Noutati :

Pista de biciclete care va lega Timisoara de Dumbravita si Giarmata va avea 3 km, va fi cu dublu sens si o latime de 3 metri. Se cauta proiectant

26 mai, 2022 - 10:17 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
10

TIMISOARA. La primul Buget Participativ al Timisului, organizat in 2021, pentru care locuitorii au putut depune si vota proiecte proprii, a fost declarat castigator cel care arata necesitatea amenajarii unei piste de biciclete care sa lege Timisoara de Dumbravita.

CITESTE SI: Casele viitorului in cel mai tare concurs studentesc organizat de Facultatea de Constructii din Universitatea Politehnica Timisoara. Video

1 milion de lei a fost pus la bataie de catre Consiliul Judetean Timis pentru aceasta investitie in propunerea castigatoare venita de la cetateni, proiect ales prin vot.

In ianuarie, a fost realizata si asocierea CJT cu comuna Dumbravita pentru realizarea pistei.

Acum s-a lansat prima licitatie pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate si Proiectul Tehnic.

Conform documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, aceasta pista ar putea fi folosita de 7.500 de oameni, reprezentand locuitori ai Dumbravitei care vor utiliza acest traseu, carora li se adauga locuitori din Timisoara si din Giarmata.

Va avea putin peste 3 kilometri si va incepe la intersectia strazii Migdalului cu strada Constructorilor si se termina la intersectia strazii Migdalului cu strada Ghioceilor.

Va avea 3 metri latime, cate 1 metru pe fiecare sens de circulatie, cu zona mediana de separare si acostamente.

Valoarea estimata a contractului pentru SF si proiectare este de 24.000 lei fara TVA, iar firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 9 iunie.

Aceasta pista de biciclete va urma un traseu la liziera Padurii Verzi, care sa faca legatura, pe o ruta separata fata de DJ 691, intre Timisoara, Dumbravita si Giarmata, inclusiv zona industriala.

In viitor, traseul ar putea continua dincolo de Giarmata, spre Ianova, Bencec si Pischia, sau ar putea face legatura cu Giarmata Vii, Ghiroda si Calea Lugojului. Intrucat proiectul este amplu si nu poate fi realizat intr-un singur an, s-a propus realizarea etapizata. Iar in prima etapa se vor amenaja cei 3 kilometri de la marginea Timisoarei catre Dumbravita si Giarmata.

Primaria Dumbravita pune la dispozitie terenul necesar pentru pista, iar lucrarile le achita Consiliul Judetean Timis. Comuna Dumbravita este cea care va si intretine pista de biciclete si se va ocupa de iluminarea acesteia, precum și de realizarea locurilor de oprire de pe traseu.

Va reamintim, Consiliul Judetean Timis a pus la bataie, anul trecut, 1 milion de lei pentru finantarea de proiecte ale comunitatii, asa-numitul buget participativ. Aproape 70 de initiative au fost inscrise in prima faza, in competitie, iar dintre acestea, 16 au intrunit toate conditiile si au ramas dupa validarea juriului.

In final, doua proiecte au fost declarate castigatoare. Pista de biciclete pe traseul Timisoara – Dumbravita – Giarmata si Oraselul Sigurantei – MINI-LUG au intrunit cele mai multe voturi din partea oamenilor. Mai precis, 4.538 voturi au fost adunate pentru pista de biciclete, proiect pentru care suma solicitata a fost de 500.000 lei, in timp ce pentru infiintarea Oraselului Sigurantei ai votat 3.199 de oameni, iar proiectul va fi finantat cu 431.278 lei.

Un Orasel al Sigurantei era gandit sa fie construit pe 1500 mp, unde cei mici sa deprinda regulile rutiere.

Si anul acesta, Consiliul Judetean Timis a prevazut buget participativ prin care se vor realiza obiective propuse de cetateni. Acesta a fost dublat fata de anul trecut, de la 1 milion de lei la 2 milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. SA NU UITE SA O FACA PANA LA DISNEYLAND PARTA .

 2. Ar trebui sa mearga spre Lipova, incluzand frumoasa zona colinara de pe acest traseu

 3. Numai pana la Lipova? S-o faca pana la Cernobyl.
  Mergem cu bicicletele sa vedem zombalaii…

  • Mai bine cu masina, nu? Ne facem obezi, uitam sa facem miscare, si mintea va creste proportional cu burta….

 4. Sper ca nu o să pună stâlpișori prin mijlocul pistei…

 5. Va dura 10 ani execuția după care va fi întreținută la fel cum sunt întreținute celelalte piste din oraș plus cea spre Serbia.

 6. Eu una m-am saturat de acest viitor „vom face”, ca de promisiuni m-am saturat!

 7. Ce titlu senzational si inutil!
  Cum dreq sa fie pista de biciclete intre Timisoara si Giarmata de 3 KM?!?
  Petarda ziaristica! pe unde va fi aceasta pista de doar 3 KM?

 8. Cred ca am innebunit cu totii !
  Din 2016 au trecut deja 6 ani in care vremelnicii care s au perindat in fruntea judetului de la Bojin la Dobra si mai nou Nica, Nu au fost in stare sa livreze o lucrare de maxim 2 ani intr o tara normala. Aproximativ 11 km de la Timisoara la Giarmata A1
  Faceti un drum pana la A1 si retur si spuneti daca nu va e rusine voua de rusinea lor.
  Drum facut de Ceausescu,sa nu uitati asta, plin de gropi care se surpa cate putin in fiecare zi din cauza traficului greu infernal. Pacalicii astia doar l au carpit din cand in cand cu bani multi , trambite si panglici.
  Rusine sa le fie !

 9. Nu va e rusine sa mai mințiți lumea cu alte proiecte cand voi nu sunteți in stare sa terminati nenorocitul ala de drum Timisoara – A1?