„, se arata in somatia politistilor.

Biciclistii din Timisoara s-au aratat furiosi pe actiunea agentilor, in conditiile in care totul reprezinta un semnal privind pericolul la care sunt expusi cei care folosesc transportul pe doua roti.

Anul trecut, comunitatea ciclistă din Timișoara din jurul Masa Critică Timișoara a tras un semnal de alarmă puternic și vizibil pentru oraș și autorități! Prin amplasarea unui ghost-bike în memoria tânărului Cătălin, care a trebuit să plece dintre noi într-un mod foarte șocant și trist, am încercat semnalarea pericolului la care sunt expuși bicicliștii în Timișoara.

Cum răspunde Poliția Locală Timișoara din subordinea Primăria Municipiului Timișoara? Somează vehiculul „abandonat” cu coroane și lumănâri plasat simbolic lângă locul accidentului, unde familia, prietenii și cicliștii se reculeg în numele lui și a altor cicliști care și-au pierdut viața în traficul haotic în și din jurul Timișoarei„, au notat cei de la Masa Critica pe pagina lor de Facebook.

Politia Locala Timisoara: Au existat cetateni care s-au considerat distrasi de prezenta bicicletei

Politia Locala Timisoara le raspunde biciclistilor. Precizeaza ca au fost timisoreni care au facut sesizari.

Este cunoscut faptul că bicicleta la care se face referire a fost amplasată în memoria unui tânăr, care a plecat în mod tragic dintre noi. Cu toate acestea, fiind amplasată pe domeniul public, au existat și cetățeni care s-au considerat distrași de prezența acesteia, sesizând în mod repetat faptul că este abandonată. De altfel, potrivit Legii 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, pentru vehiculele în privința cărora exista indicii temeinice ca ar fi fără stăpân sau ca ar fi abandonate, aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, agenții constatatori vor întocmi procese verbale de constatare și vor afișa o somație pe caroseria autovehiculului, prin care solicită ridicarea acestuia de pe terenul aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, în termen de 10 zile.
Mai mult, vehiculul în cauză fiind legat de un indicator rutier care face parte din categoria mijloacelor de semnalizare rutieră, se aplică și prevederile OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, articolul 30. Astfel, instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere. Potrivit aceluiași act normativ, se interzice amplasarea, în zona drumului public, de construcţii, panouri sau dispozitive ce pot fi confundate cu indicatoarele sau cu instalaţiile ce servesc la semnalizarea rutieră ori realizarea de amenajări sau alte obstacole care sunt de natură să limiteze vizibilitatea ori eficacitatea acestora, să stânjenească participanţii la trafic sau să le distragă atenţia, punând în pericol siguranţa circulaţiei. De asemenea, este interzisă lipirea de afişe, inscripţii sau înscrisuri pe indicatoarele ori dispozitivele ce servesc la semnalizarea rutieră, inclusiv pe suporturile acestora.
Menționăm că pentru a rămâne vehiculul în acel loc nu ni s-a adus la cunoștință efectuarea vreunui demers legal de către vreo persoană sau asociație„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Va reamintim, in 31 iulie anul trecut, un biciclist de numai 22 de ani a murit dupa ce a fost calcat de o betoniera in zona Lipovei pe cand pedala in zona intersectiei cu strada Amurgului.

CITESTE SI: Momentul impactului. Biciclist omorat de o betoniera care a trecut peste el la Timisoara. Video

VIDEO: George Stefanita

CITESTE SI: S-a dublat numarul biciclistilor morti in trafic, la Timisoara si in judet. Mai putine accidente grave in anul pandemiei in Timis: 48 de vieti curmate si 119 oameni raniti. Cele mai multe au fost provocate de soferi de peste 65 de ani

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. addy spune:

  Trebuia vopsita in culorile curcubeului. Punea fritz un gardian so pazeasca

 2. Scîrbit de idioți! spune:

  O gasca de britanici si impotență mintală care in loc sa muncească sa produca ceva isi dau aere de inteligenti doar ca le plătim noi uniforma si salariile!Sau cad banii din cer?
  Bicicleta aceea e pentru creștinul ala ca o oglinda:ii arata cat e de tembel!
  Deunăzi parchez cateva minute la intrarea în Piața Unirii ca sa duc o persoană pînă la un imobil-persoana care si cu care se deplasa greu…La întoarcere pe parbriz,hârtie de amendă…Alaturi si in stanga si in dreapta -are acolo si cand am venit doua masini…iertate de amendă!Pe ce baza?I! Le-a casunat doar pe masina mea?Dacă erau sancționați toti trei-adica si eu si ceilalti nu comentăm…Asta demonstreaza corectitudinea ????parazitilor de la Poliția locală!Daca aplici legile-fa-o CORECT SI FARA DISCRIMINARE!

 3. Nume? spune:

  Sa se bucure ca biciclistii au pus o bicicleta. Daca puneau un camion era mai interesanta situatia.