Plangere penala pe numele viceprimarului Timisoarei. Horticultura a cerut ca Ruben Latcau sa faca 28 de ore de munca la spatii verzi, pentru ca ar fi ‘fentat’ legea. Edilul: Ii dau in judecata

TIMISOARA. Asa cum anuntase inca de joi consilierul local Radu Toanca, vineri Andrei Dragila, directorul Horticultura, a depus plangere penala impotriva viceprimarului Timisoarei, Ruben Latcau, pretinzand ca acesta nu si-a facut toate orele de munca in folosul comunitatii dupa ce a fost prins la volan, desi avea permisul suspendat.

Plangerea a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Conform acesteia, „in 23.07.2020, Horticultura a comunicat Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara ca numitul Latcau Ruben a efectuat un numar de 80 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, in cadrul sectiei Horticola, strada Avram Imbroane.

Joi, in 07.10.2021, cu ocazia activitatii de predare a arhivei secretariatului de catre fosta secretara, care s-a pensionat, s-a constatat ca s-a emis o eroare cu privire la datele comunicate Parchetului privind numarul de ore de munca neremunerata efectuate de numitul Latcau Ruben in cadrul Horticultura, ceea ce a impus efectuarea unei anchete interne in randul angajatilor care aveau atributii de supraveghere a modului in care s-a efectuat, in folosul comunitatii, de catre persoana mai sus amintita.

Astfel, s-a constatat ca, pe de o parte ca Latcau Ruben nu s-a achitat de obligatia de a presta munca in folosul comunitatii in termen de 6 luni de la data comunicarii ordonantei Parchetului. Din evidentele noastre rezulta ca ordonanta i-a fost comunicata de Parchet numitului Latcau Ruben la data de 22.10.2019, insa el s-a prezentat direct la o sectie din cadrul unitatii noastre, nerespectand procedura prevazuta de lege de a se prezenta la Serviciul de probatiune care are atributii pe linia verificarii modului in care sunt indeplinite obligatiile stabilite prin ordonanta.

Persoana respectiva a evitat in mod deliberat sa se prezinte direct la seviciul de probatiune intrucat, in aceasta situatie, s-ar fi constatat ca nu si-a executat obligatia in termenul stabilit de 6 luni, ceea ce ar fi avut ca efect suportarea consecintelor prevazute de lege in aceasta situatie.

Din verificarile efectuate a rezultat ca Latcau Ruben s-a prezentat direct la un compartiment din cadrul unitatii, in cursul lunii mai, unde a prezentat ordonanta Parchetului, prin care i s-a instituit obligatia de a efectua munca in folosul comunitatii, prilej cu care a fost luat in evidenta si a inceput efectuarea muncii in folosul comunitatii incepand cu data de 26 mai 2020.

La data de 23.07.2020, la secretariatul societatii a fost inaintat pontajul privind prezenta acestuia la munca, din care rezulta ca a efectuat un numar de 80 de ore de munca neremunerate in folosul comunitatii. Pe baza verificarilor efectuate insa, a rezultat ca, in realitate, numitul Latcau Ruben a efectuat doar un numar de 52 de ore, ceea ce a rezultat, din discutiile purtate cu persoanele ce aveau atributii pe linia verificarii. Potrivit acestora, Ruben Latcau parasea frecvent locul de munca si nu a efectuat totalul orelor de munca stabilite si ca, potrivit evidentei sale scriptice, a efectuat doar un numar de 52 de ore„, se arata in plangerea depusa la parchet.

A fost oferita procurorilor si o explicatie.

Cel care a intocmit pontajul, in final, nu a cunoscut situatia reala si a inaintat, catre secretariat, in data de 23.07.2021, pontajul in care a mentionat ca Latcau Ruben a efectuat 80 de ore de munca. Neavand la cunosctinta la acea data toate aceste aspecte, conducerea unitatii a luat in considerare pontajul intocmit si depus la secretariat, iar pe baza acestuia a emis o adresa catre Parchet din care a rezultat ca Ruben Latcau a efectuat un numar de 80 de ore in folosul comunitatii, insa, in realitate, asa cum s-a aratat, el a efectuat doar un numar de 52 de ore.

