Piramide umane si giganti in miscare pe strazile din Timisoara. Festivalul catalan este in plina desfasurare.FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Zeci de timisoreni au asistat, cu uimire, admiratie dar si cu o doza de spaima, la piramidele umane create de membrii   Falcons de Piera, in Parcul Botanic.In Piata Victoriei, papusile gigantice au facut spectacol.

Cu o agilitate aproape ireala, cei mai tineri membrii ai formatiei se catara, pur si simplu, peste cei mai vanjosi, care formeaza baza piramidei. Asa se ajunge la complicatele figuri care inchipuiesc turnuri sau castele,  in care cel din varf se afla la aproape sase metri de sol.

Muzica antrenanta a insotit demonstratiile “Soimilor din Piera”, spre incantarea privitorilor.

“E frumos si spectaculos. Sunt curajosi, Doamne, ar putea sa cada oricand, nici nu vreau sa ma gandesc” a spus o doamna din public.

“Am vazut mai multe momente din festivalul acesta, sunt deosebite, la fel si asta .. E frumos sa avem ce vedea in oras” a adaugat un domn.

Intre timp, la capatul strazii Marasti, spre Piata Victoriei, se pregateau sa-si desfasoare maiestria catalanii care manuiesc papusile gigantice, de aproape patru metri. Sirena, seniorul, magarusul, doamna, balaurul, rand pe rand, gigantii sub vesmintele carora se ascund papusarrii s-au ridicat, au dat un ocol prin centru si si-au inceput reprezentatia in fata Operei.

De la ora 19.00 si pana la 23.00 in Piata Victoriei de desfasoara spectacolul Cerul si Marea in Catalonia Arcana Apei – Grupurile: Sacaires de Tarragona, Grup d’havaneres, Boira, Esbart Maragall, La Cobla Volta el Mon, Gegants de l’Agrupació, Gegants de Cervera, Gegants de Ribes de Freses, Gegants de Montblanc , Gegants de Roses, Falcons de Barcelona, Falcons de de Piera, Ansablului Timisul
Arcana Aerului – Grupurile: Ministrers del Sabre, Cobla Volta el Mon, Boira, Peregrinii, Ansamblul Timisul, Bastoners de Sils, Gegants de l’Agrupació, Nans de Roda i Sil, Xàldiga, Sol Ixent si Sa Palomera
Demonstratii de rom flambat
Reprezentatie finala – Grupul Ball de Diables de Mataró

Sambata, Festivalul Catalan continua cu urmatorul program:

Piata Victoriei

11:00 – 13:00 Ateliere de cultura populara catalana si scrabble: cursuri de dans Sardana -hora catalana, cursuri de Falcons – constructii umane, scrabble multicultural, poze cu capetele gigant. Grupurile Gegants i Mulassa de Montblanc, Gegants de Ribes, Esbart Cabirol si Capgrosos dela fundació de la Roda

11:00 – 18:00 Pregatirea elementelor imaginare – Expunerea elementelor de recuzita, giganti capete uriase, draci, etc.

11:30-12:30 Sardanas – hore catalane si Constructii umane. Grupurile Cobla Volta el Mon si Falcons de Piera

Piata Victoriei

17:30 – 19:00 Parada. Toate grupurile participante la festival

Traseu: Strada Marasesti colt cu Gheorghe Dima – Piata Victoriei – Modex – Bulevardul 20 Decembrie 1989 – Bulevardul CD Loga – Bulevardul Regele Ferdinand – Piata Regia Maria – Bulevardul Republicii – Piata Victoriei (in fata Operei)

19:00 – 23:00 Eveniment principal: Spectacolul Pamantul si Focul in Catalonia

Arcana Pamantului – Grupurile: Cobla Jovenívola d’Agramunt, Sol Ixent , Sa Palomera, Xàldiga, Esbart Cabirol, Esbart Maragall, Amics dels Gegansts i Mulasseta de Montblanc, Falcons de Piera, Gegants de Ribes, Capgrosos de la Roda, Gegants de Roses, Falcons de Barcelona, Ansamblul Timisul, Gegants de Cervera, Ball de Diables de Mataró, Gegants de l’Agrupació de colles geganteres de Catalunya.

Arcana Focului – Grupurile: Ministrers del Sabre, Quartet Segle XVIII, Dansa Barroca, Grup d’Havaneres Boira, Peregrinii, Diables de Matarío i el Basilisc

Citeste si: Daca la Cluj nu e loc, merge si la Timisoara. De ce se tine in capitala Banatului Festivalul Catalan? Iata programul!

Foto: Virgil Simonescu

 

Video-ul nu poate fi incarcat.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...