Pista de biciclete Timisoara – Dumbravita – Giarmata si Oraselul Sigurantei, castigatorii banilor din primul buget participativ al Consiliului Judetean Timis

TIMISOARA. S-a inchis perioada de votare, iar cetatenii au ales. Pista de biciclete Timisoara – Dumbravita – Giarmata si Oraselul Sigurantei au fost stabilite drept proiectele castigatoare in cadrul competitiei pentru milionul de lei pus la bataie de Consiliul Judetean Timis pentru primul buget participativ, in care locuitorii din tot judetul au putut face propuneri.

Aproape 70 au fost inscrise in competitie, 16 initiative au intrunit toate conditiile si au ramas dupa validarea juriului, astfel ca au fost supuse votului pana luni 21 iunie.

Intre cele 16 proiecte ajunse in faza de vot s-au aflat construirea unui adapost pentru cainii maltratati, accidentati, abandonati. Un alt proiect avea in vedere amenajarea unui centru cultural si verde mobil pentru tineret. Printre propunerile selectate s-a numarat si un club de lectura, o creatie aratistica, un laborator de educatie, o expozitie de stiinta interactiva pentru copii intre 6 si 14 ani, proiecte pentru promovarea turismului in judet cu legende si povesti, dar si prin cicloturism.

Apoi a fost propusa realizarea unei machete feroviare de 40 de metri, cu tren cu locomotiva si vagoane, sine de cale ferata, depozite, etc, care sa infrumuseteze zona Garii de Nord din Timisoara.

Un Orasel al Sigurantei era gandit sa fie construit pe 1500 mp, unde cei mici sa deprinda regulile rutiere.

Un alt proiect viza amenajarea pistei de biciclete Timisoara – Dumbravita – Giarmata.

O alta initiativa consta in amenajarea si dotarea unui centru modern pentru producerea de materiale digitale cu informatii medicale pentru timisoreni, accesibile oricui.

N-au fost uitate nici aplicatiile utile. Smart Timis isi propune sa faca o conexiune intre cetatean si autoritate, unde sa fie semnalate toate problemele intalnite in spatiul public.

A fost propusa si amenajarea unei statii de asteptare pentru mijloacele de transport in comuna Foeni.

A fost validata si o productie cinematografica Timisul de Cinema, in 10 episoade care sa dezvaluie rezervatiile naturale, traditiile judetului, multiculturalitatea, muzeele si cladirile simbol.

Detalii despre cele 16 proiecte selectate puteti afla AICI.

Pista de biciclete pe traseul Timisoara – Dumbravita – Giarmata si  Oraselul Sigurantei – MINI-LUG au intrunit cele mai multe voturi din partea oamenilor. Mai precis, 4.538 voturi au fost adunate pentru pista de biciclete, proiect pentru care suma solicitata a fost de 500.000 lei, in timp ce pentru infiintarea Oraselului Sigurante ai votat 3.199 de oameni, iar proiectul va fi finantat cu 431.278 lei.

„Consiliul Judetean Timis isi rezerva dreptul de a verifica exactitatea si corectitudinea datelor/informatiilor furnizate de catre utilizatori si de a modifica proiectele in sensul adaptarii din punct de vedere tehnic sau financiar”, transmit reprezentantii CJ Timis.

In urma selectarii celor doua proeicte castigatoare, ce urmeaza sa fie finantate, mai raman aproximativ 70.000 de lei din bugetul participativ pus la dispozitie de Consiliul Judetean Timis. Deocamdata, nu a fost stabilita destinatia acestor bani, iar potrivit reprezentantilor CJT, au loc discutii pentru a vedea in ce fel vor fi folosite fondurile, urmand sa fie anuntata decizia luata de responsabili.

Proiectele castigatoare aveau sa fie selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Proiectele selectate in urma procedurii de consultare publica vor fi incluse in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Timis si implementate de aparatul de specialitate al institutiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Mihai spune:

  Va faceți norma la lins in …. Pe Nica , daca nu era Usr in consiliu făceați drumuri de 5 ori până la alegeri sa va plătiți firmele de casa. PS Ati inteles, n-am nimic cu voi, trebuie doar sa-mi fac norma de postari pentru care ma plateste USR-ul, asa ca va rog sa ma iertati. Mai scriu inca vreo 3 prostii din astea, pe care nici eu nu le cred, dar asta mi-e jobul. Scuze, va salut

 2. qqq spune:

  Imi lasa un gust amar ce se intampla pe tronsonul Dumbravita/Giarmata. 3/4 mumcitori si 2 utilaje pe un tronson de 10 km….
  Sunt curios si decontarile daca sunt pe masura….
  Oricum in ritmul asta probabil va fi gata in 2030, sper ca cei din cj sa se trezeasca la realitate si sa rezilieze contractul cu acest constructor, asta daca nu cineva profita grosolan pe mizeria asta ce ne afecteaza pe toti.

 3. Sta inutil Planetarium, clădirea UVT din Parcul Rozelor spune:

  Sta în Parcul Rozelor acea CLĂDIRE A UVT, Planetariu, ce OCUPA doar INUTIL MULT SPAȚIU VERDE. Ar fii potrivita ptr expozitie de stiinta interactiva pentru copii intre 6 si 14 ani, cum au propus unii ca proiect

 4. Cipri spune:

  Asta pt următorii 100 de ani, nu cred că ne interesează pt că o să vă crească nasul