In raport de constatarile facute in urma verificarilor efectuate, in data de 07.10.2021, va rugam sa apreciati daca se impune ca numitul Latcau Ruben sa se prezinte la SC Horticultura, pentru efectuarea in continuare a diferentei de 28 de ore de munca neremunerata in folosul comunitatii„, se arata in incheierea sesizarii depusa la Parchet.

Inca de joi, viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau a precizat ca se va adresa instantei.

Domnul Dragila a venit la mine inca din 14 septembrie sa imi spuna ca daca membrii Consiliului de Administratie (C.A.) il vor demite, el se va ocupa de mine. Ca are declaratii, dovezi, inregistrari, ca „sunt blindat cu toate actele, domnule viceprimar” si ca ma va distruge. De ce? Pentru ca si-a dat seama ca situatia societatii pe care o conduce este una dezastruoasa, iar in acest an, daca lucrurile nu se redreseaza, va fi dat afara de catre Consiliul de Administratie.
Spun aici ce i-am spus si lui atat in 14 septembrie cat si in celelalte zile cand ne-am intalnit si a repetat aceleasi amenintari – nu pot fi santajat. Am intrat un om liber in politica, fara combinatii si interese, la fel raman.
Am avut multe intalniri cu domnul Dragila de atunci. Impreuna cu colegul meu viceprimar, Cosmin Tabara, ne-am propus sa il convingem sa nu tarasca Horticultura SA intr-un razboi care va afecta si societatea, si angajatii. Domnul Dragila a afirmat ca se retrage. Am avut intalniri cu dansul, directorul tehnic, viceprimarul Tabara, avocatul C.A. si avocatul domnului Dragila pentru a stabili pasii necesari pentru a avea un nou inceput pentru Horticultura.
Luni domnul Dragila s-a razgandit si a revenit cu santajul ca ma „distruge mediatic”. I-am repetat ce i-am zis si cu alte ocazii, nu pot fi santajat, nu am nimic de ascuns.(…)
Povestea asta a mai fost vanturata in spatiul public, repet ce am zis atunci, totul s-a terminat intr-un NUP (neincepere a urmarii penale) si am avut de executat ore in folosul comunitatii, lucrul pe care l-am facut. Am fost la sediul Horticultura de pe Avram Imbroane, am vopsit banci, am curatat curtea, am lucrat cu muncitorii necalificati de acolo si chiar cu fiul domnului Dragila (care este si el angajat acolo), fara ca ei sa stie cine sunt si fara ca acest lucru sa conteze. Acum si-a pus muncitorii sa declare in scris ca de fapt am fost acolo mai putin decat au semnat atunci pe pontaj!
Voi face plangere penala pentru santaj si abuz in serviciu impotriva domnului Dragila, iar pe Radu Toanca, care participa in cunostinta sau necunostinta de cauza la savarsirea unor fapte penale, il chem in judecata pentru defaimare„, a transmis pe pagina sa de Facebook Ruben Latcau.

In 2018, viceprimarul Ruben Latcau a fost prins conducand, desi avea permisul suspendat. Drept urmare, a fost obligat sa presteze 80 de ore de munca in folosul comunitatii.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. lol spune:

  cu reacția asta aproape ca se auto-incriminează domnul ruben babyface lațcău

 2. Gicu spune:

  Politicieni=mizerie, gunoaie, mincinosi, corupti, incapabili, incompetenti, samd!

 3. Ion spune:

  Da cine esti tu? Prostu satului?

 4. Rodi spune:

  Ce convenabil pentru Dragila, in plin demers de demitere apar documente compromițătoare! Pai cand a mintit in 2020 sau acum, documentul catre judecatorie cine l-a semnat in 2020?

 5. drucker spune:

  „conducerea unitatii a luat in considerare pontajul intocmit si depus la secretariat, iar pe baza acestuia a emis o adresa catre Parchet din care a rezultat ca Ruben Latcau a efectuat un numar de 80 de ore in folosul comunitatii”

  Atentie !
  Acum Horticultura sustine ca a inaintat catre Parchet , atunci , acte false ???
  Aveti dracu grija ce faceti , ca miroase de la o posta a fals si uz de fals in acte publice , fapta care se pedepseste cu inchisoarea .