Casele viitorului in cel mai tare concurs studentesc organizat de Facultatea de Constructii din Universitatea Politehnica Timisoara. Video

TIMISOARA. Tehnologia si viziunea s-au impletit intr-o competitie stransa printre studentii din anul I ai Facultatii de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Tinerii au participat la traditionalul concurs inovator, in care aproape 200 de studenti au propus juriului o multime de materiale inovatoare si idei stralucite care vor sta la baza construirii caselor viitorului.

Miercuri s-a desfasurat cea de-a V-a editie a celei mai importante competitii studentesti, Building Construct, organizata an de an de catre Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, impreuna cu Organizatia Studenteasca Traian Lalescu.

Tema concursului a vizat „solutii si materiale moderne in constructii”, principalul scop fiind aprofundarea practica a cunostintelor, contribuind astfel la formarea unei baze solide in profesia de inginer in domeniul constructiilor, una dintre cele mai cautate acum pe piata muncii.

Studentii inscrisi la concurs sunt din Anul I, de la programele de studii de inginerie civila in limba romana (IC), limba germana (ICG) si in limba engleza (ICE) care au fost organizati in echipe si impreuna au realizat cate o macheta, sub indrumarea profesorilor Catalin Badea, Liana Iures, Remus Chendes si Viorel Todea.

In competitie au fost 185 de studenti organizati in 36 de echipe.

Concursul a fost structurat pe 2 etape. Prima a presupus realizarea proiectului, studentii au avut la dispozitie 2 luni sa-l conceapa, sa-si procure materialele si sa construiasca machetele.
Cea de-a doua etapa a constat in prezentarea proiectelor – machetelor in cadrul concursului, desfasurat in amfiteatrul Constantin Avram (Facultatea de Constructii).

Machetele realizate de studenti cat si prezentarea acestora a fost evaluate de catre un juriu format din profesorii Dan Sorin – director departament Constructii Civile si Instalatii si Liana Iures, Felicia Enache – cercetator CS III al INCD URBAN-INCERC Sucursala Timisoara, ing. George Lazarov – reprezentant mediu privat si Catalin Govoreanu – reprezentanta Ligii Studentilor OSTL.

Iata lista castigatorilor Building Construct 2022!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.