Peste 2 milioane de euro din bugetul Timisoarei pe 2013 pentru sport: fotbal, rugby, baschet si handbal

TIMISOARA. Consilierii locali au impartit banii pentru sport! Echipele Timisoarei de fotbal, rugby, baschet si handbal primesc cumulat peste 9 milioane de lei din bugetul local pe anul 2013.

ACS Poli Timisoara primeste si anul acesta 4 milioane de lei din bugetul local. Este practic contributia Consiliului Local Timisoara la Asociatia „Atletic Club Sportiv Recas”, la care este asociat impreuna cu Consiliul Judetean Timis si cu Universitatea Politehnica. Asadar, peste 900.000 de euro din bani publici pentru echipa de fotbal ACS Poli.

Banii vor fi alocati in transe, pentru primul semestru din 2013 se vor da maximum 2,5 milioane de lei, urmand ca apoi sa se aloce restul banilor.

Si campionii de la Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timisoara primesc bani din bugetul orasului, 2 milioane de lei, 450.000 de euro, tot in urma asocierii CLT cu CJT, dar si cu Universitatea de Vest Timisoara. In prima faza se va aloca maximum 1,6 milioane de lei, urmand ca restul banilor sa se dea mai tarziu.

Echipa de baschet a orasului – Baschet-Club Timisoara – primeste 2,2 milioane de lei din bugetul local al Timisoarei pentru anul 2013. Exact 500.000 de euro, la cursul din 4 aprilie. In prima faza se vor da maximum 1,6 milioane de lei.

1 milion de lei, adica peste 230.000 de euro, este contributia Primariei Timisoara catre Asociatia Clubul de Handbal Politehnica Timisoara. Pe primul semestru sunt prevazuti 600.000 de lei.

In total, pentru echipele sportive de performanta sunt alocati 2.080.000 de milioane de euro din bugetul local.

Alte 2 milioane de lei, adica inca 450.000 de euro, au fost alocati pentru alte sporturi, din bugetul local, in urma unui amendament al viceprimarului Dan Diaconu. Asadar, suma finala alocata pentru sport este de 2,5 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Un milion si jumatate de eurici pentru echipele de baschet si fotbal…
    Cu banii astia ar intra microbuzele fantoma ala vopsitului,deja acontate rapid de o firma rasarita imediat dupa anuntul facut de el…
    Sau s-ar cauta niste firme mai serioase care ,,astupa”gropile din carosabil-atit rutier cit si pietonal,fara alte reparatii ulterioare la 3 luni…
    Din pacate BC Timisoara nu mai este la stralucirea de acum 3-4 ani,si nu as fi atit de sigur ca Viticola Recas va primi licenta pentru prima liga in cazul promovarii…